Модерна рецепта

Този печен пълнен лук e фантастична рецепта за вечеря, която ще впечатли вкусовите ви рецептори. 
Среща между традиционно и модерно готвене.
Лукът се пълни с ароматен пълнеж от говежда кайма и се запича до съвършенство. 

Към рецептата
Пълнен лук

Продукти за пълнен лук

Лук: Използвайте лилав или бял лук. 
Избирайте среден по големина лук, с кръгла форма и еднакъв размер за тази рецепта. Забележете времето на изпичане на лука, колкото по-големи са главите, увеличавайте времето за първоначално печене.
Мляно месо: Мляно говеждо месо е отлично за тази рецепта, но можете да използвате всякакъв вид месо, което предпочитате. Опитайте мляно свинско, агнешко, пуешко или дори комбинация от тези меса.
Зехтин: Зехтин с добро качество. 
Подправки: Те са семпли, за да изпъкнат натуралните вкусове она основните продукти – морска сол и черен пипер.
Говежди бульон: При повторното печене той ще се слее с карамелените сокове от лука и ще се превърне във вкусен сос. Не пропускайте.
Билки: Пресен магданоз за поръска, но може да се добави и прясна мента или босилек.
Пръжки: За хрупкав елемент и акцент на пълнения лук – топинг от пръжки в последната част от печенето.

Продукти за пълнен лук

Лук
Мляно говеждо порода Абърдийн Ангъс (възраст 15-19 месеца)
Говежди бульон
Свински пръжки
Морска сол

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 

Още рецепти с мляно месо:

Почитателите на лука ще харесат и моята рецепта за Печен лук на фурна.

Насладете се на тази рецепта за Пълнен лук с говеждо и хрупкави пръжки и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

Пълнен лук

Пълнен лук с мляно говеждо месо – фантастично предложение за вечеря с хрупкав финал. Традиционна рецепта с модерен почерк.
Порции 8
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 1 час 20 минути
Общо Време 1 час 30 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 8 бр. глави лук
  • 400 г мляно говеждо месо
  • 20 мл зехтин
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • 200 мл говежди бульон
  • 50 г свински пръжки

сервиране

  • пресен магданоз

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите и загрейте фурната на 180℃ с обдухване.
    Пълнен лук
  • Отстранете най-външната обвивка на главите лук. Подрежете дъното и върха от двете страни, така че лукът да седи изправен. Сложете лука в тава за печене и намажете всяка глава със зехтин и посолете с морска сол. Печете лучените глави 30-40 минути, докато започнат да омекват, но да запазят формата си. 
    8 бр. глави лук
    Пълнен лук
  • Извадете лука и изчакайте да изстине достатъчно, за да позволи работа. Отделете вътрешността на лука, така че да останат 2 до 3 външни пръстена. Нарежете половината от вътрешността лук на ситно.
    Пълнен лук
  • Изсипете мляното месо в тиган заедно с нарязаната вътрешност от лука. Подправете щедро с морска сол и смлян черен пипер и гответе около 10 минути, докато месото спре да розовее.
    400 г мляно говеждо месо, 1/2 ч. л. морска сол, 1/2 ч. л. черен пипер
  • Напълнете с лъжица кухите глави лук. Добавете около 2 пръста бульон около лука в тавата. Покрийте и печете в предварително загрята фурна за около 30 минути. 
    200 мл говежди бульон
    Пълнен лук
  • Открийте и добавете неситнените пръжки отгоре. Печете още около 10 минути до златен загар.
  • Сервирайте лука топъл, заедно със соса от печенето и прясно нарязан магданоз.
    Пълнен лук
Автор: No sugar
Цена: 12-13 лв
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без брашно, без глутен, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: лук, мляно месо

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!