Как да направя Пудра Еритритол

Какво е еритритол?

Еритритолът е захарен алкохол, широко използван като подсладител в нисковъглехидратни и кето рецепти.
Еритритол е подсладител, чиито калории се усвояват в много ниска степен от организма.
Еритритолът не се метаболира, а се изхвърля от тялото, затова и се усвояват почти 0 калории . Той притежава незначителните 0.24 калории и 0 нетни въглехидрати на грам. Т.е. максимално за 10г еритритол например ще се метаболизират 2,4 калории.
След като еритритолът влезе в тялото, той бързо се абсорбира в тънките черва и кръвния поток, като само около 10 процента влизат в дебелото черво.
По същество той преминава недокоснат и е с нулев метаболизъм.
Еритритолът НЕ съдържа захари.
НЕ повишава нивото на глюкозата и инсулина.
НЕ способства за развитието на кариеси.
Гликемичният индекс на Еритритола (ГИ) е равен на 1 и е наистина подходящ за нисковъглехидратни десерти.
Еритролът се счита за бевреден, ако не се злоупотребява с неговото количество.
Нужно е да НЕ се преминава границата от 0,45 грама еритритол на килограм телесно тегло на ден.
Завишеният прием може да предизвика слабителен ефект, подуване или стомашно неразположение.

Употреба
Еритритол е подходящ за подслаждане на сурови десерти и напитки. Има вкус на захар, с леко охлаждащ ефект.
Притежава 60% до 80% от сладостта на трапезната захар.
Устойчив е на топлинна обработка и затова е чудесен  за подслаждане на печива.

Как се прави пудра Еритритол в домашни условия?

Гранулираната версия на еритритол кристализира неприятно и рядко се разтваря в храните. Често се усеща като хрускане, което не винаги е приятно. Смления на прах еритритол е много по-приятен за влагане в храни. Ето защо да го подготвите предварително.
Пудра еритритол освен за подслаждане в рецепти се държи точно като пудра захар, така че може да го използвате за ефектно посипване.
Много е лесна направата му вкъщи – прехвърлете в кухненски робот. Екстрактори със звездовитен нож ще свършат отлична работа. Смелете за 5 секунди…и сте готови! Да, наистина става толкова бързо.


Рецепти с пудра Еритритол:
Чийзкейк без печене
Торта Бяла
Бисквити с боровинки

Пудра Еритритол

Еритритолът е захарен алкохол подсладител широко използван в нисковъглехидратни рецепти. Как да го превърнев в пудра в домашни условия?
Порции 100 г
Общо Време 1 мин

Оборудване

  • Кухненски робот

Продукти 

  • 100 г еритритол
  • гранулиран

Инструкции

  • Изсипете предвиденото количество гранулиран еритритол в екстрактор със звездовиден нож.
  • Смелете на висока степен за 5 секунди.
  • Съхранявайте в стъклен буркан с капак за да предотвратите овлажняване.
Автор: No sugar
Цена: 3 лв.
Тип ястие: подсладител
Хранителен режим: веган, нисковъглехидратен, палео (сива зона)
Ключова дума: еритритол, как да направя

Бележки

Хранителна стойност (за 100 г) :
Калории 20-24 /Фибри 0г/Въглехидрати 0г/Мазнини 0г/Протеин 0г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Еритритол
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!