Само 4 основни продукта!
Незамисимо дали ще сглобите цяла солена палачинкова торта, вземете две неща от тази рецепта и ги прилагайте неизменно във Вашата кухня:
1. Как се правят протеинови палачинки без брашно
2. Как се прави домашно крем сирене със сигурни съставки
Проверете и другата ми рецепта за сладка Палачинкова торта с шоколадов сос и кокосови палачинки.
Рецептата е само с 4 основни продукта, без глутен, нисковъглехидратна, високопротеинова, подходяща за карниворско хранене.
Протеинови Палачинки без брашно
Еластични и нежни палачинки без брашно – пригответе от две основни съставки – яйца и желатин.
Това са едни моите най-сполучливи нисковъглехидратни палачинки и любим резултат от експерименти с желатин. Малко магия и няма нужда да се добавя никакво брашно, за да имате безглутенова палачинка. Проверете точните грамажи в картата с рецепти, но НЕ манипулирайте допълнително желатина. Прибавете го в сухо сътояние.
Домашно приготвено Крем сирене
Ще прегърнете тази идея, защото е толкова сполучлива, че ще искате да я повтаряте отново и отново. Домашно и лесно крем сирене, споменато в моята Солена книга. Рецепта, която обединява две сигурни съставки – хубаво масло и превъзходна извара. Не е за пренебрегване качеството на използваните продукти, вижте в картата по-долу подробности. Резултата от това е впечатляващ!
Продукти за солена палачинкова торта
✔ яйца
✔ превъзходно масло
✔ най-добрата извара
✔ желатин
✔ морска сол
✔ великолепен кашкавал за декорация
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Насладете се на рецептата за Солена палачинкова торта! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Солена палачинкова торта
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Тиган Ø 17-18 см
- Котлони
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
за палачинките:
- 10 бр. яйца
- 30 г желатин
- 1/2 ч. л. морска сол
- мазнина за тигана
за крем сиренето:
- 700 г извара
- 175 г масло
- 1/2 ч. л. морска сол
декорация / по желание:
- 50 г настърган кашкавал
Инструкции
Палачинки:
- Отмерете продуктите и блендирайте до гладка смес. НЕ манипулирайте допълнително желатина. Блендирайте го с яйцата в сухо състояние.10 бр. яйца, 30 г желатин, 1/2 ч. л. морска сол
- Загрейте средно голям тиган Ø17-18 см с незалепващо дъно. Намазнете скромно с мазнина. Излейте 1/13 от сместа в тигана и загладете. Печете точно по 1 минута от страна. Повторете за всяка палачинка – 13 броя.
Крем сирене:
- Поставете продуктите в блендер (кухненски робот). Разбийте до пухкава хомогенна смес.700 г извара, 175 г масло, 1/2 ч. л. морска сол
Бележки
Калории 354/ Фибри 0 г/ Въглехидрати 3г/ Мазнини 25 г/ Протеин 28 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Задължително ще я пробвам, изглежда неустоимо вкусна!!!