Как се прави пухкав омлет?
Омлет като омлет, но малко по-интересен. Рецептата за Пухкав омлет е основна, базова, вдъхновена от класическата едноименна рецепта за омлет Пуляр.
Различната му форма, консистенция и външен вид се дължи на технологията на приготвяне и разделянето на жълтъци от белтъци, която всъщност е съвсем проста

-
Закуски21.00лв.
-
Нисковъглехидратни рецепти60.00лв.
-
Солена книга20.50лв.
-
Десерти без захар18.50лв.
Яйце на омлет – всичко, което ни е нужно
Ако има съвършена храна, то това е яйцето. Яйцето съдържа всички вещества, необходими при изграждането на един нов организъм.
Избирайте яйца от свободни кокошки. Така ще се насладите на разкошен вкус и ще дарите тялото си с няколко пъти повече витамин Д и омега-6 есенциални мастни киселини, отколкото е съдържанието на тези нутриенти в яйцата от конвенционално гледаните кокошки.
Консумирайте яйцата цели. Повечето витаминен състав е разположен в жълтъка, така че не помисляйте да го захвърлите. Мазнините също са там.
Не се притеснявайте от консумацията на яйца – липидната теория отдавна вече е отречен мит.
Позволете на яйцата да дадат пълноценния си принос във вашето меню.
Резултатът
Пухкав и въздушен омлет, интересно, модерно и атрактивно поднасяне, нова идея за сервиране.
В цифри
Последвайте рецептата до долу за да получите директен линк с изчисление за порция .
Топъл или студен?
В повечето случаи е вкусен топъл. Но и при студено поднасяне запазва формата си.
С какво се комбинира?
Свежи зеленчуци, зеленчуци на пара, авокадо и маслини или микрорастения. Всички тези прости храни са подходяща гарнитура към това лесно ястие, подходящо за обяд, бърза вечеря и дори закуска.
Сладък или солен?
Може да го направите в сладък вариант, като просто добавите свежи плодове между жълтъчния и белтъчен слой по време на печене.
Може да харесате също:
Пудинг с тиква
Сладък омлет
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Пухкав омлет
Оборудване
- Миксер
- Телена бъркалка
- котлон
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 4 бр. яйца
- сол
- 1 ч.л. мазнина масло, патешка мас, авокадово олио
Инструкции
- Разделете жълтъци от белтъци.
- Разбийте белтъците и щипка сол с миксер, а жълтъците на ръка с телена бъркалка.
- Загрейте тигана с мазнината, която сте избрали. Излейте сместа от жълтъци на тънка палачинка и разпределете равномерно. Печете 1 минута.
- Разпределете пухкавите белтъци върху палачинката от жълтъци и намалете котлона на средна степен. Покрийте с капак. Печете около 4 минути или докато белтъците стегнат.
- Сервирайте готовия омлет като го разрежете по средата и захлупите двете половини.