цветно

и модерно

Цветни палачинки


Атрактивни и различни. Еластични и модерни. Цветни и вкусни.
Нисковъглехидратни, защото не добавяме и грам брашно, практически овкусени омлетчета.
Без глутен и без лактоза, подходящи за палео хранене.

Скочи в рецептата
Цветни палачинки – яйца и зеленчуци

Как да накарате вашите палачинки да изглеждат така цветно и атрактивно?
Наистина е просто – вземете кухненския робот или пасатор и миксирайте една от избраните съставки си с пресни яйца.
Експериментирайте с най-различни продукти.
Освен изброените в рецептата изпробвайте още:
Печена тиква, печени моркови, малини и боровинки за сладък вариант.
Ако сте експериментатори – добравете зелена или синя спилулина.

Избирайте яйца от свободни кокошки. Така ще се насладите на разкошен вкус и ще дарите тялото си с няколко пъти повече витамин Д и омега-6 есенциални мастни киселини, отколкото е съдържанието на тези нутриенти в яйцата от конвенционално гледаните кокошки.

Резултатът

Цветни и атрактивни палачинки.
В цифри
Последвайте рецептата до долу за да получите директен линк с изчисление за порция. Цифрите варират спрямо вложението продукти.
Топли или студени?
Еднакво добре и в двата варианта.
С какво се комбинират цветни палачинки?
Свежи зеленчуци, крем сирене, зеленчукови пастети, хумус и микрорастения. Всички тези храни са подходящи за това лесно ястие, подходящо за закуска, бърза вечеря и дори обяд.

Може да харесате също:
Фалшива паста
Пухкав омлет
Пудинг с тиква
Палачинкова торта

5 от 1 глас

Цветни палачинки

Порции 4 палачинки от вид
Време за готвене 10 мин

Оборудване

  • блендер/ пасатор
  • тиган Ø 18-19 см

Продукти 

За зелени палачинки:

  • 4 бр. яйца
  • 50 г спанак пресен или замразен
  • 1 щипка сол

За цикламените палачинки:

  • 4 бр. яйца
  • 50 г цвекло предварително изпечено или от консерва
  • 1 щипка сол

За неутралните палачинки:

  • 4 бр. яйца
  • 50 г маслинова паста

мазнина за тигана по избор

    Инструкции

    • Всеки цвят разбийте с блендер или пасатор до еднородна смес.
    • Загрейте тиган намазнен с мазнина. Излейте от яйчната смес на тънък пласт и разпределете. Изпечете тънки палачинки двустранно – за по 1 минута от страна. От всяко яйце излиза по една палачинка. Умножете продуктите пропорционално за повече палачинки.
    Автор: No sugar
    Цена: 2 лв.
    Тип ястие: гарнитура, закуска, предястие
    Хранителен режим: без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен, палео
    Ключова дума: зеленчуци, палачинки, яйца

    ХРАНЕНЕ

    Сервиране: 1палачинка маслинова | Калории: 110kcal | Въглехидрати: 1g | Белтъчини: 6g | Мазнини: 9g

    Бележки

    Маслинова палачинка = 110 ckal, въглехидрати 1г, мазнини 9г, протеини 6г
    Цвеклова палачинка = 75 ckal, въглехидрати 2г, мазнини 5г, протеини 6г
    Спаначена палачинка = 71 ckal, въглехидрати 1г, мазнини 5г, протеин 6г
    Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
    Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
    No sugar

    Вашият коментар

    Затваряне
    Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
    Затваряне
    error: Внимание: Защитено съдържание!