Бял кокосов хрупкав “шоколад”!
Рецепта за кокосов “шоколад” – естествено сладък – чисто съвършенство!
Бял кокосов шоколад – съставките
1.) Кокосов крем
Това което ни трябва за рецептата е кокосов крем. Той се получава от сърцевината на кокосовия орех, която се изсушава и пресова до фин крем. Или обобщено – дехидратиран кокос, смлян на паста. Може да го откриете в здравословни био магазини. Формата под която се продава – в бурканчета или в пликове в картонени кутии. Creamed coconut – това е названието на повечето такива продукти.
Както при повечето тахани, мазнината може да се отдели на повърхността, а по-твърдите частици да паднат на дъното. Това е естествен процес и говори добре за качеството на продукта. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Ако кокосовият крем е твърде стегнат и твърд – разтопете леко на водна баня и обединете разслояването.
С кокосов крем изпробвайте още да направите Кокосови бонбони.
2.) Подсладител – по желание
Кокосовият крем е естествено сладък и аз смятам, че няма нужда от допълнително подслаждане. Въпреки това, ако искате по-сладък ефект добавете Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.
3.) Добавки – по желание
Плечен прашец
Счукани какаови зърна
Сушени черници – моя любима версия
Може да харесате също:
Кокосови бонбони
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони
Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели
⭐⭐⭐⭐⭐
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея!
Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите като оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря❤️
Кокосов “шоколад”
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Силиконова форма за шоколад
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 100 г кокосов крем
За подслаждане по желание
- пудра еритритол
Добавки по желание
- плечен прашец
- счукани какаови зърна
- сушени черници
Инструкции
- Отмерете количеството кокосов крем и поставете в купа. Разтопете на водна баня, като поддържате ниска температура.
- Посипете дъното на силиконова форма за шоколад с избраните добавки. Излейте отгоре разтопената кокосова маса.
- Охлатеде за час, докато шоколадът стегне добре
- Консумирайте директно охладен. На топлина "шоколадът" сравнително бързо се топи.
Бележки
- Калории 700
- Мазнини 68г
- Въглехидрати 10г
- Протеин 11г
Различна рецепта, но много интересна. Определено неочакван вкус и резултат. Беше ми малко трудно да открия кокосов крем в нашия град.
В различни био магазини или такива за здравословни храни има кокосов крем. Ако това не е опция – онлайн се намира лесно.
Моля, споделете какъв кокосов крем използвате за рецептите.
Марияна, много харесвам като марка – Amaizin и Cecil. Те са в хартиени опаковки.
Страхотно рецепта! Дали ще стане добре ако добавя нискомаслено какао, ще се получи ли ‘шоколадов’ шоколад?
Добавете какао, или рожково брашно. Ще се получи чудесно.