Аромата е просто неустоим – печени дюли, кокос, джинджифил, карамфил и канела.
Ще си мислите за Коледа и за домашен уют, когато започнете да приготвяте печени дюли вкъщи.
С мек парфюмен аромат, подобен на роза и нюанси на мед. Аромат, който отбелязва началото на зимното готвене, а за мен и приближаването на най-хубавото време от годината. Не пропускайте да приготвите печени дюли в списъка с коледни рецепти. Ако мислите, че са подходящи само за десерт, грешите. Те са отлична добавка към печени меса, зрели сирена и вино.
-
Нисковъглехидратни рецепти за 30 минути25.00лв.
-
Нисковъглехидратно по време на пости35.00лв.
-
Нисковъглехидратно меню Без лактоза (е-меню)Продукт с намаление11.00лв.
-
Нисковъглехидратно меню Свежо и зелено (е-меню)Продукт с намаление11.00лв.
Дюля
Стипчив, сладко-кисел вкус и опияняващ аромат.
Твърди и тръпчиви, когато са сурови, те се трансформират с печенето в зашеметяващи пурпурни бижута с отличителен вкус и опияняващ почти парфюмен аромат.
Дюли и нисковъглехидратно хранене
Трябва да се има предвид, че лесно може да се прескочи въглехидратната граница с дюли. Идеални за палео хранене, но неприемливи при търсене на твърде ниски въглехидрати в диетата.
100г дюли притежават 15,3г общи въглехидрати и 13,4г нетни въглехидрати.
Аромати
Какво върви чудесно с дюли? Разбира се, затоплящи аромати като джинджифил, карамфил и неустоим аромат на канела и кокос.
Типично зимни и коледни аромати. Носят уют, хармония в дома, а аромата ще ви преследва с часове.
Кокосово масло
Истински разкош! Не го пропускайте в рецептата. Ще даде допълнителен екзотичен и неустоим аромат.
Канела
Пръчици канела при печенето на дюлята ще я обогатят още повече и ще разгърнат аромати от топлината. За финиш поръсете с канела на прах.
Сервиране
Освен за отличен десерт печените дюли ще бъдат чудесна компания на чаша вино, придружени с Печено месо за студено поднасяне или зряло сирене.
Печени дюли вървят отлично с купичка за закуска – с топла каша и орехи.
Консумирайте вашите печени дюли топли или със стайна температура, винаги са перфектни.
Преизползване
Използвайте сърцевините и обелките от дюли, които ще бъдат отпадък от рецептата, за да направите Ароматни къкрещи отвари.
Може да харесате също Обърнат сладкиш с дюли, Печена тиква в солен вариант и Печен маслен мармалад.
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите ароматни Печени дюли, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило.
Печени дюли
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 500 г дюля
- 30 г кокосово масло
- 2 бр. пръчки канела
- 5 бр. цветчета сух карамфил
- 4 с.л. вода
- 1 с.л. пресен лимонов сок
- 30 г корен джинджифил
- канела на прах по желание
Инструкции
- Почистете и нарежете дюлите на полумесеци или на кубчета. Нарежете корена джинджифил на тънки филийки.
- Поставете дюлите, пръчките канела, джинджифила, карамфила и разтопеното кокосово масло в съд за печене. Объркайте много добре. Старайте се всяко парче дюля, всеки резен джинджифил да бъде омазнен. Омазнете добре и сухите подправки – канела и карамфил.
- Залейте дюлите с лимонов сок и вода.
- Печете 35 минути във фурна175 °C , като объркате по средата на печенето.
- Поднесете дюлите посипани с още канела, топли или със стайна температура.