Идеи за бързи вѐчери на фурна (Шницели пане, Патладжан капрезе, Пиле Капрезе, Зелеви „бургери“ , Печена брънза, Глазирани бейби ребърца)

6.6K
ГОТВЕНЕ
в един съд

Комфортни и вкусни основни ястия за цялото семейство – идеи за бързи вечери на фурна. Ще намерите рецепти за Шницели пане, Патладжан капрезе, Пиле Капрезе, Зелеви „бургери“ , Печена брънза, Глазирани бейби ребърца на фурна.

Тази публикация съдържа партньорски връзки. Може да закупите висококачествени хранителни продукти, като последвате линковете от списъците с продукти в рецептите. Продуктите от тази обобщена публикация за „Идеи за бързи вѐчери на фурна“ са налични в онлайн магазин Солница. Използвайте промокод NOSUGAR5 за да пазарувате винаги с 5% отстъпка от Вашата кошница.

Продуктите, използвани в рецептите, са лично тествани и изпробвани от мен. Рецептите са приготвени именно с тези продукти за максимален успех. Проучих и избрах изключителни продукти, уверена в тяхното качество, за да улесня вас. Разбира се, всички предложения тук могат да се приготвят и с други подобни продукти, които имате налични, дори когато адаптирате количествата и видовете. Приятно готвене!

Шницели пане на фурна

Това е една от интересните идеи за бързи вечери на фурна – Шницели пане на фурна, с безглутенова и нисковъглехидратна коричка.

Шницели пане на фурна – нисковъглехидратни и без глутен

Панирайте бързо и лесно свински шницели с нисковъглехидратен и безглутенов микс на фурна.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
Общо Време 30 минути

Оборудване

Продукти 

панировка без глутен:

  • 50 г бадемово брашно
  • 50 г пармезан фино настърган
  • 1/2 ч. л. сол фина келтска

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 175°С с обдухване. Смесете заедно пармезана, бадемовото брашно и солта.
    50 г бадемово брашно, 50 г пармезан, 1/2 ч. л. сол
    Идеи за бързи вечери на фурна Панировка за шницел пане
  • Потопете всяко парче шницел първо в разбито яйце. Оваляйте след това в "панировка".
    1 бр. яйце, 600 г свински шницели
    Идеи за бързи вечери на фурна Панировка за шницел пане
  • Подгответе тава, покрита с хартия за печене Нареждайте всеки шницел и непръскайте със спрей масло за готвене. Печете 15 до 20 минути в зарятата фурна до златисто.
    зехтин
    Рецепти за нисковъглехидратно паниране Свински Шницели пане
Author: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: пане, шницели

Патладжан капрезе

Пълнен с домати, фермерска моцарела и пресен босилек, тази лесна рецепта за патладжан Капрезе изисква само 40 минути работа във фурната! Ако търсите лесна и перфектна идея за вечеря през седмицата, това е идеалният избор. Ако харесате тази средиземноморска рецепта, проверете и другите Средиземноморски рецепти с рибни консерви.

Патладжан капрезе

„Патладжан капрезе“ е лесно и вкусно основно ястие, приготвено на фурна, което съчетава патладжани, домати, моцарела, чесън и зехтин в една отлична идея за вечеря.
Порции 2
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 40 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

Продукти 

  • 2 бр. патладжан
  • 1 бр. домат нарязан на шайби
  • 2 бр. моцарела фермерска
  • 10 листа босилек пресен
  • 10 мл зехтин екстра върджин

за доматен сос

  • 10 мл зехтин екстра върджин
  • 2 бр. домат пресен
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч. л. сол фина келстка

Инструкции
 

  • Разрежете патладжаните на филии, така, че да не стигате до края и да останат прикрепени към дръжката. Намажете от всички страни със зехтин и посолете.
    2 бр. патладжан, 10 мл зехтин
    Идеи за бързи вечери на фурна Патладжан капрезе
  • Сгответе семпъл доматен сос на тиган като запържите чесън в зехтин и добавите настърганите пресни домати. Гответе, докато течността се изпари. Подправете със сол. Намажете щедро патладжаните от вътрешните страни с доматения сос.
    2 бр. домат, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. л. сол, 10 мл зехтин
    Идеи за бързи вечери на фурна Патладжан капрезе
  • Добавете между резените патладжан филии моцарела, резени пресен домат и листа босилек. Полейте със струйка зехтин.
    1 бр. домат, 2 бр. моцарела, 10 листа босилек, 10 мл зехтин
    Идеи за бързи вечери на фурна Патладжан капрезе
  • Печете патладжаните 40 минути на 175°С.
    Идеи за бързи вечери на фурна Патладжан капрезе
Author: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: патладжан, капрезе

Пиле капрезе

Лесна рецепта за вечеря – пилешки гърди, пълнени с домати, фермерска моцарела и пресен босилек (или сос песто). Ще отнеме само 35 минути работа във фурната!

Пиле капрезе
Рецепта
хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Готвене в един съд Рецепти с пилешко Пиле Капрезе

Зелеви „бургери“

Модерна рецепта – Зелеви „бургери“ – безглутенови и нисковъглехидратни, подходящи за обяд или за вечеря.

Зелеви бургери
Рецепта
хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Зелеви бургери

Печена брънза

Вкусно и лесно за приготвяне ястие на фурна само с два продукта. По желание може да обогатите рецептата с добавяне на допълнителни продукти.

Печена брънза

Вкусна печена брънза на фурна – високопротеиново ястие само с два продукта.
Порции 5 порции
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 30 минути
Общо Време 35 минути

Оборудване

Продукти 

  • 500 г брънза
  • 3 бр. яйца
  • мазнина за намазване на съда за печене

по желание:

  • пушено месо/колбас
  • червена чушка на кубчета

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите на стайна температура. Загрейте фурната на 180℃ с обдухване. Намаслете съд за печене.
  • Смесете яйцата и брънзата.
    500 г брънза, 3 бр. яйца
    Печена брънза
  • Разпределете сместа в намаслената тавичка.
  • Печете 30 минути в загрятата фурна.
Author: No sugar
Cost: ~11,00 лв
Тип ястие: основно ястие, снак
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен, карнивор
Ключова дума: брънза

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция Печена брънза (от общо 6 порции по рецепта):
Калории 186/ Въглехидрати  3 г/ Мазнини 12 г/ Протеин 15 г

Глазирани бейби ребърца на фурна

Тези ребърца са изключително вкусни, крехки и неустоими. Ще са любими на всяко семейство. Изключително лесно приготвени на фурна и перфектно глазирани. Сервирайте с печени зеленчуци, карфиолен мус или печена солена тиква.

Глазирани бейби ребърца на фурна

Лесна рецепта за крехки ребърца на фурна глазирани с фантастичен сос.
Порции 3
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 50 минути
Общо Време 55 минути

Оборудване

Продукти 

за глазиране:

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 180℃ собдухване. Ако вашата фурна няма такава функция увеличете температурата на готвене с 15℃. Подгответе ребърцата като ги подсушите.
    Подгответе глазировката като в купичка смесите зехтина, солта и сливовия сос.
    800 г свински бейби ребърца
    Глазирани бейби ребърца на фурна
  • С четка намажете щедро всяко парче ребра от всичко страни. Поставете ребърцата в тава върху хартия за печенe без да се застъпват.
    30 г пикантен сливов сос, 10 мл зехтин, 1 ч. л. сол
  • Печете в средата на загрятата фурна за 50 мин. без да покривате.
    Глазирани бейби ребърца на фурна
  • Сервирайте топли с подходяща гарнитура.
    Глазирани бейби ребърца на фурна
Author: No sugar
Cost: около 20,00 лв
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без яйца
Ключова дума: ребърца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне