домашно
готвене
Домашен пастет? Защо не!

Всеки го обича. Пригответе вкъщи Домашен пастет от пилешки дробчета за минимално време, с малко усилия и великолепен резултат. Ще си спестите много неща, които иначе не бихте искали да консумирате в готовата версия от магазина. Като например: сухо мляко, ароматизанти, емулгатори трифосфати, декстроза, глюкоза, царевично нишесте, бамбукови фибри, червен ферментирал ориз, малтодекстрин… Не, благодаря!

За щастие да приготвиш пастет вкъщи е лесно и просто. Това е една супер улеснена рецепта за Домашен пастет от пилешки дробчета – две основни съставки + подправки. Приготвя се толкова бързо, че ще искате да я правите често. Само с натурални подправки и овкусители.

Скочи в рецептата

Продуктите за пастет

Пилешки дробчета от сводно отглеждани птици
Патешка мас
Келтска морска сол

Вземете продуктите с -5% отстъпка от Soulnitsa с промо код nosugar5

Продукти за пастет


Пилешки дробчета
Пилешките дробчета са изключително ценен и полезен продукт, когато са добити от свободно отглеждани птици, без влагане на хормонални добавки в храната.
Ето къде се срещат в най-висока концентрация витамините, при това във форма, която се усвоява най-добре от организма:
Витаминит В1, В2, В3, В5 -в месото, яйцата и карантиите, черен дроб, яйца;
Витамин В6 – в рибата, птиче месо и яйцата;
Витамин В12 – птици, яйца, мляко, риба, месо;
Витамин А – най-богати източници са черен дроб, риба жълтъци, масло;
Витамин D – масло от черен дроб на риба, яйца и риба,
Витамин К2- масла, карантии и сметани.
източник “Здравето на сърцето минава през устата” д-р Наташа Кембъл-Макбрайд

Тайна съставка
Изпечете дробчетата с Домашна вегета за още повече вкус. Пригответе вкъщи предварително и използвайте за овкусяване на ястия.

Патешка мас
Деликатна и нежна, патешката мас е с неутрален мек кус. Тя е необходима за меката и кремообразна консистенция, която е нужна за да се маже пастета добре. В повечето рецепти за домашен пастет присъства сметана или мляко. За да елиминирам млечните продукти патешката мас помага много.

Съхранение
Готовият пастет съхранявайте в хладилник. Пресипете в стъклен съд (буркан). Подравнете пастета добре. Излейте на повърхността около лъжица разтопена патешка мас. Тя ще запечата и предпази пастета от потъмняване.

Насладете се на рецептата за “Домашен пастет от пилешки дробчета” и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 5 гласове

Домашен пастет от пилешки дробчета

Всеки го обича. А и не е нужно да е сложно, за да е вкусно. Пригответе вкъщи Домашен пастет от пилешки дробчета за минимално време.
Порции 500 г
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 40 минути
блендиране 5 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

  • Фурна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

подправки

Инструкции
 

  • Почистете дробчетата, измийте и отцедете много добре. Омазнете ги с 2 лъжици от патешката мас. Овкусете с домашна Вегета. Добавете клонките прясна мащерка цели, като се стараете да са леко омазнени също.
    500 г пилешки дробчета, 2 клончета прясна мащерка, 10 г домашна Вегета
  • Печете за 40 минути на 180° във фурна с обдухване. Разбърквайте по време на печенето.
  • Охладете до стайна температура.
  • Прехвърлете в блендер изпечените дробчета, като отстраните внимателно клончетата мащерка. Добавете също черен пипер, сол на вкус, и останалата топена патешка мас.
    1/2 ч.л. млян черен пипер, 1/2 ч.л. келтска морска сол, 100 г патешка мас
  • Блендирайте до гладка смес. Охладете.
  • Съхранявайте в хладилник в стъклен буркан, който запечатате с разтопена патешка мас.
Автор: No sugar
Цена: 5 лв.
Тип ястие: снак, предястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: пилешки дробчета, пастет

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Домашен пастет от пилешки дробчета или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

  1. Вили каза:

    5 ستاره ها
    Възможно ли е патешката мас да се замени с нещо друго?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Свинска мас, но няма да е така деликатно на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!