ВЕГАН
нисковъглехидратно

Без яйца и без глутен, еластични, меки и вкусни плоски питки, идеални за завиване на пълнеж по желание.

Комбинацията от нисковъглехидратни брашна и начин на изпичане правят мек и гъвкав плосък хляб. Той е засищащ, но и нискокалоричен. Бърз и лесен също така!
Изключително семпли питки и като състав и като изпълнение. С тях ще заместите хляба и той няма да ви липсва. Те са постни, вкусни и нисковъглехидратни. Приготвят се за по 2 минути на тиган всяка и ще допълнят по изключителен начин всяко меню.

Рецептата е част от платформата Нисковъглехидратно по време на пости.

Към рецептата
Буркан със суха смес

Улеснете се

Тъй като рецептата за този плосък хляб обещавам, че наистина много ще ви хареса – и като леснота на изпълнение, и като достъпност на продукти, и като цена (1,40 лв. за 3 тортили)- сигурна съм, ще стане част от менюто ви.
Улеснете се и спестете време, като си подготвите предварително буркан със суха смес за плосък хляб.
Просто претеглете и смесете продуктите от рецептата заедно. Когато момента за печене настъпи, само отмерете и смесете 20 грама от подготвената смес с 40 мл топла вода за всяка тортила плосък хляб, която искате да направите.

Веган дюнер с основа плосък хляб

Подгответе лесно вкусен обяд – веган дюнер.
Намажете готовите питки с хумус, резени авокадо, допълнете със шепа зеленолистни, полейте с крем-сос от кашу и завийте като дюнер. Готовите тортили са много еластични и позволяват това.
И ето – постен и нисковъглехидратен дюнер.
Много подходящо предложение за обяд навън, за пренасяне в кутия, храна по време на път или пикник.

Плосък хляб

Продукти за пазаруване:
кокосово брашно
бадемово брашно
ленено брашно
псилиум хуск

Пазарувайте продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Още веган-нисковъглехидратни рецепти:

Плосък хляб

Плосък хляб без яйца, без глутен и нисковъглехидратен. Еластични, меки и вкусни питки, идеални за завиване на пълнеж по желание.
Порции 3 бр.
Време за подготовка 5 минути
печене на тиган за всяка питка 2 минути
Общо Време 7 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 120 мл топла вода

сухи съставки:

  • 20 г кокосово брашно
  • 20 г бадемово брашно
  • 10 г ленено брашно
  • 10 г псилиум хуск
  • 1 ч. л. хималайска сол

Инструкции
 

  • Отмерете с кухненска везна всички сухи съставки и ги смесете заедно.
    20 г кокосово брашно, 10 г ленено брашно, 1 ч. л. хималайска сол, 10 г псилиум хуск, 20 г бадемово брашно
  • Добавете топлата вода. С ръце омесете гъвкаво тесто.
    120 мл топла вода
    Плосък хляб
  • Разточете тестото на части между два листа хартия за печене с дебелина 0,5 см. Изрежете кръгове с приблизителен размер 15-16 см в диаметър (като си помагате с капак на тенджера например).
    Плосък хляб
  • Загрейте тиган на среден огън. Не добавяйте мазнина, нека тигана е сух. Когато тиганът е горещ, поставете една от изрязаните плоските питки в тигана. Гответе точно по 1 минута от всяка страна.
    Плосък хляб
Автор: No sugar
Цена: 1,40 лв.
Тип ястие: вечеря, заксука, обяд, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, веган, веган-нисковъглехидратно, нисковъглехидратен
Ключова дума: нисковъглехидратен хляб, плосък хляб, тортила, хляб

Бележки

Хранителна стойност за 1 тортила плосък хляб (от общо 3 бр.):
Калории 62/ Фибри 9г/ Въглехидрати 3г/ Мазнини 2г/ Протеин 5г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Тортила – плосък хляб или кликнете на линка.

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!