Торта Бяла
Рецепта за торта с бял крем – нисковъглехидратна и без глутен, с бял маслен крем и пандишпанови блатове.
Оборудване
- Миксер
- Формата за печене с падащо дъно Ø16-18см
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
- Eлектронна кухненска везна
Продукти
за блатовете
- 4 бр. яйца
- 80 г пудра еритритол* виж бележки
- 60 г бадемово брашно фино
- 50 г масло
за крема
- 500 г маскарпоне
- 200 г кокосов крем (кокосов тахан)
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Инструкции
За блатовете
- Загрейте предварително фурната на 175° без венилатор.
- Разтопете маслото и го охладете.50 г масло
- Разбийте яйцата с еритритрола с помощта на миксер.4 бр. яйца, 80 г пудра еритритол*
- С бъркане прибавете охладеното, но течно масло към сместа. Бавно и на части добавяйте и бадемовото брашно като обърквате със шпатула внимателно. Обемът ще спадне, защото бадемовото брашно е много по-тежко и плътно от обикновеното пшенично.60 г бадемово брашно
- Готовата смес прехвърлете във формата за печене с падащо дъно върху хартия за печене. Печете 35 минути.
- След абсолютното изстиване отстранете внимателно хартията за печене и разделете готовия блат хоризонтално на две части с остър нож. Платките са готови!
За крема
- Разбийте съставките за крема на пухкав крем с помощта на миксер.500 г маскарпоне, 200 г кокосов крем, 1 с.л. мед, 1 ч.л. ванилов екстракт
Сглобяване
- Сглобете тортата : блат – крем – блат – крем.
Декорирайте
- Аранжирайте с филирани бадеми.
Бележки
Охладете добре в хладилник преди разрязване. Кокосовият крем стяга много добре и придава плътност и богатство на белия крем.
*Пудра Еритритол – как да направя?
Обърнете внимание – продуктите са съобразени за торта в малък размер. За по-голям диаметър увеличавайте количествата пропорционално.
Може да откриете и ползвате рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No Sugar – Торта Бяла или кликнете на линка.
За парче (от общо 10 броя)
Калории 430
Въглехидрати 6г
Мазнини 42г
Протеин 6г
Фибри 3г
Калории 430
Въглехидрати 6г
Мазнини 42г
Протеин 6г
Фибри 3г