ГОТВЕНЕ
в един съд

Комфортни вкусни основни ястия за цялото семейство – рецепти с пилешко месо, семпло приготвени в един съд, на фурна. Готвенето по този начин скъсява времето за приготвяне, намалява хранителните отпадъци, пести енергия и означава по-малко съдове за миене.

Тази публикация съдържа партньорски връзки. Може да закупите висококачествени хранителни продукти, като последвате линковете от списъците с продукти в рецептите. Продуктите от тази обобщена публикация за “Рецепти с пилешко – готвене в един съд” са налични в онлайн магазин Солница. Използвайте промокод NOSUGAR5 за да пазарувате винаги с 5% отстъпка от Вашата кошница.

Продуктите, използвани в рецептите, са лично тествани и изпробвани от мен. Рецептите са приготвени именно с тези продукти за максимален успех. Проучих и избрах изключителни продукти, уверена в тяхното качество, за да улесня вас. Разбира се, всички предложения тук могат да се приготвят и с други подобни продукти, които имате налични, дори когато адаптирате количествата и видовете. Приятно готвене!

Пиле по гръцки

Това е едно много вкусно и “лятно” по мое мнение модерно печено пилешки месо със зеленчуци, което се готви лесно в един съд. Чувствайте се свободни да намалите или увеличите количеството на зеленчуците по Ваш вкус.

Пиле по гръцки

Бърза и лесна вечеря за готвене в един съд – хубаво пиле, зеленчуци и маслини обилно поляти и изпечени в лимонов сос Ладолемоно.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 40 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 800 г пилешко месо от бут без кост, с кожа
  • 80 г маслини
  • 100 г чери домати
  • 1 бр. глава чесън цяла
  • 1 бр. тиквичка
  • 1 бр. глава червен лук
  • 1 бр. червена чушка

за лимонов сос Ладолемоно:

  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 1 бр. лимон
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 2 бр. скилидки чесън смачкани
  • 1 ч. л. сол келтска
  • 1/2 ч. л. черен пипер

Инструкции
 

  • Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле по гръцки
  • За лимоновия сос Ладолемоно смесете сок от един лимон, сушен риган, смлян чесън, сол и черен пипер. Разбийте енергично, докато добавяте зехтина. Продължете да разбивате, докато маслото се емулгира и сосът стане еднороден. 
    50 мл зехтин, 1 бр. лимон, 1 ч. л. сушен риган, 2 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол, 1/2 ч. л. черен пипер
  • Нарежете зеленчуците – чери домати разполовени, червен лук на резени, чушка и тиквичка на парчета, главата чесън разполовена, без да премахвате люспите. Подредете ги в тава. Върху тях разпределете пилешкото месо от бут, всяко разполовено, и маслините. Залейте с лимоновия сос.
    800 г пилешко месо от бут, 80 г маслини, 100 г чери домати, 1 бр. глава чесън, 1 бр. тиквичка, 1 бр. глава червен лук, 1 бр. червена чушка
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле по гръцки
  • Печете ястието около 40-45 минути в загрятата фурна.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле по гръцки
Автор: No sugar
Цена: 26.00 лв
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без брашно, без глутен, без ядки, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: пиле, пилешко месо

Цяло печено пиле с билкова коричка

Разкошно златно и хрупкаво цяло печено пиле, което е едновременно сочно отвътре и с перфектно запечена кожа отвън. Идеално за семейни събирания или специални поводи, това ястие ще впечатли всички на масата.

Цяло печено пиле с билкова коричка

Разкошно златно и хрупкаво цяло печено пиле, което е едновременно сочно отвътре и с перфектно запечена кожа отвън. Идеално за семейни събирания или специални поводи, това ястие ще впечатли всички на масата.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 2 часа
Общо Време 2 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

под пилето:

  • 1/2 бр. лимон
  • 1 бр. глава чесън цяла
  • 5-6 бр. моркови дребни
  • 5-6 бр. картофки дребни

за билковата коричка:

  • 1 ч. л. сол келтска
  • 50 г краве масло
  • 1/2 връзка пресни билки розмарин, мащерка и магданоз
  • 2 бр. скилидки чесън смачкани
  • 50 мл костен бульон
  • 50 мл бяло вино

Инструкции
 

  • Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 180°С с обдухване. Подгответе продуктите.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Цяло пиле с билкова коричка
  • Пригответе маслената билкова коричка: объркайте в мекото масло наситнените билки, смачкания чесън и сол.
    50 г краве масло, 1/2 връзка пресни билки, 2 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол
    Готвене в един съд Цяло пиле с билкова коричка
  • На дъното на форма за печене наредете дребните картофки и моркови. Положете подсушеното пиле отгоре и натрийте със сол отвън и отвътре. Напълнете пилето с половин лимон и срязана напречно глава чесън. Намажете обилно цялото пиле и част от зеленчуците като използвате цялото билково масло. Долейте с вино и бульон.
    1 бр. цяло пасищно пиле, 1 ч. л. сол, 1 бр. глава чесън, 5-6 бр. моркови, 5-6 бр. картофки, 50 мл костен бульон, 50 мл бяло вино, 1/2 бр. лимон
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Цяло пиле с билкова коричка
  • Печете пилето общо около 2 часа – в средата да печенето покрийте с фолио, за да не изгори. Последните 10 минути печете пилето открито за неустоим златен захар.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Цяло пиле с билкова коричка
Автор: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: пиле, печено пиле

Пиле капрезе

Пълнено с домати, фермерска моцарела и пресен босилек, тази лесна рецепта за пиле изисква само 35 минути работа във фурната! Ако търсите лесна и перфектна идея за вечеря през седмицата, това е идеалният избор.

Пиле капрезе

Лесна рецепта за вечеря – пилешки гърди, пълнени с домати, фермерска моцарела и пресен босилек. Ще отнеме само 35 минути работа във фурната!
Порции 2
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 35 минути
Общо Време 40 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

Инструкции
 

  • Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле Капрезе
  • В съд за печене положете пилешките гърди. Около тях разпределете разполовените чери домати, покрийте със смачкан чесън и посолете. Полейте със зехтин. Печете 25 минути.
    2 бр. пилешки гърди, 1 ч. л. сол, 100 г чери домати, 20 мл зехтин
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле Капрезе
  • Извадете пилето от фурната и направете дълбоки разрези в него. Напълнете разрезите с резени моцарела, домат и пресен бесилек. Добавете още струйка зехтин.
    150 г фермерска моцарела, 1 клонка пресен босилек, 1/2 бр. домат
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле Капрезе
  • Печете Пиле Капрезе още 10 минути докато моцарелата се разтопи. Сервирайте полято с доматения сос.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле Капрезе
Автор: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: пиле, пилешко месо

Пиле с билки

Крехко пиле, подправено с ароматни билки, приготвено в бяло вино с пресни домати, маслини, чесън и лук. Достатъчно лесно за всяка делнична вечер. 

Пиле с билки

Крехко пиле, подправено с ароматни билки, приготвено в бяло вино с пресни домати, маслини, чесън и лук.
Порции 4
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 45 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня
  • Фурна

Продукти 

  • 1 кг пилешки бутчета от пасищно пиле
  • 20 мл зехтин
  • 50 г маслини по избор аз използвах таджаска
  • 1/2 връзка билки мащерка, салвия, розмарин
  • 1/2 връзка пресен лук бялата част
  • 6-7 бр. скилидки чесън
  • 1 ч. л. сол
  • 1/4 връзка магданоз за сервиране

Инструкции
 

  • Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле с билки
  • В съд за печене наредете около разполовените бутчета белени скилидки чесън, цели чери доматчета, маслините, бялата част на лука. Покрийте с билки. Налейте вино. Поръсете със сол и черен пипер. Полейте със струйка зехтин.
    1 кг пилешки бутчета, 20 мл зехтин, 50 г маслини по избор, 1/2 връзка билки, 1/2 връзка пресен лук, 6-7 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол
  • Печете 45 минути в загрятата фурна. Сервирайте с пресен магданоз.
    1/4 връзка магданоз
    Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле с билки
Автор: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: пиле, пилешко месо

Ще харесате също:

???? Не пропускайте нови рецепти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне