Искате ли да разнообразите менюто си с лесни и засищащи ястия? В тази публикация ще намерите вкусни средиземноморски рецепти с рибни консерви, които са идеални за бърза и питателна вечеря. Опитайте средиземноморската салата със сардини, пълнен сладък картоф с консервирана скумрия и кюфтетата от риба тон. Всяка от тези рецепти е лесна за приготвяне и богата на хранителни вещества. Приятно готвене!
Тази публикация съдържа партньорски връзки. Може да закупите висококачествени хранителни продукти, като последвате линковете от списъците с продукти в рецептите. Продуктите от тази обобщена публикация за “Средиземноморски рецепти с рибни консерви” са налични в онлайн магазин Натурал. Използвайте промокод NOSUGAR10 за да пазарувате винаги с 10% отстъпка от Вашата кошница.
Продуктите, използвани в рецептите, са лично тествани и изпробвани от мен. Рецептите са приготвени именно с тези продукти за максимален успех. Проучих и избрах изключителни продукти, уверена в тяхното качество, за да улесня вас. Разбира се, всички предложения тук могат да се приготвят и с други подобни продукти, които имате налични, дори когато адаптирате количествата и видовете.
Ще харесате още:
Средиземноморска салата със сардини
Тази средиземноморска салата със сардини е свежа и засищаща, идеална за бърз и здравословен обяд. Салатата е богата на протеини и омега-3 мастни киселини, и съчетава чудесно вкусовете на Средиземноморието.
Средиземноморска салата със сардини
Оборудване
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 бр. консерва сардини див улов
- 60 г зелени маслини
- 20 г каперси
- 1 бр. авокадо
- 1/2 бр. червен лук
- 50 г чери домати
- 50 г зелени салати
дресинг
- 30 мл зехтин екстра върджин
- 1/2 ч. л. морска сол натурална
- 1/2 бр. лимон
Инструкции
- Смесете зехтина, солта и сока от лимон в малка купа, за да приготвите дресинга.30 мл зехтин, 1/2 ч. л. морска сол, 1/2 бр. лимон
- Нарежете авокадото, червения лук, чери доматите, след което ги смесете с зелените маслини, каперсите и зелената салата в голяма купа.1 бр. авокадо, 60 г зелени маслини, 20 г каперси, 1/2 бр. червен лук, 50 г чери домати, 50 г зелени салати
- Отцедете сардините и ги добавете към салатата. Залейте всичко с дресинга, разбъркайте добре и сервирайте.1 бр. консерва сардини
Кюфтета от риба тон
Лесни рибни кюфтета от консервирана риба тон. Без хлебни трохи, без картофи за пълнеж, абсолютно подходящи за нисковъглехидратно хранене.
Кюфтета от риба тон
Оборудване
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 бр. яйце
- 160 г консервирана риба тон в собствен сос
- 30 г бадемово брашно
- 1/2 връзка пресен лук
- 1/2 връзка пресен магданоз
- 1 ч. л. горчица
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1/2 ч. л. морска сол
за готвене:
Инструкции
- Отцедете много добре рибата тон от течността.
- Наситнете пресния лук и магданоза. Отмерете бадемовото брашно. Смесете в купа всички продукти и объркайте рибно тесто.1 бр. яйце, 160 г консервирана риба тон, 1/2 връзка пресен лук, 1/2 връзка пресен магданоз, 30 г бадемово брашно, 1/2 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. горчица
- Оформете кюфтета.
- Загрейте незалепващ тиган на средна температура, намаслен с кокосово масло. Печете кюфтетата по 3 до 4 минути от страна на средно силен огън.20 г кокосово масло без аромат
- Сервирайте кюфтетата топли или студени с резени лимон.
Бележки
Калории 266/ Въглехидрати общи 5 г/ Мазнини 14 г/ Протеин 28 г/ Фибри 3 г
Пълнени сладки картофи с консервирана скумрия
Пълнените сладки картофи с консервирана скумрия са вкусно и питателно ястие, което съчетава сладостта на картофите с богатия вкус на скумрията. Това ястие е идеално за бърза вечеря, която е едновременно засищаща и здравословна.
Пълнени сладки картофи с консервирана скумрия
Оборудване
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 4 бр. сладки картофи еднакъв размер
- 10 мл зехтин екстра върджин
- 240 г консервирана скумрия филе 2 бр. консерви
- 2 с. л. настърган пармезан
- 1/2 ч. л. морска сол
- 1/4 ч. л. черен пипер
Инструкции
- Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
- Почистете и разполовете картофите хоризонтално. Намажете със зехтин от всички страни, посолете със сол и черен пипер. Поставете в тавичка върху хартия за печене с кората нагоре. Печете в загрятата фурна около 30 минути или до омекване. Извадете изпечените и омекнали сладки картофи от фурната и издълбайте сърцевината им.
- Смесете меката сърцевина на картофите, отцедените филета скумрия и наситнените сушени домати.Напълнете отново картофите със сместа и посипете с пармезан.Върнете във фурната за още 10 минути.
- Сервирайте със свежа салата и каперси.