МНОГО

шоколадова

Какво прави тази торта толкова специална?
Може би две неща – това, че се случва за точно 10 минути и това, че са ви нужни само три основни продукта за нея.
Това е сурова торта и не се налага да печете блатове, също е и нисковъглехидратна торта.
Още – тя е без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар.
Ако обичате шоколадова торта, нежна и умерено сладка, тази е вашата.
Лесна е – блендираш и готово.
Украсата е проста – може да натрошите леншици, може да наредите плодове, всякак е прекрасна.
Притежава наситен дълбок шоколадов вкус и ще се влюбите във нея.

Сурова торта рецепта

Продуктите за Сурова торта

Какаова паста (маса)
Истински дълбок наситен шоколадов вкус за тази сурова шоколадова торта се получава с какаова маса. Може обаче да я замените с шоколад с висок процент какао. В този случай не добавяйте допълнително подсладител.

Кокосово мляко за безлактозен вариант
В конкретната рецепта за торта е задължително използването на високомаслено кокосово мляко. Това е продуктът, който ще я направи стегната. Не опитвайте и не рискувайте с растителна напитка с ниска масленост. В този случай високата масленост на кокосовото мляко е важна. Около 17-20% е добра хубава масленост за кокосово мляко. Обикновено това кокосово мляко се предлага в кенове по 400мл, гъсто и плътно е.
В рецептата се използва само гъстата част, която се отделя на повърхността, както е описано по-долу в рецептата. Какво количество ще се отдели зависи от марката, маслеността и това дали има вложени сгъстители и емулгатори в млякото. Ако има такива то няма да се отдели. В този случай се използва цялото количество.
Ако разполагате с кокосова сметана, а не с мляко – заменете ги.

Лешници
Истината е, че тази торта се получава с всякакви ядки – лешници, бадеми, микс… с фъстъци също.
Всъщност може да направите тази сурова торта още по-лесна. Просто заменете количеството лешници (ядки) с готов лешников (ядков) тахан.

Подсладители
За да бъде нисковъглехидратна торта – заменете меда в рецептата с пудра Еритритол. Така ще свалите още въглехидратния товар. Тортата е нисковъглехидратна и във вариант с мед – само 8г въглехидрати на парче. Моето лично мнение е, че с мед вкусът е по-благороден.

Торта без печене
Просто блендирайте по описания в рецептата начин до гъста и гладка смес. Охлаждането е много важно, защото ще направи тортата стегната, но мека и нежна, като мус.
Тази торта е без печене, но за по-интензивен лешников аромат може да запечете лешниците във фурна докато леко порозовеят.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите рецептата за тази съвършена Сурова торта, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

Още десерти без животински продукти:

5 от 4 гласове

Сурова торта

Деликатна шоколадова Сурова торта без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар. Приготвя се за 10 минути и са нужни само три основни продукта за рецептата.
Порции 8
Време за подготовка 1 ч
Време за готвене 10 мин
охлаждане 4 часа
Общо Време 5 часа 10 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Форма за торта с падащо дъно 16см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 мл пълномаслено кокосово мляко 17-20% масленост или кокосова сметана
  • 100 г какаова паста
  • 200 г лешници
  • 15 г мед или пудра еритритол
  • 1 щипка сол

декорация по желание

  • лешници
  • дребни плодове

Инструкции

  • Консервата кокосово мляко охладете за няколко часа в хладилник. На повърхността се отделя гъста кокосова маса, която е необходима за рецептата.
  • Разтопете какаовата паста на водна баня, като поддържате много ниска температура.
  • В блендер раздробете на пулсации лешниците.
  • Прибавете в блендера при раздробените лешниците кокосовата маса, меда, щипка сол и разтопената какаова маса. Блендирайте до получаването на гладък крем.
  • Изсипете готовата смес в подходящ съд и охладете много добре в хладилник (минимум 3-4 часа) преди да нарежете тортата на парчета. 
Автор: No sugar
Цена: 13-14 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: празнична рецепта, сурова торта, торта, шоколадова торта

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Сурова торта или кликнете на линка.
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Присъединете се към разговора

  1. neeyla каза:

    5 ستاره ها
    Използвах шоколад 85% какао и ядки пекан вместо лешници и стана страхотна! Определено рецепта, която бих повторила!

    1. vesela.savova Автор каза:

      Благодаря, че споделихте! Комбинацията от пекан и шоколад звучи много обещаващо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!