Нисковъглехидратна халва
Една рецепта за домашна “нисковъглехидратна “халва”. Разбира се, не е истинска халва, а нейна версия.
Приготвя се лесно, бързо и е много вкусна.
Тази рецепта е на растителна основа, без брашно и без рафинирана захар. Тя е сладка и много хрупкава. Мозъка обича хрупането, така, че рецептата ще задоволи и тази претенция 🙂
Вероятно ще представлява интерес и другата ми рецепта за тахан -халва ТУК, която е в шоколадов вариант.
Деликатни изляти бонбони “Халва”
Освен в общ съд и нарязване след това може да направите фини купчинки с изляти хрупкави бонбони.
Разпределете с лъжица върху хартия за печене, покрийте с избрани продукти, охладете и хрупайте на воля.

Различни вкусове
Експериментирайте с много и различни вкусове.
По отношение на основата може да смените тахана с всякакъв – класиката е слънчогледов тахан, или пък сусамов. Въпреки това натрапливия вкус на сусама е далеч от финия изтънчен вкус на тахана от кашу, който аз използвам.
По отношение на хрупкавия елемент, тук вариантите са безкрайни:
Ванилия и шоколад;
Орехи и канела;
Лешници и шоколад;
Парченца хрупкави фъстъци и сушени черници;
Аз залагам на хрупкам шам фъстък, рози и счукани парченца какаови зърна.

Нисковъглехидратна халва
Продукти за пазаруване:
✔ тахан от кашу
✔ еритритол
✔ какаово масло
✔ белен шам фъстък
✔ кокосово брашно
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Нисковъглехидратна халва
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 150 г тахан от кашу
- 30 г какаово масло
- 20 г кокосово брашно
- 30 г еритритол
- 1 щипка хималайска сол
- 50 г белен шам фъстък
Инструкции
- Разтопете на водна баня какаовото масло, докато стане течно.30 г какаово масло
- Прибавете и смесете разтопеното какаово масло с тахана от кашу, като объркате внимателно с лъжица.150 г тахан от кашу
- Отмерете и добавете останалите продукти и объркайте.20 г кокосово брашно, 30 г еритритол, 1 щипка хималайска сол
- Добавете шам фъстък и объркайте.50 г белен шам фъстък
- Вариант 2: Излейте купчинки върху хартия за печене и охладете.Вариант 1: Излейте в съд, покрит с хартия за печене за лесно изваждане. Охладете за 2 часа до пълно стягане. Нарежете на кубчета.
- След охлаждане съхранявайте халвата в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 седмици.
Бележки
Калории 494/ Въглехидрати общи 19 г/ Мазнини 41 г/ Протеин 14 г/ Фибри 6 г
Уникален вкус!