Орехов сладкиш с кафе аромат

4K
КАФЕ

Ароматен, плътен и какаов, с хрупкави ядки....

Орехов сладкиш с кафе аромат

Рецепта за орехов сладкиш – без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар.
Порции 9 парчета
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 35 мин
подготовка 30 мин
Общо Време 1 ч 15 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Хартия за печене
  • Съд за печене приблизително 16/16см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за основата

  • 4 бр. яйца размер М
  • 100 мл млечна сметана (да не се бърка със сладкарска)
  • 100 г фурми натурални
  • 50 г бадемово брашно фино
  • 100 г орехови ядки
  • 40 г какао на прах
  • 1 к.ч. силно еспресо
  • 1 ч.л. нес кафе
  • 1 щипка сол

за ганаша

  • 100 г какаова паста*
  • 100 мл млечна сметана
  • 30 г масло
  • 20 г пчелен мед
  • 1 щипка сол

за декорация

  • 50 г орехови ядки

Инструкции
 

Подготовка

  • Премахнете костилките на фурмите. Пригответе чаша силно еспресо. Накиснете фурмите в него за 30-40 минути. Нека попият аромата.
    100 г фурми

За основата

  • Сложете отцедените фурми и всички останали продукти за основата в кухненски робот или блендер. Блендирайте до сравнително гладка смес, малко по-гъста от кексова. Може да има по-едри и по-дребни парченца или всичко да е гладко смляно.
    4 бр. яйца, 100 мл млечна сметана, 100 г фурми, 50 г бадемово брашно, 100 г орехови ядки, 40 г какао на прах, 1 к.ч. силно еспресо, 1 ч.л. нес кафе, 1 щипка сол
  • Изпечете основата на сладкиша за 30-35 минути на 175° в тавичка застлана хартия за печене. След като основата е изпечена, отстранете хартията и изчакайте да се охлади. През това време пригответе ганаша.

За ганаша

  • Сложете продуктите без меда на водна баня и разтопете. Ще се получи гладък маслен крем. В него добавете и меда след като е изстинал леко.
    100 г какаова паста*, 100 мл млечна сметана, 30 г масло, 20 г пчелен мед, 1 щипка сол

Финал

  • Облейте сладкиша с ганаша. Декорирайте с орехи.
    50 г орехови ядки
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: палео, умерено нисковъглехидратен
Ключова дума: без брашно, без глутен, без млечни, какао, кафе, орехи, рецепта, сладкиш рецепта

Бележки

*Какаова паста – може да се замени с шоколад с висок процент какао. Ако използвате шоколад пропуснете меда в продуктите за ганаша.
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Орехов сладкиш с кафе аромат или кликнете на линка.
 
За парче (от общо 9 броя)
Калории 393
Въглехидрати 18г
Мазнини 30г
Протеин 11г
Фибри 5г
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!