Лесна и впечатляваща торта

Сурова торта Омбе без печене с ниски въглехидрати

Още торти
Торта за Рожден ден
Орехова торта с шоколад
Торта Бяла
Мус
Сурова торта

Торта Омбре

Порции 8 парчета
Време за готвене 15 мин
накисване 2 часа 30 мин
Общо Време 2 часа 45 мин

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня
  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Форма за торта с падащо дъно 16см

Продукти

За основния мус

  • 300 г сурово кашу
  • 1 щипка сол
  • 70 г кокосово мляко пълномаслено
  • 100 г кокосово масло
  • 50 г пудра еритритол
  • 2 с.л. сок от лайм

За цветните слоеве

  • 100 г пресни ягоди + още за декорация
  • 50 г пресни боровинки + още за декорация
  • прясна мента за свежест и декорация

Инструкции

  • Накиснете кашуто за 2,30 часа в хладка вода със щипка сол.
  • Изплакнете, отцедете, прехвърлете в блендер. Добавете сока от лайм, еритритола, кокосовото мляко и масло, заедно с кашуто. Блендирайте до гладък мус. В зависимост от уреда който използвате, това може да отнеме различно време. Правете го на почивки и обирайте едрите парчета по каната на робота. Това е основният мус.
  • Разделете на три части.
  • В първата 1/3 крем прибавете боровинките. Блендирайте. Излейте боровинковия слой във форма за торта с падащо дъно диаметър 16см.
  • Среден слой: Пюрирайте ягодите с пасатор. Прецедете ягодовото пюре през цедка, за да отстраните семчиците. Ще получите около 70г ягодов сос. Добавете го във втората 1/3 крем. Блендирайте. Излейте ягодовия слой върху боровинковия.
  • Последната 1/3 мус оставете бяла натурална. Тя ще бъде завършващия слой. Излейте я върху ягодовата част и загладете. Прехвърлете тортата във фризер за 3 часа.
  • Преди сервиране и разрязване нека се отпусне в хладилник. Декорирайте с пресни плодове по избор.

Бележки

Внимание: това е малка торта за 8 парчета. За по-голям размер увеличавайте подуктите пропорционално.Как да си направите Еритритол на прах в домашни условия. Пудрата еритритол е доста по-скъпа от гранулираната вересия. Като цяло изобщо еритритола не е евтин продукт, така, че защо да давате още пари за прах?Много е лесно – прехвърлете в кухненски робот. Екстрактори със звездовиден нож ще свършат отлична работа. Смелете с няколко пулсаци…и сте готови!
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт
Вид Кухня: нисковъглехидратна, палео, веган
Ключова дума: торта
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!