БЕЗ
глутен

🥕🥕🥕🥕


Двупластова безглутенова морковена торта е вкусен десерт с ниско съдържание на въглехидрати. Глазирана с най-доброто крем сирене без захар, тази торта ще удиви приятелите и семейството ви. И се прави удивително лесно!

Към рецептата

Продукти за морковена торта

моркови
портокал
фермерска извара
масло
яйца
орехи
био джинджифил на прах
био цейлонска канела
бакпулвер без фосфати и без глутен
еритритол
кокосово брашно

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Морковена торта

Още рецепти с моркови:

Насладете се на рецептата за Торта с моркови! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

3.50 от 2 гласове

Морковена торта

Двупластова морковена торта – нисковъглехидратна рецепта без глутен. Лесна глазура с крем сирене без захар.
Порции 8
Време за подготовка 30 минути
Време за готвене 17 минути
охлаждане 2 часа
Общо Време 2 часа 37 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Форма за печене Ø18 см
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

мокри продукти за блатовете:

сухи продукти за блатовете:

за крема:

за сиропиране:

  • 100 мл сок от портокал

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите до стайна температура. Загрейте фурната на 180℃ с обдухване.
    Морковена торта

за блатовете

  • 1. Смелете орехите до ситно брашно.
    2. Смесете сухите съставки – кокосово брашно, подсладител, смлени орехи, бакпулвер, канела, джинджифил.
    3. Разбийте яйцата с разтопеното масло на ръка. Добавете настърганите моркови.
    4. Смесете сухите и мокри съставки.
    6 бр. яйца, 30 г масло, 60 г моркови, 60 г орехи, 60 г подсладител, 30 г кокосово брашно, 14 г бакпулвер, 2 ч.л. канела на прах, 1 к.л джинджифил на прах
    Морковена торта
  • Разделете сместа за блатовете на две равни части. Изпечете два блата във форма за торта с Ø18 см върху хартия за печене – по 17 минути в загрятата фурна. Охладете.
  • Надупчете всеки блат с вилица. Изцедете сока от един портокал и го прецедете. Сиропирайте равномерно двата блата.
    100 мл сок от портокал
    Морковена торта блатове сиропиране

за крема

  • Разбийте в кухненски робот до пухкав крем изварата, мекото стопено масло и подсладителя.
    500 г извара, 125 г масло, 60 г подсладител
  • Редувайте блат-крем, блат-крем. Охладете за 2 часа преди разрязване.
    Морковена торта
Автор: No sugar
Цена: 24,00 лв
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашна торта, моркови, орехи, торта

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче Морковена торта (от общо 8):
Калории 316/ Фибри 1 г/ Въглехидрати 6 г/ Мазнини 26 г/Протеин 14 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. 2 ستاره ها
    С 60 грама моркови определено не се усещат. Първият блат на 180 градуса се препече, трябва да Се пекат на по-малко градуси и за същото време, за да бухнат добре. Дори същ всичкия еритритол пак не е сладка, а очаквах да е сладка. Иначе е красива.

    1. vesela.savova Автор каза:

      Съжалявам за негативния Ви опит с рецептата, и това, че не е покрила очакванията.
      Относно печенето – фурните са различни и тук може да има отклонение.
      Сладостта също би могла да се коригира с добавянето на още подсладител.
      Ще се радвам да се върнете отново,
      Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне