БЕЗ
млечни продукти

Крем супа

Богата на аромати гъбена супа, подсилена с чесън, лук и розмарин, изпълнена с богати нотки на кремообразно кашу, смесени до съвършенство. Тази рецепта е бърза и лесна, без млечни продукти и без глутен! 
Можете да използвате всякакъв вид гъби за тази крем супа, тъй като е супер гъвкава и лесна за персонализиране.
Купа от тази кремообразна супа е най-добре да се сервира топла и гарнирана с прясно начукан черен пипер и сол! 
Пресни билки както розмарина в тази рецепта обединяват тази супа в перфектна вкусова комбинация.

Как да бъде плътна крем супа без масло, сметана и брашно?

Доста от рецептите за крем супи използват основа от сметана или масло за наистина плътна консистенция. Тази рецепта е без тях (веган и нисковъглехидратна). Как да постигнете богат кремообразен завършек – тайната е в една от съставките, а именно кашу.

Крем супа от гъби
Към рецептата

Какви гъби за крем супа от гъби?

Хубавото на тази нежна, но богата крем супа от от гъби е, че може да използвате всякакви гъби – бюджетни печурки (бели или кефеви), манатарки (пресни или сушени, предварително накиснати), гъби кладница … или с каквито други гъби разполагате. Миксирайте смело видовете гъби в супата – ще се получи чудесно!

Ще харесате още рецепти за супи:

Моля, насладете се на тази рецепта за вкусна крем супа от гъби и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️

Крем супа от гъби

Богата на аромати гъбена супа, подсилена с чесън, лук и розмарин, изпълнена с богати нотки на кремообразно кашу, смесени до съвършенство. Тази рецепта е бърза и лесна, без млечни продукти без глутен! 
Порции 2
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
накисване 2 часа
Общо Време 2 часа 30 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 100 г сурово кашу
  • 1 щипка сол
  • 200 г микс гъби по избор печурки, кладница, манатарка
  • 20 г кокосово масло без аромат или зехтин
  • 1 глава жълт лук
  • 10 бр. скилидки чесън
  • 1 ч. л. морска сол
  • черен пипер
  • 1 клонка розмарин
  • 400 мл топла вода
  • 1 с. л. пресен лимонов сок

за поднасяне

  • зехтин екстра върджин
  • прясно смлян черен пипер

Инструкции
 

  • Накиснете кашуто в хладка вода и малко сол за 2 часа. Изхвърлете водата от накисването и изплакнете.
    100 г сурово кашу, 1 щипка сол
  • Загрейте мазнината в голям тиган на силен огън. Нарежете гъбите на парчета и гответе, докато пуснат течността си и леко започнат да покафеняват (около 10 минути). Намалете топлината до средна, добавете нарязания лук и гответе, докато стане мек и светлокафяв (около 5 минути). Добавете обеления чесън, морската сол, листенца розмарин и черния пипер и гответе още 2-3 минути.
    200 г микс гъби по избор, 20 г кокосово масло без аромат, 1 глава жълт лук, 10 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. морска сол, 1 клонка розмарин, черен пипер
  • Отделете няколко лъжици сготвени гъби за декорация. Прехвърлете останалите сготвени зеленчуци и гъби в блендер, като добавите отцеденото и изплакнато кашу, но премахнете розмарина. Добавете водата и лимоновия сок, блендирайте на висока степен, докато супата стане много гладка.
    400 мл топла вода, 1 с. л. пресен лимонов сок
  • Изсипете супата обратно в съда за готвене на котлона, и я затоплете внимателно. Подправете на вкус с допълнително морска сол и черен пипер. Сервирайте с отделените парченца гъби, струйка зехтин и прясно смлян черен пипер.
    прясно смлян черен пипер, зехтин екстра върджин
Автор: No sugar
Тип ястие: Супа
Хранителен режим: палео, нисковъглехидратен, веган, веган-нисковъглехидратно
Ключова дума: гъби, крем супа, супа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне