Базова рецепта
Пригответе тази сочна и непретенциозна Бишкотена торта от нулата, вкъщи. Ще я усетите като непретенциозно тирамису или домашна бисквитена торта.
От рецептата ще научите:
1. Как да приготвяте меки бишкоти без глутен, основа за десерти и сладкиши;
2. Продукти за замяна и импровизации.
Бишкоти без глутен – продукти и замяна
Независимо, че продуктите са минимални, все пак може да направите някои корекции по тях и да замените според наличностите. Проверете картата по-долу за да видите конкретните продукти вложени в рецептата.
Тахан за бишкотите – в рецептата е използван тахан от кашу, за да се запази бледия им привичен цвят. Но може да замените с всеки друг ваш любим фино смлян тахан от ядки, без промяна в консистенцията. Очаквайте промяна в цвета и вкуса при различните видове тахани.
Нишесте от тапиока – същия ефект ще постигнете и с обикновено царевично нишесте.
Еритритол – ако не целите ниските въглехидрати и сладост на еритритола, то може да замените с кристален подсладител по избор, например кокосова захар или ксилитол.
Какао за поръсване на тортата- тук може да замените с рожково брашно. Гарантиран карамелено-сладък нюанс, с малко по-блед цвят от какаото.
Млечен крем от козе кисело мляко и колаген
Тази торта е толкова мека и нежна благодарение на квасеното мляко. То попива в домашните бишкоти много добре и ги прави меки и вкусни. Те от своя страна поемат неговата влажност за да се получи мека и сочна торта.
Козе кисело мляко за крема – тук безспорно може да замените с всяко подквасено мляко, което предпочитате – овче, краве, козе, биволско… също и всички варианти на заквасени растителни “млека” за вариант без лактоза.
Ако искате да наподобите рецептата за тирамису, то несъмнено може да заложите на маскарпоне.
Ако искате да повишите протеиновото съдържание – заложете на скир.
Моят вариант с козе кисело мляко 3,7% масленост хармонира прекрасно и овкусява и овлажнява бишкотите перфектно. Ако използвате по-гъст и високомаслен млечен продукт – маскарпоне, цедено мляко или скир – потопете предварително бишкотите в мляко или кафе, за да могат да омекнат.
Колаген за крема – натуралния колаген придава висока плътност и кремообразност, повишава протеиновата стойност и добавя ценни вещества.
Продукти за Бишкотена торта
✔ био яйца
✔ тахан от кашу
✔ еритритол
✔ нишесте от био тапиока
✔ био бакпулвер без фосфати и без глутен
✔ козе кисело мляко
✔натурален колаген
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Ще харесате също:
Насладете се на рецептата за Бишкотена торта! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Бишкотена торта (с домашни безглутенови “бишкоти”)
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
за бишкотите
- 3 бр. яйца
- 150 г тахан от кашу
- 30 г еритритол
- 6 г нишесте от тапиока
- 6 г бакпулвер
за крема
- 600 г козе кисело мляко
- 40 г еритритол
- 25 г натурален колаген
Инструкции
за бишкотите
- Загрейте фурната 200 °C . Разбийте в купа яйцата и тахана енергично с телена бъркалка. Смесете сухите съставки и ги прибавете ги към яйчната смес и объркайте добре. Елиминирайте бучици.3 бр. яйца, 150 г тахан от кашу, 6 г нишесте от тапиока, 6 г бакпулвер, 30 г еритритол
- Разпределете "бишкотките" с лъжичка на сравнително еднаква дължина върху хартия за печене. От сместа ще може да оформите около 35-40 броя.
- Печете всяка тава бишкоти точно 7 минути в загрятата фурна. Охладете върху решетка.
за крема
- Смесете квасеното козе мляко с подсладител и колаген до гладък крем.600 г козе кисело мляко, 40 г еритритол, 25 г натурален колаген
сглобяване
- В подходящ съд с високи стени или индивидуални чаши редувайте бишкоти-крем-бишкоти-крем… Охладете за минимум 4 часа.
Бележки
Калории 270/ Фибри 1 г/ Въглехидрати 12г/ Мазнини 19 г/ Протеин 17 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Уникална рецепта! 😍
Бих искала да попитам дали мога да сменя тахана от кашу с друг, защото само от кашу нямам. Благодаря предварително!
Здравейте! Да, възможно е с друг тахан. Просто вкусът ще бъде различен. Избирам тахана от кашу като най-неутрален вкус, но може да използвате всеки друг.