ШОКОЛАДОВ
мус

Този шоколадов мус с ниско съдържание на въглехидрати е великолепен и супер лесен за приготвяне. Той е само с 5 съставки и е без млечни продукти.

Към рецептата

Продуктите за Шоколадов мус

Какаова паста
Какаовата паста е продукт получен от ферментирали какаови зърна. Обичам да я влагам в рецепти, защото е най-чистата форма на шоколад – без пълнители, без подсладители, без сухо обезмаслено мляко…просто шоколад с плътен дълбок и наситен вкус. Откъде? – магазини за био/здравословни продукти, онлайн или физически.
В тази рецепта какаовата паста (както и други с този продукт) може да се замени със шоколад с висок процент какао. В този случай бих дала съвет да се пропусне подсладителя.

Кокосово мляко
Избирайте такова с над 17-18% масленост. В случая кокосова сметана също може да се използва. Но кокосова напитка, бадемово и оризово „мляко“, соево мляко или подобни напитки с нисък процент масленост клонящ към 0 ще разводнят крайния продукт и той няма да е плътен.

Подсладител за Шоколадов мус
Ако решите да замените какаовата паста с шоколад не добавяйте изобщо подсладител, защото няма нужда.
Но ако използвате какаова паста има нужда да се пречупи горчивината – мъничко мед е много подходящо, но също и тъмна меласа за веган вариант. Ако държите на ниските въглехидрати – Пудра Еритритол ще даде отлична сладост.
Как се прави Пудра Еритритол?

Каква паста от ядки?
В рецептата всяка фино смляна паста от ядки/тахан без вложени допълнително пълнители ще свърши работа – бадемов, лешников, фъстъчено масло също, микс от тях също.
Как се прави домашно фъстъчено масло?

5 от 1 глас

Хапки шоколадов мус

Хапки шоколадов мус с ниско съдържание на въглехидрати и много лесен за приготвяне. Той е само с 5 съставки и е без млечни продукти.
Порции 400 г
Време за готвене 10 мин
оглаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 10 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 100 г паста от ядки по избор
  • 150 г какаова паста
  • 100 мл кокосово мляко пълномаслено
  • 20 г какаово масло
  • 30 г пудра еритритол (мед или меласа за веган вариант)
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Отмерете всички съставки и поставете в купа на водна баня. Загрейте на ниска температура и объркайте докато продуктите се обединят в обща гладка маса.
  • Излейте в съд с приблизителни размери 20/20 см. Охладете за час в хладилник. Нарежете на барчета/хапки/парчета.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео (сива зона)
Ключова дума: мус, шоколад, шоколадов мус

Бележки

Хранителна стойност за 100г Хапки шоколадов мус :
Калории 455/Въглехидрати 10г/ Мазнини 40г/Протеин 12г/ Фибри 11г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Хапки шоколадов мус
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!