Без яйца и без глутен, еластични, меки и вкусни плоски питки, идеални за завиване на пълнеж по желание.
Комбинацията от нисковъглехидратни брашна и начин на изпичане правят мек и гъвкав плосък хляб. Той е засищащ, но и нискокалоричен. Бърз и лесен също така!
Изключително семпли питки и като състав и като изпълнение. С тях ще заместите хляба и той няма да ви липсва. Те са постни, вкусни и нисковъглехидратни. Приготвят се за по 2 минути на тиган всяка и ще допълнят по изключителен начин всяко меню.
Рецептата е част от платформата Нисковъглехидратно по време на пости.

Улеснете се
Тъй като рецептата за този плосък хляб обещавам, че наистина много ще ви хареса – и като леснота на изпълнение, и като достъпност на продукти, и като цена (1,40 лв. за 3 тортили)- сигурна съм, ще стане част от менюто ви.
Улеснете се и спестете време, като си подготвите предварително буркан със суха смес за плосък хляб.
Просто претеглете и смесете продуктите от рецептата заедно. Когато момента за печене настъпи, само отмерете и смесете 20 грама от подготвената смес с 40 мл топла вода за всяка тортила плосък хляб, която искате да направите.

Веган дюнер с основа плосък хляб
Подгответе лесно вкусен обяд – веган дюнер.
Намажете готовите питки с хумус, резени авокадо, допълнете със шепа зеленолистни, полейте с крем-сос от кашу и завийте като дюнер. Готовите тортили са много еластични и позволяват това.
И ето – постен и нисковъглехидратен дюнер.
Много подходящо предложение за обяд навън, за пренасяне в кутия, храна по време на път или пикник.
Плосък хляб
Продукти за пазаруване:
✔ кокосово брашно
✔ бадемово брашно
✔ ленено брашно
✔ псилиум хуск
Пазарувайте продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Още веган-нисковъглехидратни рецепти:
Плосък хляб
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 120 мл топла вода
сухи съставки:
- 20 г кокосово брашно
- 20 г бадемово брашно
- 10 г ленено брашно
- 10 г псилиум хуск
- 1 ч. л. хималайска сол
Инструкции
- Отмерете с кухненска везна всички сухи съставки и ги смесете заедно.20 г кокосово брашно, 10 г ленено брашно, 1 ч. л. хималайска сол, 10 г псилиум хуск, 20 г бадемово брашно
- Добавете топлата вода. С ръце омесете гъвкаво тесто.120 мл топла вода
- Разточете тестото на части между два листа хартия за печене с дебелина 0,5 см. Изрежете кръгове с приблизителен размер 15-16 см в диаметър (като си помагате с капак на тенджера например).
- Загрейте тиган на среден огън. Не добавяйте мазнина, нека тигана е сух. Когато тиганът е горещ, поставете една от изрязаните плоските питки в тигана. Гответе точно по 1 минута от всяка страна.