Крем супа
Богата на аромати гъбена супа, подсилена с чесън, лук и розмарин, изпълнена с богати нотки на кремообразно кашу, смесени до съвършенство. Тази рецепта е бърза и лесна, без млечни продукти и без глутен!
Можете да използвате всякакъв вид гъби за тази крем супа, тъй като е супер гъвкава и лесна за персонализиране.
Купа от тази кремообразна супа е най-добре да се сервира топла и гарнирана с прясно начукан черен пипер и сол!
Пресни билки както розмарина в тази рецепта обединяват тази супа в перфектна вкусова комбинация.
Как да бъде плътна крем супа без масло, сметана и брашно?
Доста от рецептите за крем супи използват основа от сметана или масло за наистина плътна консистенция. Тази рецепта е без тях (веган и нисковъглехидратна). Как да постигнете богат кремообразен завършек – тайната е в една от съставките, а именно кашу.
Какви гъби за крем супа от гъби?
Хубавото на тази нежна, но богата крем супа от от гъби е, че може да използвате всякакви гъби – бюджетни печурки (бели или кефеви), манатарки (пресни или сушени, предварително накиснати), гъби кладница … или с каквито други гъби разполагате. Миксирайте смело видовете гъби в супата – ще се получи чудесно!
Ще харесате още рецепти за супи:
- Авокадо супа
- Крем супа от зеленчуци
- Домашен зеленчуков бульон
- Морковена супа
- Гъбена супа с козе сирене
Моля, насладете се на тази рецепта за вкусна крем супа от гъби и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Крем супа от гъби
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 100 г сурово кашу
- 1 щипка сол
- 200 г микс гъби по избор печурки, кладница, манатарка
- 20 г кокосово масло без аромат или зехтин
- 1 глава жълт лук
- 10 бр. скилидки чесън
- 1 ч. л. морска сол
- черен пипер
- 1 клонка розмарин
- 400 мл топла вода
- 1 с. л. пресен лимонов сок
за поднасяне
- зехтин екстра върджин
- прясно смлян черен пипер
Инструкции
- Накиснете кашуто в хладка вода и малко сол за 2 часа. Изхвърлете водата от накисването и изплакнете.100 г сурово кашу, 1 щипка сол
- Загрейте мазнината в голям тиган на силен огън. Нарежете гъбите на парчета и гответе, докато пуснат течността си и леко започнат да покафеняват (около 10 минути). Намалете топлината до средна, добавете нарязания лук и гответе, докато стане мек и светлокафяв (около 5 минути). Добавете обеления чесън, морската сол, листенца розмарин и черния пипер и гответе още 2-3 минути.200 г микс гъби по избор, 20 г кокосово масло без аромат, 1 глава жълт лук, 10 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. морска сол, 1 клонка розмарин, черен пипер
- Отделете няколко лъжици сготвени гъби за декорация. Прехвърлете останалите сготвени зеленчуци и гъби в блендер, като добавите отцеденото и изплакнато кашу, но премахнете розмарина. Добавете водата и лимоновия сок, блендирайте на висока степен, докато супата стане много гладка.400 мл топла вода, 1 с. л. пресен лимонов сок
- Изсипете супата обратно в съда за готвене на котлона, и я затоплете внимателно. Подправете на вкус с допълнително морска сол и черен пипер. Сервирайте с отделените парченца гъби, струйка зехтин и прясно смлян черен пипер.прясно смлян черен пипер, зехтин екстра върджин