ЯГОДИ
и аромат на рози

Десерт с ягоди без печене, с акцент – розова вода!

Лек и деликатен десерт с ягоди, шам фъстък и розова вода. 
Не са нужни много продукти и инвестиране във време за приготвяне на разкошен лек десерт с ягоди. Само малко свежи плодове, хубави продукти и акцент – розова вода. Също само 10 минути подготовка и малко търпение за охлаждане.

Този ягодов десерт е невероятен сам по себе си и бихте могли да използвате рецептата, за да го направите в различни варианти:
1. Желирайте десерта в каквато и да е форма и разрежете на парчета след охлаждане.
2. Пригответе го в кръгла форма с падащи стени. Така той ще е по-висок и ще прилича на истинска торта.
3. Напълнете в чаши и сервирайте като крем.

Към рецептата
Ягодов десерт с розова вода и шам фъстък
Ягодов десерт с розова вода и шам фъстък

Продукти за пазаруване:

Продукти за пазаруване:
пресни ягоди 
заквасена сметана 
желатин
Био розовата вода за пиене и готвене Armina
шам фъстък

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10.

Продукти за Ягодов десерт

Рецептата за Ягодов десерт е създадена в партньорство с Magazin Natural и продуктите са налични в онлайн магазина, както и във физическия магазин в гр. Каварна. Магазинът доставя бързо и лесно в цяла България.
Пазарувайте онлайн като специални клиенти с -10% отстъпка с промо код nosugar10.

Към рецептата

Розова вода за пиене и готвене

Влагането на розова вода в рецепти е древен ритуал. Малко позабравен днес, вероятно заради трудното условие да се открие розова вода, която е подходяща за влагане в рецепти. Розовата вода за козметични цели НЕ бива да приема вътрешно.
Био розова вода за пиене и готвене Armina  отговаря на горните условия и съдържа замо 100% биосертифицирана вода от българска роза и екстракт от стевия. Удобно разпределена в сашета от 10 мл и подходяща за ежедневен прием. Насладете се на еликсира, добавен към вода сутрин, за да насърчите движението на червата. Розовата вода е способна да облекчи подуването, задържането на течности и запека и да подобри храносмилането  и детоксикацията. Освежава и вдъхновява!
Съставът и е перфектен: вода от роза дамасцена и екстракт от стевия. И двете съставки са от биологично производство.

Млечна сметана
За приготвянето ягодов десерт избирам НЕхомогенизирана млечна сметана.
Защо хомогенизирането на млякото не е естествен процес?
Хомогенизация е процес, при който се извършва разрушаване на мастните глобули в млякото. Мембраната им бива разрушена и те се разпределят равномерно в течността,а новата повърхност съдържа много повече казеин и суроватъчен протеин, потенциално предизвикващи алергии. Мазнините в суровото мляко, вече освободени, се свързват с кислорода и се окисляват. Всъщност целта на процеса е гладък и хомогенен продукт, но всъщност това не е естественото състояние на млякото. Увеличеното потребление на хомогенизирано мляко се свързва с теорията за бумът в сърдечно-съдовите заболявания.

Шамфъстък
Комбинацията между рози и шамфъстък е просто задължителна. А всъщност за да разчупите текстурата може да добавите и други ядки, но шам фъстък и розова вода е класика.

Желатин

Обичам да готвя с желатин заради белтъчното съдържание и консистенцията, която той прави.
Може да вложите всеки хранителен желатин в този десерт – свински или телешки. Аз съм голям ползвател на желатин (вижте рецептите).
Още рецепти с желатин: Розова чаша крем, Високопротеинов омлет, Бъркана нисковъглехидратна баница, Палачинки, Нудълс без въглехидрати, Фалшиво сирене, Желирана комбуча.
Ще харесате още: Кокосов десерт с ягоди – без лактоза

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

Ягодов десерт

Лек и нежен ароматен десерт с ягоди, шамфъстък и розова вода. Няколко качествени продукта, малко свежи плодове и 10 минути подготовка.
Порции 10 парчета
Време за готвене 10 минути
охлаждане 3 часа
Общо Време 3 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • пасатор / блендер
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

декорация (по желание)

  • ягоди
  • прясна мента
  • розови листенца

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите и нека сметаната и ягодите придобият стайна температура.
    Ягодов десерт продукти
  • Блендирайте млечната сметаната заедно с почистените ягоди и розовата вода. Ако ягодите не са сладки и предпочитате може да добавите подсладител по избор.
    500 г заквасена сметана, 250 г пресни ягоди
    Ягодов десерт
  • Разбъркайте желатина с 5 с. л. вода, за да набъбне и разтопете на водна баня на ниска температура докато се втечни и стане прозрачен.
    30 г желатин
    Ягодов десерт подготовка на желатина
  • Прибавете желатиновата смес към ягодовата и обединете отново с блендиране. Изсипете готовата смес в разлата тавичка, посипете щедро с шам фъстък. Преместете десерта в хладилник за охлаждане за около три часа.
    100 г шамфъстък
    Ягодов десерт
  • След като десерта е стегнал нарежета на парчета и гарнирайте с още ягоди и прясна мента при поднасяне.
    ягоди, прясна мента, розови листенца
    Ягодов десерт
Author: No sugar
Cost: 19-20 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без рафинирана захар, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: десерт, ягоди

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче Ягодов десерт (от общо 10 бр.):
Калории 168/ Фибри 1г/ Въглехидрати 5г/ Мазнини15г/ Протеин 4г
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне