Как да си направите Еритритол на прах в домашни условия?

Еритритолът е захарен алкохол подсладител широко използван в нисковъглехидратни рецепти. Гранулираната му версия обаче кристализира бързо и рядко се разтваря в храните.
Пудра еритритол е доста по-скъпа от гранулираната версия. Като цяло еритритола изобщо не е евтин продукт, така, че защо да давате още пари за прах?
Много е лесна направата му вкъщи – прехвърлете в кухненски робот. Екстрактори със звездовитен нож ще свършат отлична работа. Смелете за 5 секунди…и сте готови! Да, наистина става толкова бързо.
Той притежава незначителните 0.24 калории и 0 нетни въглехидрати на грам, които всъщност не се броят, защото ние не ги усвояваме и не повишава кръвната ни захар. Гликемичният индекс на Еритритола е равен на 1 и е наистина подходящ за нисковъглехидратни десерти. Води се безвреден, само е нужно да не се преминава границата от 30г на ден, защото може да има слабителен ефект.

Рецепти с пудра Еритритол
Чийзкейк без печене
Торта Бяла
Бисквити с боровинки

Пудра Еритритол

Общо Време 1 мин

Оборудване

  • Кухненски робот

Продукти

  • 250 г еритритол гранулиран

Инструкции

  • Изсипете предвиденото количество гранулиран еритритол в екстрактор със звездовиден нож.
  • Смелете на висока степен за 5 секунди.
  • Съхранявайте в стъклен буркан с капак за да предотвратите овлажняване.
Автор: No sugar
Цена: 9 лв.
Ключова дума: еритритол
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!