Модерна рецепта
Този печен пълнен лук e фантастична рецепта за вечеря, която ще впечатли вкусовите ви рецептори.
Среща между традиционно и модерно готвене.
Лукът се пълни с ароматен пълнеж от говежда кайма и се запича до съвършенство.

Продукти за пълнен лук
Лук: Използвайте лилав или бял лук.
Избирайте среден по големина лук, с кръгла форма и еднакъв размер за тази рецепта. Забележете времето на изпичане на лука, колкото по-големи са главите, увеличавайте времето за първоначално печене.
Мляно месо: Мляно говеждо месо е отлично за тази рецепта, но можете да използвате всякакъв вид месо, което предпочитате. Опитайте мляно свинско, агнешко, пуешко или дори комбинация от тези меса.
Зехтин: Зехтин с добро качество.
Подправки: Те са семпли, за да изпъкнат натуралните вкусове она основните продукти – морска сол и черен пипер.
Говежди бульон: При повторното печене той ще се слее с карамелените сокове от лука и ще се превърне във вкусен сос. Не пропускайте.
Билки: Пресен магданоз за поръска, но може да се добави и прясна мента или босилек.
Пръжки: За хрупкав елемент и акцент на пълнения лук – топинг от пръжки в последната част от печенето.
Продукти за пълнен лук
Лук
✔ Мляно говеждо порода Абърдийн Ангъс (възраст 15-19 месеца)
✔ Говежди бульон
✔ Свински пръжки
✔ Морска сол
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10

Още рецепти с мляно месо:
Почитателите на лука ще харесат и моята рецепта за Печен лук на фурна.
Насладете се на тази рецепта за Пълнен лук с говеждо и хрупкави пръжки и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Пълнен лук
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 8 бр. глави лук
- 400 г мляно говеждо месо
- 20 мл зехтин
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1/2 ч. л. морска сол
- 200 мл говежди бульон
- 50 г свински пръжки
сервиране
- пресен магданоз
Инструкции
- Подгответе продуктите и загрейте фурната на 180℃ с обдухване.
- Отстранете най-външната обвивка на главите лук. Подрежете дъното и върха от двете страни, така че лукът да седи изправен. Сложете лука в тава за печене и намажете всяка глава със зехтин и посолете с морска сол. Печете лучените глави 30-40 минути, докато започнат да омекват, но да запазят формата си.8 бр. глави лук
- Извадете лука и изчакайте да изстине достатъчно, за да позволи работа. Отделете вътрешността на лука, така че да останат 2 до 3 външни пръстена. Нарежете половината от вътрешността лук на ситно.
- Изсипете мляното месо в тиган заедно с нарязаната вътрешност от лука. Подправете щедро с морска сол и смлян черен пипер и гответе около 10 минути, докато месото спре да розовее.400 г мляно говеждо месо, 1/2 ч. л. морска сол, 1/2 ч. л. черен пипер
- Напълнете с лъжица кухите глави лук. Добавете около 2 пръста бульон около лука в тавата. Покрийте и печете в предварително загрята фурна за около 30 минути.200 мл говежди бульон
- Открийте и добавете неситнените пръжки отгоре. Печете още около 10 минути до златен загар.
- Сервирайте лука топъл, заедно със соса от печенето и прясно нарязан магданоз.