сладолед

само с две съставки

Две съставки!

Само толкова ви трябват за да приготвите разкошен домашен нисковъглехидратен сладолед. Той е без млечни и животински продукти, без захар и без глутен. Също e и неочаквано кремообразен.

Скочи в рецептата
Нисковъглехидратен кашу сладолед
Два продукта

Кашу
Изберете безсолно печено кашу. Купете готово от пекарна за ядки или изпечете вкъщи.
Най-добре тази рецепта ще се получи ако приготвите сами тахана от кашу. Разбира се, може да пропуснете тази стъпка и да използвате готов тахан (крем от кашу).

Кокосово мляко
Изберете пълномаслено кокосово мляко – около 17-18 % масленост.

Подсладители

Съставките на Кашу сладолед са естествено сладки.
Кашуто и кокосовото мляко притежават лека неподправена сладост.
Наследете се истинския мек и натурален вкус в класически вариант.
Ако обичате по-сладки храни, но се стремите към нисковъглехидратно хранене – използвайте пудра еритритол .
Ако обаче това не е важно за вас подсладете с хубав пчелен мед.

Ултра кремообразен кашу сладолед

Разбира се, това не е класически сладолед с мляко и сметана и се различава от тях.
Но може да очаквате свръх кремообразна текстура. Това е така, благодарение на високата масленост от кокосовото мляко и кашуто. Просто няма как да замръзне на кристали. Еденственото, което е нужно е да го извадите от камерата след замразяване за 20 до 30 минути за да се отпусне.

Базова рецепта за садолед
Това е базова рецепта за сладолед.
Модифицирайте и обогатявайте по свой вкус:
*добавете кафе за още аромат
*натрошени какаови зърна за хрупкав елемент
*пчелен прашец за топинг
*портокалови или лимонови кори от нетретирани цитруси
*сменете кашуто със сусамов или лешников тахан

Може да харесате също:
5 от 1 глас

Кашу сладолед

Богат домашен нисковъглехидратен кашу сладолед с две състъвки – без млечни и животински продукти, без захар и без глутен.
Порции 800 g
Време за подготовка 10 мин
замразяване 2 часа
Общо Време 2 часа 30 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 г кашу печено, без сол
  • 400 мл кокосово мляко 17-20% масланост

Инструкции

  • Затоплете кашуто на сух тиган докато се загрее. Внимавайте да не изгори. Трябва да е само леко топло за да освободи маслата си.
  • Блендирайте кашуто за 3 до 4 минути на висока скорост в кухненски робот. Правете го с почивки, докато получите гладък кашу крем.
  • Добавете в блендера отмереното кокосово мляко. Блендирайте двете съставки до гладкост.
  • Приберете в кутия. Замразете за минимум 2 часа във фризер.
  • Преди поднасяне изведете сладоледа от камерата за да се отпусне за 20-30 минути.
Автор: No sugar
Цена: ~17 лв
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: кашу, сладолед
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!