Бишкотена торта (с домашни бишкоти без глутен)

2.6K

Базова рецепта

Пригответе тази сочна и непретенциозна Бишкотена торта от нулата, вкъщи. Ще я усетите като непретенциозно тирамису или домашна бисквитена торта.
От рецептата ще научите:
1. Как да приготвяте меки бишкоти без глутен, основа за десерти и сладкиши;
2. Продукти за замяна и импровизации.

Към рецептата
Бишкотена торта

Бишкоти без глутен – продукти и замяна

Независимо, че продуктите са минимални, все пак може да направите някои корекции по тях и да замените според наличностите. Проверете картата по-долу за да видите конкретните продукти вложени в рецептата.
Тахан за бишкотите – в рецептата е използван тахан от кашу, за да се запази бледия им привичен цвят. Но може да замените с всеки друг ваш любим фино смлян тахан от ядки, без промяна в консистенцията. Очаквайте промяна в цвета и вкуса при различните видове тахани.
Нишесте от тапиока – същия ефект ще постигнете и с обикновено царевично нишесте.
Еритритол – ако не целите ниските въглехидрати и сладост на еритритола, то може да замените с кристален подсладител по избор, например кокосова захар или ксилитол.
Какао за поръсване на тортата- тук може да замените с рожково брашно. Гарантиран карамелено-сладък нюанс, с малко по-блед цвят от какаото.

Бишкотена торта с домашни безглутенови бишкоти

Млечен крем от козе кисело мляко и колаген

Тази торта е толкова мека и нежна благодарение на квасеното мляко. То попива в домашните бишкоти много добре и ги прави меки и вкусни. Те от своя страна поемат неговата влажност за да се получи мека и сочна торта.
Козе кисело мляко за крема – тук безспорно може да замените с всяко подквасено мляко, което предпочитате – овче, краве, козе, биволско… също и всички варианти на заквасени растителни “млека” за вариант без лактоза.
Ако искате да наподобите рецептата за тирамису, то несъмнено може да заложите на маскарпоне.
Ако искате да повишите протеиновото съдържание – заложете на скир.
Моят вариант с козе кисело мляко 3,7% масленост хармонира прекрасно и овкусява и овлажнява бишкотите перфектно. Ако използвате по-гъст и високомаслен млечен продукт – маскарпоне, цедено мляко или скир – потопете предварително бишкотите в мляко или кафе, за да могат да омекнат.
Колаген за крема – натуралния колаген придава висока плътност и кремообразност, повишава протеиновата стойност и добавя ценни вещества.

Продукти за Бишкотена торта

био яйца
тахан от кашу
еритритол
нишесте от био тапиока
био бакпулвер без фосфати и без глутен
козе кисело мляко
натурален колаген
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Бишкотена торта
Може да приготвите Бишкотена торта в индивидуални чашки.

Ще харесате също:

Насладете се на рецептата за Бишкотена торта! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 1 глас

Бишкотена торта (с домашни безглутенови “бишкоти”)

Бишкотена торта с домашни безглутенови бишкоти. Базова рецепта – без глутен, без добавена рафинирана захар, умерено-нисковъглехидратна.
Порции 6
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
охлаждане 4 часа
Общо Време 4 часа 30 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за бишкотите

  • 3 бр. яйца
  • 150 г тахан от кашу
  • 30 г еритритол
  • 6 г нишесте от тапиока
  • 6 г бакпулвер

за крема

  • 600 г козе кисело мляко
  • 40 г еритритол
  • 25 г натурален колаген

Инструкции
 

за бишкотите

  • Загрейте фурната 200 °C . Разбийте в купа яйцата и тахана енергично с телена бъркалка. Смесете сухите съставки и ги прибавете ги към яйчната смес и объркайте добре. Елиминирайте бучици.
    3 бр. яйца, 150 г тахан от кашу, 6 г нишесте от тапиока, 6 г бакпулвер, 30 г еритритол
  • Разпределете "бишкотките" с лъжичка на сравнително еднаква дължина върху хартия за печене. От сместа ще може да оформите около 35-40 броя.
    Бишкоти без глутен
  • Печете всяка тава бишкоти точно 7 минути в загрятата фурна. Охладете върху решетка.
    Бишкоти без глутен

за крема

  • Смесете квасеното козе мляко с подсладител и колаген до гладък крем.
    600 г козе кисело мляко, 40 г еритритол, 25 г натурален колаген
    Бишкотена торта крем

сглобяване

  • В подходящ съд с високи стени или индивидуални чаши редувайте бишкоти-крем-бишкоти-крем… Охладете за минимум 4 часа.
    Бишкотена торта приготвяне

сервиране

  • Преди сервиране поръсете през цедка фин слой какао.
    Бишкотена торта
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без рафинирана захар, умерено нисковъглехидратен
Ключова дума: бишкоти, козе мляко, колаген, торта

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция торта (от общо 6):
Калории 270/ Фибри 1 г/ Въглехидрати 12г/ Мазнини 19 г/ Протеин 17 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Спаска Станоева каза:

    5 ستاره ها
    Уникална рецепта! 😍

  2. Тодорка Душкова каза:

    Бих искала да попитам дали мога да сменя тахана от кашу с друг, защото само от кашу нямам. Благодаря предварително!

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Да, възможно е с друг тахан. Просто вкусът ще бъде различен. Избирам тахана от кашу като най-неутрален вкус, но може да използвате всеки друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне