ПАЛАЧИНКИ

с шоколад

Палачинкова торта с два компонента

Нежни безглутенови палачинки и деликатен шоколадов сос.
Компилация от две много любими мои рецепти – Шоколадов сос и кокосови палачинки.
Без брашно и без мляко, без добавена захар за разкошен резултат.

Към рецептата
Палачинкова торта

Как да разпределите времето за направа на палачинкова торта?

Първо – пригответе шоколадовия сос като следвате рецептата. За него е нужно сериозно охлаждане в хладилник – 3 часа или най-добре цяла нощ. Необходимо е, за да може мазнината от кокосовото мляко да стегне и да образува мус, който да може да се маже.
Ако шоколадовия сос не е достатъчно сладък за вас – подходете стратегически. Подсладете соса с Пудра Еритритол. Това ще подчертае сладостта, но няма да повиши въглехидратната стойсност-

Второ – изпечете палачинките и изчакайте напълно да се охладят. Това се налага за да не се стопи охладения сос от топлината на палачинките.
При сглобяване и двата компонента трябва да са напълно охладени.

Трето – сглобете палачинковата торта и охладете за още час.

Палачинки за палачинкова торта
Може да направите тортатата толкова висока, колкото пожелаете. Повече палачинки е равно на по-висока торта.
Ако изберете този вариант увеличете броя на палачинките. За да спазите правилно пропорцията следвайте следните стъпки:
За всяко яйце (палачинка) предвидете по 10 г пълномаслени кокосови стърготини + 10 мл вода.
Изберете тиган с малък диаметър. Около 18 см е перфектния размер, за да стане тортата с малък диаметър, но висока.
Следва печенето на палачинки. Предвидете около час за това.
След пълното охлаждане на палачинките и преди да пристъпите към охлаждане може да изрежете крайчетата на палачинките в идеална окръжност, за да се оформи тортата перфектно. За целта – подравнете па.ачинките една върху друга, поставете ринг и обрежете около него с остър нож.

Декорация
Изберете пресни сезонни плодове.
Това е абсолютно достатъчно и е чудесен акцент.

Резултат
Резултата от рецептата е много нежна и изключително сочна Палачинкова торта.
Лесна за разрязване на перфектни красиви парчета.
С деликатен вкус и не много сладка. Умерено нисковъглехидратна.

5 от 1 глас

Палачинкова торта

Нежни безглутенови палачинки и деликатен шоколадов сос. Без брашно, без мляко и без добавена захар за разкошен резултат.
Порции 8 парчета
Време за подготовка 20 мин
Време за готвене 1 ч
охлаждане 4 часа
Общо Време 5 часа 20 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Миксер
  • Тиган Ø 17-18 см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за шоколадовия сос

  • 650 г кокосово мляко масленост 17-20%
  • 80 г рожково брашно
  • 80 г какао на прах
  • 2 щипки сол

за палачинките

  • 13 бр яйца
  • 130 г кокосови стърготини
  • 26 с.л. вода

за гарниране

  • свежи плодове по избор

Инструкции

за шоколадовия сос

  • Отмерете кокосовото мляко. Хомогенизирайте го като смесите гъстата и течната част ако са се отделили. Ако има нужда затоплете леко. Разбъркайте съставките (миксер или блендер) до гладка каша. Елиминирайте бучици и превърнете кашата в гладък маслен сос.
  • Покрийте и охладете много добре. Поне 3 часа, а най-добре за цяла нощ. Сосът ще стегне и ще придобие консистенция на мус, който може да се маже.

за палачинките

  • Всички продукти за палачинките отмерете и прехвърлете в блендер. Блендирайте за минута докато сместа стане еднородна.
  • Загрейте котлона и намаслете с тънък слой кокосово масло. Печете тънки палачинки двустранно. Разпределете приблизително сместа на колкото яйца – толкова палачинки.
  • Охладете напълно палачинките.

Сглобяване

  • За напълно идеална окръжност изрежете крайчетата на палачинките. Може и да пропуснете тази стъпка и да преминете към сглобяване.
  • Намажете всяка палачинка с достатъчно сос и положете следващата. Охладете за час сглобената торта.
  • Гарнирайте с пресни плодове по избор.
Автор: No sugar
Цена: 19-20 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: палачинки, торта, шоколад

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 1парче | Калории: 379kcal | Въглехидрати: 20g | Белтъчини: 15g | Мазнини: 29g | Фибри: 10g | Захари: 7g

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Палачинкова торта или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
 
 

Стойности за 1 парче Палачинкова торта (от общо 8 бр.)
Калории 379 kcal
Въглехидрати 20г
       Фибри 10г
       Захари 7г
Мазнини 29г
Протеин 15г
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!