Цветни палачинки
Атрактивни и различни. Еластични и модерни. Цветни и вкусни.
Нисковъглехидратни, защото не добавяме и грам брашно, практически овкусени омлетчета.
Рецепта за палачинки – Без глутен и без лактоза, подходящи за палео хранене.

Цветни палачинки – яйца и зеленчуци
Как да накарате вашите палачинки да изглеждат така цветно и атрактивно?
Наистина е просто – вземете кухненския робот или пасатор и миксирайте една от избраните съставки си с пресни яйца.
Експериментирайте с най-различни продукти.
Освен изброените в рецептата изпробвайте още:
Печена тиква, печени моркови, малини и боровинки за сладък вариант.
Ако сте експериментатори – добравете зелена или синя спилулина.
Избирайте яйца от свободни кокошки. Така ще се насладите на разкошен вкус и ще дарите тялото си с няколко пъти повече витамин Д и омега-6 есенциални мастни киселини, отколкото е съдържанието на тези нутриенти в яйцата от конвенционално гледаните кокошки.
Резултатът
Цветни и атрактивни палачинки.
В цифри
Последвайте рецепта за палачинки до долу за да получите директен линк с изчисление за порция. Цифрите варират спрямо вложението продукти.
Топли или студени?
Еднакво добре и в двата варианта.
С какво се комбинират цветни палачинки?
Свежи зеленчуци, крем сирене, зеленчукови пастети, хумус и микрорастения. Всички тези храни са подходящи за това лесно ястие, подходящо за закуска, бърза вечеря и дори обяд.
Опитайте и феноменалната рецепта за Фалшива паста с печени домати във вариант Спанак и Магданоз и чесън.
Може да харесате също:
Кокосова палачинка
Тиквени палачинки
Пухкав омлет
Пудинг с тиква
Палачинкова торта
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Цветни палачинки
Оборудване
- блендер/ пасатор
- тиган Ø 18-19 см
Продукти
За зелени палачинки:
- 4 бр. яйца
- 50 г спанак пресен или замразен
- 1 щипка сол
За цикламените палачинки:
- 4 бр. яйца
- 50 г цвекло предварително изпечено или от консерва
- 1 щипка сол
За неутралните палачинки:
- 4 бр. яйца
- 50 г маслинова паста
мазнина за тигана по избор
Инструкции
- Всеки цвят разбийте с блендер или пасатор до еднородна смес.
- Загрейте тиган намазнен с мазнина. Излейте от яйчната смес на тънък пласт и разпределете. Изпечете тънки палачинки двустранно – за по 1 минута от страна. От всяко яйце излиза по една палачинка. Умножете продуктите пропорционално за повече палачинки.
Ясно и кратко обяснение на рецептата. Достъпно и за начинаещи.