Печено месо за студено поднасяне и сандвичи

5.2K
домашно

печено

Семпло печено месо за сандвичи и студено поднасяне. Защо?

Защото е вкусно.
Защото със семпло печено месо може да сглобите бърза и вкусна вечеря или обяд, а най-вече е подходящо за тънко разрязване и поднасяне със сандвичи.
Защото може да го приготвите във фурна, докато печете друго ястие и така да пестите време и усилия, както и да планирате менюто за седмицата.
Защото замества колбасите от магазина, които са преобладаващо с лош състав.
Защото тук използваме вкуса на месото и това е достатъчно.

Към рецептата
Печено месо за сандвичи
Детайлите за печено месо

Това е просто, наистина просто. Има само няколко дребни подробности, които са важни.

Месото
Свинско печено месо
Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
НЕ отстранявайте мазнината преди печене.
Пилешко печено месо
Със същия успех изпечете и пилешко месо. Изберете пилешки пържоли от бут без кост. Тази част от пилето ще бъде сочна и няма да е суха. НЕ избирайте пилешки гърди. В един пакет може да изпечете няколко пилешки пържоли (2 до 3). Пилешкото месо е крехко и ще се сготви отлично.
Пуешко печено месо
Обикновено пуешки бут без кост е с тегло около 500-700г, което е отлично количество за изпичане.
След охлаждане печеното по този начин месо от птици се превръща в досущ филе за сандвичи. Разрязва се на идеални тънки филийки и се държи в хомогенност без да се разпада.

Сол и пипер
Солта и пипера са достатъчни подправки за печено месо. Защото само по себе си месото е вкусно. Изпечено в собствен сос на практика солта му е достатъчна. То остава крехко точно толкова, колкото трябва да бъде. Естествените мазнини в месото помагат то да не стане сухо. Разбира се, винаги може да добавите подправки, които обичате. Но натюр е наистина чудесно.

Опаковане за печене печено месо

Важна част е опаковането преди печене. Всяко цяло парче месо, което искате да изпечете опаковайте индивидуално след като овкусите. Завийте грижливо първо в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки, през които течността от печенето да изтече. След това пакета с хартия опаковайте плътно в алуминиево фолио. Следете алуминиевото фолио да няма допир с месото. Стегнете хубаво пакета.

Планиране
По този начин може да печете няколко парчета месо, които да разпределите в меню за цялата седмица – за сандвичи или като основен елемент към вечеря или обяд. Освен това може да печете парчетата месо във фурна, докато приготвяте и друго ястие, като по този начин пестите време и електроенергия.

Съхранение на печено месо
След изпичане охладете месото до стайна температура. НЕ разопаковайте. Приберете пакетите месо в хладилник, както са опаковани. Охладете за 10 часа. Това ще стегне месото и ще желира течността от печенето. След това рязането на перфектни тънки едносортни филийки ще е възможно. Съхранявайте месото опаковано и в хладилник и консумирайте в рамките на 5 до 6 дни.

Още рецепти, които ще харесате:

Желиран терин в костен бульон
Домашен пастет от пилешки дробчета
Сушено телешко месо във фурна
Морски дарове с телешко на тиган (surf & turf)

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Печено месо за студено поднасяне и сандвичи, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

5 от 13 гласове

Печено месо за студено поднасяне и сандвичи

Пригответе Печено месо за сандвичи във фурна, докато печете друго ястие. С него може да сглобите бързо вкусна вечеря или обяд.
Порции 800 г готово печено месо
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 1 ч 50 мин
охлаждане 10 часа
Общо Време 12 часа

Оборудване

  • Хартия за печене
  • Алуминиево фолио
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко) *виж подробно горе
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер по желание

Инструкции
 

  • Измийте и подсушете парчето месо. Не премахвайте мазнината.
    1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко)
  • Овкусете със сол и пипер на вкус, пушен пипер по желание.
    1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. млян черен пипер, 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Завийте месото плътно в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки. Завийте пакета повторно този път в алуминиево фолио като стегнете добре.
  • Печете 50 минути във фурна с обдухване на 180°.
  • Печете още 1 час във фурна с обдухване на 150°
  • Изключете фурната и оставете месото вътре, докато фурната изстива.
  • Охладете до стайна температура.
  • Преместете в хладилник пакета месо без да отвивате и отваряте. Охладете добре за 10 часа.
  • Месото е готово за разрязване на тънки слайсове и сервиране. Съхранявайте в хладилник грижовно обвито в хартия за печене и фолио, за да се запази свежо и сочно.
Автор: No sugar
Цена: 8-10 лв.
Тип ястие: предястие, основно, гарнитура
Хранителен режим: нисковъглехидратна, палео
Ключова дума: месо, печено месо, рецепта
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Присъединете се към разговора

  1. Александра каза:

    5 ستاره ها
    Здравейте! Ако фурната бе без вентилатор като моята, на какви градуси да го пека? Поздрави!

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Здравейте! Ако фурната няма функция вентилатор, увеличете температурата на печене с 15 градуса. Това е стандарт за разликата в печене с или без вентилатор. Поздрави!

      1. Александра каза:

        5 ستاره ها
        Много благодаря!

  2. Александра каза:

    5 ستاره ها
    Благодаря за рецептата! Получи се чудесно! Чудя се дали си струва да се пробва с телешко/говеждо.

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Радвам се, че се харесва тази вкусна универсална рецепта за месо! Бих препоръчала пилешко вместо телешко, ще остане сравнително сухо и няма да може да се реже по този начин. Пилешкото се получава превъзходно по този начин на приготвяне – досущ пилешка сочна шунка. Заслужава си пробването.

  3. Кристин каза:

    С какъв вид свинско месо е най-удачно да се направи рецептата?

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      “Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
      НЕ отстранявайте мазнината преди печене.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!