Вкусен и плътен
Как да повишите двойно (да, двойно) протеиновото съдържание в омлет?
С добавянето на две съставки, които ще случат това – желатин и извара.
Какво ще направят тези съставки?
Вместо както обичайно 18 г протеин от омлет от 3 бр. яйца, с добавянето на желатин и извара белтъчното съдържание на омлета ще се повиши на 34 г!
въглехидрати | мазнини | протеин | |
---|---|---|---|
3 бр. яйца | 3 | 15 | 18 |
50 г извара | 2 | 3 | 7 |
10 г желатин | 0 | 0 | 9 |
общо: | 5 | 18 | 34 |

Ще харесате още:
Високопротеинов омлет
Продукти за пазаруване:
✔ яйца
✔ био извара от козе мляко
✔ желатин
Вземете продуктите за рецептата с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Високопротеинов омлет
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 50 г извара
- 10 г желатин
- мазнина за тигана
Инструкции
- В купа на блендер счупете яйцата, добавете отмерения желатин и извара.3 бр. яйца, 10 г желатин, 50 г извара
- Блендирайте за няколко секунди до гладка смес.
- Излейте на незалепващ тиган намазан само с малко мазнина. Когато долната страна стегне, но горната е още течна (след около 4 минути), започнете да навивате на руло.мазнина за тигана
- Сервирайте топъл или студен. Със шепа плод за сладък вариант или люспи сол и кайенски пипер за солен вариант.