ВЪЛШЕБЕН

аромат

Аромата е просто неустоим – печени дюли, кокос, джинджифил, карамфил и канела.

Ще си мислите за Коледа и за домашен уют, когато започнете да приготвяте печени дюли вкъщи.
С мек парфюмен аромат, подобен на роза и нюански на мед. Аромат, който отбелязва началото на зимното готвене, а за мен и приближаването на най-хубавото време от годината. Не пропускайте да приготвите печени дюли в списъка с коледни рецепти. Ако мислите, че са подходящи само за десерт, грешите. Те са отлична добавка към печени меса, зрели сирена и вино.

Към рецептата

Дюля
Стипчив, сладко-кисел вкус и опияняващ аромат.
Твърди и тръпчиви, когато са сурови, те се трансформират с печенето в зашеметяващи пурпурни бижута с отличителен вкус и опияняващ почти парфюмен аромат.

Дюли и нисковъглехидратно хранене
рябва да се има предвид, че лесно може да се прескочи въглехидратната граница с дюли. Идеални за палео хранене, но неприемливи пр твърде ниски въгрехидрати в диетата.
100г дюли притежават 15,3г общи въглехидрати и 13,4г нетни въглехидрати.

Аромати
Какво върви чудесно с дюли? Разбира се, затоплящи аромати като джинджифил, карамфил и неустим аромат на канела и кокос.
Типично зимни и коледни аромати. Носят уют, хармония в дома, а аромата ще ви преследва с часове.

Кокосово масло
Истински разкош! Не го пропускайте в рецептата. Ще даде допълнителен екзотичен и неустоим аромат.

Канела
Пръчици канела при печенето на дюлята ще я обогатят още повече и ще разгърнат аромати от топлината. За финиш поръсете с канела на прах.

Сервиране
Освен за отличен десерт печените дюли ще бъдат чудесна компания на чаша видо, придружени с Печено месо за студено поднасяне или зряло сирене.
Печени дюли вървят отлично с купичка за закуска – с топла каша и орехи.
Консумирайте вашите печени дюли топли или със стайна температура, винаги са перфектни.

Преизползване
Използвайте сърцевините и обелките от дюли, които ще бъдат отпадък от рецептата, за да направите Ароматни къкрещи отвари.

Може да харесате също Печена тиква в солен вариант.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите ароматни Печени дюли, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

5 от 1 глас

Печени дюли

Ще си мислите за Коледа, когато започнете да приготвяте печени дюли вкъщи. С мек парфюмен аромат, подобен на роза, напомнящ на мед.
Порции 4
Време за подготовка 10 мин
печене 35 мин
Общо Време 35 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 500 г дюля
  • 30 г кокосово масло
  • 2 бр. пръчки канела
  • 5 бр. цветчета сух карамфил
  • 4 с.л. вода
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • 30 г корен джинджифил
  • канела на прах по желание

Инструкции

  • Почистете и нарежете дюлите на полумесеци или на кубчета. Нарежете корена джинджифил на тънки филийки.
  • Поставете дюлите, пръчките канела, джинджифила, карамфила и разтопеното кокосово масло в съд за печене. Объркайте много добре. Старайте се всяко парче дюля, всеки резен джинджифил да бъде омазнен. Омазнете добре и сухите подправки – канела и карамфил.
  • Залейте дюлите с лимонов сок и вода.
  • Печете 35 минути във фурна с обдухване на 175°, като объркате по средата на печенето.
  • Поднесете дюлите посипани с още канела, топли или със стайна температура.
Автор: No sugar
Цена: 3 лв.
Тип ястие: закуска, снак, десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: дюли

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 130g | Калории: 145kcal | Въглехидрати: 20g | Белтъчини: 1g | Мазнини: 8g | Фибри: 3g | Захари: 16g

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Печени дюли или кликнете на линка.
 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!