МАГИЧЕСКА

смес за печене

Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране.

Изпечете от нея мъфини без брашно, мадлени, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункционална е тази смес. Пригответе празничен кекс с плодове с тази невероятно вкусна безглутенова алтернатива.
Ще ви се стори невероятно, но в тази магическа смес няма никакво брашно.
Една от най-успешните ми рецепти! Приложима навсякъде и много гъвкава за промени.
Ако пътувате- това е просто отлично предложение за кутия с храна. Пикник, пътуване, да! Няма да ви разочарова.
Сместа бухва и се изпича идеално досущ като истински кекс с пшенично брашно. Просто магия!
Това е толкова мултифункционална рецепта, толкова достъпна и лесна за употреба, че буквално може да направите всичко от нея – блатове за торта, кекс, мъфини или плодова пита.

1.) Вълшебен кекс без брашно с боровинки

Превъртете надолу в картите с рецептата за да прегледате какъв невероятен кекс е това. С боровинки и “захарна” хрупкава коричка, а отвътре е мек и “пандишпанов”. Просто се топи в устата. Той е нисковъглехидратен, без лактоза и глутен – просто мечта! Никой не би повярвал, че е без брашно.

Кекс без брашно с боровинки
Към рецептата

2.) Торта с мармалад

Изключително вкусна и сочна! Блатове от вълшебна безглутенова смес за печене, слепени с ароматен ягодов мармалад, който да направите на момента.

Торта с мармалад
Рецепта
хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен
Торта с мармалад

3.) Мадлени без брашно

Абсолютен фаворит! Потопете в шоколад и се насладете на вкусни меки бисквити.

Фъстъчени Мадлени без брашно
Рецепта
хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен
Фъстъчени мадлени без глутен

4.) Фъстъчени мъфини без брашно

Пригответе вълшебната смес и я изпечете във форма за мъфини. Няма нищо по-лесно от това. Закусвайте с тях, пренасяйте ги в кутия за храна, пътувайте с тях.
Използвайте картата с рецептата по-долу, като от дадената рецепта изпълнете 4 броя стандартни форми за мъфини.
Спазвайте инструкциите, но печете мъфините точно 15 минути.
Формулата:
1 бр. яйце + 50 г фъстъчено масло + 2 г псилиум хуск + 2 г бакпулвер + 10 г пудра еритритол = 1 бр. мъфин

Фъстъчени мъфини без брашно

Продуктите

Фъстъчено масло
Направете рецептата за фъстъчени мадлени с домашно фъстъчено масло. Неповторим вкус и аромат. Прегледайте инструкциите за приготвяне в домашни условия – Домашно фъстъчено масло.
Още Рецепти с фъстъчено масло.
Еритритол
За изключителен резултат използвайте Пудра Еритритол. Кристалната версия не е добра опция и може да има хрускащ ефект в готовото печиво. Освен това Пудра Еритритол наподобява истинска пудра захар и може да посипете изпечените мадлени за снежен ефект.
Псилиум хуск
Използването в рецептата е задължително. Хуска ще бъде свързващото звено в съставките. Безглутеновите печива изискват “спойка”, чиято роля играе самия глутен в класическите печива с брашно. Хускът ще замести глутена.

5 от 2 гласове

Кекс без брашно

Вълшебен кекс без брашно с боровинки и "захарна" хрупкава коричка, а отвътре – мек и "пандишпанов". Просто се топи в устата. Той е нисковъглехидратен, без лактоза и без глутен – просто мечта! Никой не би повярвал, че е без брашно.
Порции 400 г
Време за подготовка 5 мин
Време за готвене 40 мин
Общо Време 45 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Хартия за печене
  • Форма за печене на хляб 10/15см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 4 бр. яйца
  • 200 г фъстъчено масло
  • 8 г псилиум хуск
  • 8 г бакпулвер
  • 40 г пудра еритритол + още за поръсване
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сухи лимонови корички

топинг

  • 100 г боровинки
  • 1 с.л. еритритол на кристали

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване. Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
    4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
  • Смесете сухите съставки. Към яйчната смес добавете сухите съставки. Бъркайте енергично. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
    8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. сухи лимонови корички
  • Застелете форма за хляб с приблизителни размери 10/15 см с хартия за печене и излейте подготвената смес в нея. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма. Наредете боровинките отгоре. Посипете с кристалния елитлитол. Това ще допринесе за захарна хрупкава коричка.
    100 г боровинки, 1 с.л. еритритол на кристали
  • Печете 35 минути в загрятата фурна. След приключване на времето оставете печивото във фурната за още 5 минути на отворена вратичка.
  • Поръсете с пудра еритритол при поднасяне за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 8-10 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, без рафинирана захар
Ключова дума: кекс, сладък хляб

Бележки

Хранителна стойност за 100 г (от общо 400):
Калории 383/ Фибри 7г/ Въглехидрати 16г/ Мазнини 30г/ Протеин 18г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Кекс без брашно или кликнете на линка.

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!