ВЕГЕТАРИАНСКИ
пастет

Лесен вегетариански пастет – основа от накиснати белени слънчогледови семки, блендирана до крем и овкусена със сушени домати.

Този великолепен пастет може да използвате по няколко начина:
Направете бонбони и от него и оваляйте в избрани продукти.
Или просто намажете върху филийка нисковъглехидратен хляб или крекер.
И разбира се за най-празничен изглед оформете елха от него и украсете с различни маслини, сушени домати и пресни клонки розмарин.
За още рецепти без животински продукти почерпете вдъхновение от Нисковъглехидратно меню Без месо или Нисковъглехидратно по време на пости.

Към рецептата
Съхранявайте готовия пастет в затворен съд в хладилник за до седмица.
Направете пастета различен – вместо сушени домати добавете в него пресни или сушени билки.
Пастет от слънчогледови семки
Просто намажете на филийка хляб. Готовия вегетариански пастет е лесен за мазане. Комбинирайте за намазване върху Нисковъглехидратен чеснов хляб, Протеинови хлебчета или Домашен бейк ролс.
Пригответе от готовия пастет солени бонбони. Направете топчета с помощта на дланите си. Пастета много лесно се манипулира с ръце. Оваляйте в бял и черен сусам или други добавки по избор – хранителна мая или накълцани пресни билки.
пастет от слънчогледови семки
Празнична елха с основа пастет от слънчогледови семки
Тази симпатична празнична елха е с основа от пастет от слънчогледови семки.
Той е достатъчно пластичен и стегнат, за да може да се оформи стабилен конус от него, който да държи украсата. Сервирайте го на вашите гости по този впечатляващ начин и гарантирано ще оберете овациите. Украсете внимателно като облепите цялата “елха” с различни видове маслини, каперси, парченца сушени домати и пресни клонки розмарин.
5 от 2 гласове

Пастет от слънчогледови семки

Вегетариански Пастет от слънчогледови семки и три предложения с него – празнична елха, солени бонбони или просто пастет за мазане.
Порции 400 г
Време за подготовка 2 часа
блендиране 10 минути
Общо Време 2 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за пастета:

  • 200 г слънчогледово семе белено, сурово
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 скилидка чесън
  • 5 половинки сушени домати в зехтин
  • 60 мл зехтин
  • сол  на вкус

за украсата:

  • маслини различни видове
  • розмарин пресен
  • каперси
  • сушени домати

Инструкции
 

  • Слънчогледовите семената накиснете в топла вода и морска сол за 2 часа. Изплакнете много добре и отцедете.
  • Всички подготвени съставки и останалите продукти за пастета блендирайте до гладка хомогенна смес.
    Ако е нужно коригирайте с още малко зехтин, но не прекалявайте. Нужен е само за да улесни смилането и превръщането в гладка паста. Повече от зехтина ще развали структурата на пастета и той няма да бъде пригоден за моделиране.

украса:

  • Върху подложна чиния оформете конус от пастета от слънчогледови семки. Върху него облепете различни по цвят и вкус маслини, каперси и сушени домати. Украсете с пресни клончета розмарин.
Автор: No sugar
Цена: 5 лв.
Тип ястие: предястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: веган сирене, зимна рецепта, Коледа, крема сирене, празнична рецепта

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!