модерно
готвене

Четенето на текста преди рецептата за Рибни кюфтета ще ви отнеме : 3 minutes

Неустоими рибни кюфтета със свеж пролетен елемент.

Разполагате с вид бяла риба, която искате да оползотворите по най-добрия начин? За по малко от половин час меже да имате атрактивни вкусни свежи рибни кюфтета.
Рецептата е много улеснена – с малко съставки, подправки и правилният свързващ елемент. Ще отнеме само 25 минути.
Повечето рецепти за рибни кюфтета са с пълнеж картофи. Неприемливо за начин на храненен с намалени въглехидрати.
За щастие не са нужни някакви специални съставки за дасе превърне рецептата в нисковъглехидратна такава. Още един плюс – не се налага предварително да готвите рибата.

Към рецептата
Рибни кюфтета

Каква риба за рибни кюфтета?
В рецептата използвам бяла риба – хищен сладководен вид. Отличен висококачествен протеин.
Може да я срещнете в рибните магазини с имена сулка, зандер или смадок. Предпочитана от мен, защото е местна и почти винаги прясна. Освен това вирее само в големи водни басейни и рядко е обект на развъждане. Ако намерите такава риба в рибен магазин, бъдете сигурни, че е от местен водоизточник.
Може да ползвате също всяка бяла риба без кости и плътно бяло месо.

Кокосово брашно в рибни кюфтета? Защо не!
Може да ви се струва крайно необичайно да използвате точно кокосово брашно в рецептата, но то е необходимо. Благодарение на неговите абсорбционни свойства то ще поеме излишната влага от рибата и ще обедини всичко в рибно тесто.

Зеленина
Ако харесвате още зелении, освен зелен лук, съвсем успешно може да добавите и пресен магданоз. Но зеленият лук е задължителен. Той ще даде пролетна свежест. Поднесете с пресни лимони и още зелени билки.

Може да харесате още:

⭐⭐⭐⭐⭐
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! 
Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите като оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря❤️

5 от 4 гласове

Рибни кюфтета

Неустоими рибни кюфтета със свеж пролетен елемент. Без картофи и без предварителна обработка на рибата, високопротеинови и много вкусни.
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите вкусни и сочни Рибни кюфтета, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата, като споделите как се е получило. 
Порции 2
Време за подготовка 15 мин
Време за готвене 8 мин
Блендиране 2 мин
Общо Време 25 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 500 г филета бяла риба
  • 2 яйца
  • 20 г кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • черен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 скилидка чесън или чеснова паста
  • 1 връзка пресен зелен лук
  • 1 с.л. зехтин или друга мазнина за тигана

Инструкции
 

  • Филетирайте рибата, ако не е предварително направено. Това ще отстрани и костите. Премахнете с остър нож и кожата. Измийте старателно и подсушете много добре върху кухненска хартия. Отнемането на влагата е много важно, за да не се разводни "тестото". Нека филетата риба бъдат абсолютно сухи.
    500 г филета бяла риба
  • Поставете в блендер подсушената сурова риба, нарязана на едро, яйцата и отмереното кокосово брашно. Добавете горчицата, чесън и подправки – сол и черен пипер. Смелете на тесто. Това ще отнеме не повече от 30 секунди.
    500 г филета бяла риба, 2 яйца, 20 г кокосово брашно, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. горчица, 1 скилидка чесън, черен пипер
  • Почистете връзката зелен лук и нарежете на ситно. Омесете с ръце наситнения лук и рибното тесто. По консистенция то много ще наподобявя истинско тесто, ще бъде еднородно и еластично. Така изглежда готовото рибно "тесто" :
    1 връзка пресен зелен лук
  • Оформете малки сплеснати кюфтенца – около 5-6 см в диаметър.
  • В нагорещен тиган, добавете много малко мазнина и гответе кюфтенцата за по 4 минути от всяка страна.
Автор: No sugar
Цена: 10 лв.
Тип ястие: основно ястие, предястие
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: риба, рибни кюфтета

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Рибни кюфтета или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Ако това, което правя ви вълнува харесайте, споделете или запазете от бутоните по-долу.
Последвайте ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.

Присъединете се към разговора

  1. Ива каза:

    5 ستاره ها
    Харесах си рецептата и след 2 седмица канене, най-накрая я приготвих. Много лесна и бърза, реално най-много време ми отне смилането на рибата и то, защото сложих всички съставки на куп и на блендера му дойде в повече. Следващия път ще разделя рибата на половина, всяка половинка ще смеля с яйце и накрая ще ги обединя. Получиха се цяла купа малки, вкусни кюфтенца. Определено ще повторя 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!