Яйчен десерт с три съставки

Имате само яйца и масло, но искате да приготвите нещо сладко вкъщи?
Няма проблем!
Добавете още нисковъглехидратен подсладител и имате разкошен облачен десерт само с тези три продукта.
Този яйчен десерт ще задоволи желанието за сладко, той е лек и ефектен, но и непретенциозен.

Към рецептата
Облачен десерт

Съставки за облачен десерт:

1. Яйца
В рецептата за Облачен десерт са нужни 10 жълтъка и 6 белтъка. Причината за по-малкото белтъци е дебелия слой който се получава при разбиване и който трябва да се изсуши във фурната. Използвайте останалите белтъци в друга рецепта, например в омлет.
2. Кафяво масло
Използването на кафяво масло не е задължително, но внася много повече вкус. Ако не използвате готвено масло, то просто затоплете масло, докато то се разтопи, за да използвате в рецептата.
3. Нисковъглехидратен подсладител
В рецептата използвам еритритол за постигане на ниски въглехидрати и добра съвместимост с белтъците. Ако имате ксилитол – използвайте него. Условието е подсладителя да бъде кристален (а не пудра) за да могат да се превърнат белтъците на сняг.
Ако за вашите нужди нямат значение ниските въглехидрати – използвайте например кокосова захар.

Ако обичате яйца, ето още няколко яйчени рецепти:
Сладък омлет, отлична идея за закуска, ако искате нещо различно.
Протеинов пудинг – създаден на основата от варени яйца, ще ви изненада приятно.
Фалшива паста е отлична алтернатива при ниско въглехидратно хранене.
Пухкав омлет е различен поглед върху класиката.
Кокосова палачинка – за експресна и вкусна закуска.
Пудинг с тиква – комфортно ястие, комбинация от топла и вкусна храна с хубави мазнини.

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 1 глас

Облачен десерт

Облачен десерт – нисковъглехидратна рецепта за яйчен десерт само с три съставки, която ще задоволи желанието за сладко.
Порции 4
Време за подготовка 15 мин
Време за готвене 30 мин
Общо Време 45 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Миксер
  • Хартия за печене
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

първи слой

  • 10 бр. жълтъци
  • 50 г кафяво масло
  • 1 щипка хималайска сол
  • 20 г еритритол

втори слой

  • 6 бр. белтъци
  • 30 г кристален еритритол
  • 1 щипка хималайска сол

Инструкции
 

  • Подгответе кафявото масло. Оставете да се охлади до стайна температура, но все още да е течно.
    Облачен десерт
  • Загрейте фурната на 180° с обдухване.
  • Разделете белтъци от жълтъци.
    Облачен десерт / жълтъци и белтъци
  • Обединете изстиналото кафяво масло със жълтъците с бавно бъркане, докато жълтъците поемат мазнината. Добавете щипката сол и подсладителя и объркайте.
    10 бр. жълтъци, 50 г кафяво масло, 1 щипка хималайска сол, 20 г еритритол
    Облачен десерт / жълтъци с кафяво масло
  • Излейте яйчната смес в тавичка върху хартия за печене на тънък слой (около 0,5 см). Печете 10 минути, докато жълтъците се стегнат и се превърнат в еластична платка.
  • Извадете от фурната яйчната платка и отлепете от хартията (това ще помогне при сервирането). Намалете градусите на фурната на 150.
  • Белтъците трябва да са със стайна температура, а не студени, когато започнете тяхното разбиване. Разбийте белтъците (и щипка сол за добър резултат) с миксер. Започвайте от по-ниска към по-висока степен на разбиване. На ниската степен разбивайте докато получите хубава пяна, а след това увеличете към средна до висока скорост докато белтъците увеличат обема си. Добавяйте подсладителя постепенно докато се сгъстят и се превърнат в твърд сняг.
    6 бр. белтъци, 30 г кристален еритритол
    Обачен десерт / белтъци разбити с еритритол
  • Нанесете разбитите белтъци върху яйчната платка със шпатула и загладете. Печете до златисто за още 15 минути, докато белтъците се стегнат и придобият златист загар. Оставете в изключена фурна и отворена вратичка за още 5-7 минути за да се доизсуши втория слой.
  • Сервирайте като разрязвате десерта с остър нож с внимание, защото е крехък.
Автор: No sugar
Цена: 7-8 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: нисковъглехидратен
Ключова дума: яйца

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 4 порции):
Калории 264/ Фибри 0г/ Въглехидрати 2г/ Мазнини 22г/ Протеин 12г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Облачен десерт или кликнете на линка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!