ВЕГЕТАРИАНСКИ
пастет

Лесен вегетариански пастет – основа от накиснати белени слънчогледови семки, блендирана до крем и овкусена със сушени домати.

Този великолепен пастет може да използвате по няколко начина:
Направете бонбони и от него и оваляйте в избрани продукти.
Или просто намажете върху филийка нисковъглехидратен хляб или крекер.
И разбира се за най-празничен изглед оформете елха от него и украсете с различни маслини, сушени домати и пресни клонки розмарин.
За още рецепти без животински продукти почерпете вдъхновение от Нисковъглехидратно меню Без месо или Нисковъглехидратно по време на пости.

Към рецептата
Съхранявайте готовия пастет в затворен съд в хладилник за до седмица.
Направете пастета различен – вместо сушени домати добавете в него пресни или сушени билки.
Пастет от слънчогледови семки
Просто намажете на филийка хляб. Готовия вегетариански пастет е лесен за мазане. Комбинирайте за намазване върху Нисковъглехидратен чеснов хляб, Протеинови хлебчета или Домашен бейк ролс.
Пригответе от готовия пастет солени бонбони. Направете топчета с помощта на дланите си. Пастета много лесно се манипулира с ръце. Оваляйте в бял и черен сусам или други добавки по избор – хранителна мая или накълцани пресни билки.
пастет от слънчогледови семки
Празнична елха с основа пастет от слънчогледови семки
Тази симпатична празнична елха е с основа от пастет от слънчогледови семки.
Той е достатъчно пластичен и стегнат, за да може да се оформи стабилен конус от него, който да държи украсата. Сервирайте го на вашите гости по този впечатляващ начин и гарантирано ще оберете овациите. Украсете внимателно като облепите цялата “елха” с различни видове маслини, каперси, парченца сушени домати и пресни клонки розмарин.
5 от 3 гласове

Пастет от слънчогледови семки

Вегетариански Пастет от слънчогледови семки и три предложения с него – празнична елха, солени бонбони или просто пастет за мазане.
Порции 400 г
Време за подготовка 2 часа
блендиране 10 минути
Общо Време 2 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за пастета:

  • 200 г слънчогледово семе белено, сурово
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 скилидка чесън
  • 5 половинки сушени домати в зехтин
  • 60 мл зехтин
  • сол  на вкус

за украсата:

  • маслини различни видове
  • розмарин пресен
  • каперси
  • сушени домати

Инструкции
 

  • Слънчогледовите семената накиснете в топла вода и морска сол за 2 часа. Изплакнете много добре и отцедете.
  • Всички подготвени съставки и останалите продукти за пастета блендирайте до гладка хомогенна смес.
    Ако е нужно коригирайте с още малко зехтин, но не прекалявайте. Нужен е само за да улесни смилането и превръщането в гладка паста. Повече от зехтина ще развали структурата на пастета и той няма да бъде пригоден за моделиране.

украса:

  • Върху подложна чиния оформете конус от пастета от слънчогледови семки. Върху него облепете различни по цвят и вкус маслини, каперси и сушени домати. Украсете с пресни клончета розмарин.
Автор: No sugar
Цена: 5 лв.
Тип ястие: предястие
Хранителен режим: палео, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: празнична рецепта, зимна рецепта, веган сирене, крема сирене, Коледа

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!