БЯЛ

шоколад

Бял кокосов хрупкав “шоколад”!


Рецепта за кокосов “шоколад” – естествено сладък – чисто съвършенство!

Бял кокосов шоколад – рецепта

Кокосов шоколад – съставките

1.) Кокосов крем
Това което ни трябва за рецептата е кокосов крем.  Той се получава от сърцевината на кокосовия орех, която се изсушава и пресова до фин крем. Или обобщено – дехидратиран кокос, смлян на паста. Може да го откриете в здравословни био магазини. Формата под която се продава – в бурканчета или в пликове в картонени кутии. Creamed coconut – това е названието на повечето такива продукти.

Както при повечето тахани, мазнината може да се отдели на повърхността, а по-твърдите частици да паднат на дъното. Това е естествен процес и говори добре за качеството на продукта. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Ако кокосовият крем е твърде стегнат и свърд – разтопете леко на водна баня и обединете разслояването.

2.) Подсладител – по желание
Кокосовият крем е естествено сладък и аз смятам, че няма нужда от допълнително подслаждане. Въпреки това, ако искате по-сладък ефект добавете Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.

3.) Добавки – по желание
Плечен прашец
Счукани какаови зърна
Сушени черници – моя любима версия

Може да харесате също:
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони

Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели

5 от 1 глас

Кокосов “шоколад”

Рецепта за кокосов шоколад – естествено сладък – чисто съвършенство!
Порции 4 порции
Време за подготовка 2 мин
охлаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 2 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Силиконова форма за шоколад
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 100 г кокосов крем

За подслаждане по желание

  • пудра еритритол

Добавки по желание

  • плечен прашец
  • счукани какаови зърна
  • сушени черници

Инструкции

  • Отмерете количеството кокосов крем и поставете в купа. Разтопете на водна баня, като поддържате ниска температура.
  • Посипете дъното на силиконова форма за шоколад с избраните добавки. Излейте отгоре разтопената кокосова маса.
  • Охлатеде за час, докато шоколадът стегне добре
  • Консумирайте директно охладен. На топлина "шоколадът" сравнително бързо се топи.
Автор: No sugar
Цена: 3 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: бял шоколад, домашен шоколад, шоколад

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Кокосов шоколад или кликнете на линка.
Стойности за 100г:
  • Калории 700
  • Мазнини 68г
  • Въглехидрати 10г
  • Протеин 11г

Join the Conversation

  1. Анастасия каза:

    5 ستاره ها
    Различна рецепта, но много интересна. Определено неочакван вкус и резултат. Беше ми малко трудно да открия кокосов крем в нашия град.

    1. vesela.savova Автор каза:

      В различни био магазини или такива за здравословни храни има кокосов крем. Ако това не е опция – онлайн се намира лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!