БЕЗ
брашно

Само 4 основни продукта!

Незамисимо дали ще сглобите цяла солена палачинкова торта, вземете две неща от тази рецепта и ги прилагайте неизменно във Вашата кухня:
1. Как се правят протеинови палачинки без брашно
2. Как се прави домашно крем сирене със сигурни съставки


Проверете и другата ми рецепта за сладка Палачинкова торта с шоколадов сос и кокосови палачинки.
Рецептата е само с 4 основни продукта, без глутен, нисковъглехидратна, високопротеинова, подходяща за карниворско хранене.

Протеинови Палачинки без брашно

Еластични и нежни палачинки без брашно – пригответе от две основни съставки – яйца и желатин.
Това са едни моите най-сполучливи нисковъглехидратни палачинки и любим резултат от експерименти с желатин. Малко магия и няма нужда да се добавя никакво брашно, за да имате безглутенова палачинка. Проверете точните грамажи в картата с рецепти, но НЕ манипулирайте допълнително желатина. Прибавете го в сухо сътояние.

Към рецептата
Палачинки без брашно

Домашно приготвено Крем сирене

Ще прегърнете тази идея, защото е толкова сполучлива, че ще искате да я повтаряте отново и отново. Домашно и лесно крем сирене, споменато в моята Солена книга. Рецепта, която обединява две сигурни съставки – хубаво масло и превъзходна извара. Не е за пренебрегване качеството на използваните продукти, вижте в картата по-долу подробности. Резултата от това е впечатляващ!

Крем сирене

Продукти за солена палачинкова торта

яйца
превъзходно масло
най-добрата извара
желатин
морска сол
великолепен кашкавал за декорация

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Насладете се на рецептата за Солена палачинкова торта! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 1 глас

Солена палачинкова торта

Солена палачинкова торта – палачинки без брашно и домашно крем сирене. Нисковъглехидратна рецепта без глутен с 4 основни продукта.
Порции 8
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 40 минути
охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 50 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Тиган Ø 17-18 см
  • Котлони
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за палачинките:

  • 10 бр. яйца
  • 30 г желатин
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • мазнина за тигана

за крем сиренето:

  • 700 г извара
  • 175 г масло
  • 1/2 ч. л. морска сол

декорация / по желание:

  • 50 г настърган кашкавал

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите, за да добият стайна температура.
    Солена палачинкова торта - продукти

Палачинки:

  • Отмерете продуктите и блендирайте до гладка смес. НЕ манипулирайте допълнително желатина. Блендирайте го с яйцата в сухо състояние.
    10 бр. яйца, 30 г желатин, 1/2 ч. л. морска сол
    Нудълс без въглехидрати - фалшива паста
  • Загрейте средно голям тиган Ø17-18 см с незалепващо дъно. Намазнете скромно с мазнина. Излейте 1/13 от сместа в тигана и загладете. Печете точно по 1 минута от страна. Повторете за всяка палачинка – 13 броя.
    Нудълс без въглехидрати - фалшива паста

Крем сирене:

  • Поставете продуктите в блендер (кухненски робот). Разбийте до пухкава хомогенна смес.
    700 г извара, 175 г масло, 1/2 ч. л. морска сол
    Солена палачинкова торта Крем сирене

Сглобяване:

  • Намажете всяка палачинка с достатъчно крем сирене и положете следващата. Охладете за час сглобената торта.
    Солена палачинкова торта
  • По желание декорирайте с настърган кашкавал.
    50 г настърган кашкавал
    Солена палачинкова торта
Автор: No sugar
Тип ястие: закуска, основно ястие, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: палачинки, палачинкова торта, нисковъглехидратни палачинки рецепта, крема сирене, торта

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче торта (от общо 8):
Калории 354/ Фибри 0 г/ Въглехидрати 3г/ Мазнини 25 г/ Протеин 28 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Rositsa Dzhenkova каза:

    5 ستاره ها
    Задължително ще я пробвам, изглежда неустоимо вкусна!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне