ВЪЛШЕБЕН
аромат
Аромата е просто неустоим – печени дюли, кокос, джинджифил, карамфил и канела.

Ще си мислите за Коледа и за домашен уют, когато започнете да приготвяте печени дюли вкъщи.
С мек парфюмен аромат, подобен на роза и нюанси на мед. Аромат, който отбелязва началото на зимното готвене, а за мен и приближаването на най-хубавото време от годината. Не пропускайте да приготвите печени дюли в списъка с коледни рецепти. Ако мислите, че са подходящи само за десерт, грешите. Те са отлична добавка към печени меса, зрели сирена и вино.

Към рецептата

Дюля
Стипчив, сладко-кисел вкус и опияняващ аромат.
Твърди и тръпчиви, когато са сурови, те се трансформират с печенето в зашеметяващи пурпурни бижута с отличителен вкус и опияняващ почти парфюмен аромат.

Дюли и нисковъглехидратно хранене
Трябва да се има предвид, че лесно може да се прескочи въглехидратната граница с дюли. Идеални за палео хранене, но неприемливи при търсене на твърде ниски въглехидрати в диетата.
100г дюли притежават 15,3г общи въглехидрати и 13,4г нетни въглехидрати.

Аромати
Какво върви чудесно с дюли? Разбира се, затоплящи аромати като джинджифил, карамфил и неустоим аромат на канела и кокос.
Типично зимни и коледни аромати. Носят уют, хармония в дома, а аромата ще ви преследва с часове.

Кокосово масло
Истински разкош! Не го пропускайте в рецептата. Ще даде допълнителен екзотичен и неустоим аромат.

Канела
Пръчици канела при печенето на дюлята ще я обогатят още повече и ще разгърнат аромати от топлината. За финиш поръсете с канела на прах.

Сервиране
Освен за отличен десерт печените дюли ще бъдат чудесна компания на чаша вино, придружени с Печено месо за студено поднасяне или зряло сирене.
Печени дюли вървят отлично с купичка за закуска – с топла каша и орехи.
Консумирайте вашите печени дюли топли или със стайна температура, винаги са перфектни.

Преизползване
Използвайте сърцевините и обелките от дюли, които ще бъдат отпадък от рецептата, за да направите Ароматни къкрещи отвари.

Може да харесате също Обърнат сладкиш с дюли, Печена тиква в солен вариант и Печен маслен мармалад.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите ароматни Печени дюли, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

5 от 1 глас

Печени дюли

Ще си мислите за Коледа, когато започнете да приготвяте печени дюли вкъщи. С мек парфюмен аромат, подобен на роза, напомнящ на мед.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
печене 35 минути
Общо Време 35 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 500 г дюля
  • 30 г кокосово масло
  • 2 бр. пръчки канела
  • 5 бр. цветчета сух карамфил
  • 4 с.л. вода
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • 30 г корен джинджифил
  • канела на прах по желание

Инструкции
 

  • Почистете и нарежете дюлите на полумесеци или на кубчета. Нарежете корена джинджифил на тънки филийки.
  • Поставете дюлите, пръчките канела, джинджифила, карамфила и разтопеното кокосово масло в съд за печене. Объркайте много добре. Старайте се всяко парче дюля, всеки резен джинджифил да бъде омазнен. Омазнете добре и сухите подправки – канела и карамфил.
  • Залейте дюлите с лимонов сок и вода.
  • Печете 35 минути във фурна175 °C , като объркате по средата на печенето.
  • Поднесете дюлите посипани с още канела, топли или със стайна температура.
Автор: No sugar
Цена: 3 лв.
Тип ястие: закуска, снак, десерт
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: дюли, есенна рецепта

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Печени дюли или кликнете на линка.
 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!