СЪВЪРШЕНА
текстура

Гарантирано най-кремообразния карфиолен мус! 

Рецепта с голямо предимството – тя е лесна за приготвяне, само с три продукта и ниско съдържание на въглехидрати.
Това, което харесвам в рецептата е, че карфиолът се приготвя на пара и след това се пюрира с масло. Толкова просто и семпло.
Усъвършенствах тази рецепта за карфиолен мус през годините, в които се храня с ниски въглехидрати. Той е отличен заместник на картофеното пюре и на вкус и на консистенция. Перфектна кремообразна текстура и маслен вкус. Карфиолен мус е чудесна гарнитура за Пикадило – телешко с маслини.

Карфиолен мус – рецепта

Карфиол

Карфиолът е един от любимите ми зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати.
Първо, защото той е най-мултифункционалния зеленчук, който познавам.
Сменям успешно с него традиционните въглехидратни ястия (като карфиолен ориз  и този карфиолен мус, разбира се!),
Второ – той е пълен с хранителна вещества -чудесен източник на фибри, витамин С, витамин К, витамин В6 и фолиева киселина.

Съвети за отличен карфиолен мус

Карфиол
Уверете се, че карфиолът е сготвен перфектно, преди да пристъпите към пюриране – това е ключов съвет за това как да се получи гладък и кремообразен мус. 
Сготвения крафиол трябва да е много мек -вилицата трябва да потъва без никакво усилие.

Гхи
Не пестете маслото гхи и спазете пропорциите в картата с рецепти. Това е важно условие за кремообразен мус.
Разбира се, може да го замените със съответното количество масло.
Ако искате безмлечен вариант – сменете го с кокосово масло без аромат.
А ако искате да постигнете необичаен и много вкусен резултат – използвайте кафяво масло.

Кухненски робот
Не препоръчвам ръчна преса за картофено пюре. Кухненският робот създава копринената консистенция, която ръчното пасиране просто няма да постигне. Ако нямате кухненски робот, блендер също ще работи добре, както и пасатор.

Още вкусове
Може винаги да разнообразявате карфиоления мус като добавите: печен чесън, любими подправки, крема сирене, пресен лук или пресен магданоз.

Продукти за карфиолен мус

Карфиол
Хранителна мая
Гхи
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 .

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 2 гласове

Карфиолен мус

Гарантирано най-кремообразния мус! Рецепта, лесна за приготвяне, само с три продукта и ниско съдържание на въглехидрати.
Порции 400 г
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 30 минути
блендиране 5 минути
Общо Време 40 минути

Оборудване

  • Кошница за готвене на пара
  • Стандартно за всяка кухня
  • Блендер / Кухненски робот

Продукти 

  • 300 г карфиол
  • 60 г гхи или кафяво масло
  • 2 с.л. хранителна мая
  • сол на вкус

Инструкции
 

  • Почистете карфиола и го начупете на розички.
  • Сложете водата да заври в тенджера, снабдена с кошница за пара. Добавете карфиола, покрийте с капак и гответе за около15 минути, докато омекне много.
  • С решетъчна лъжица прехвърлете още топлия карфиол в кухненски робот и добавете маслото и хранителната мая. Пюрирайте до гладък мус.
Автор: No sugar
Цена: 2 лв.
Тип ястие: гарнитура
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: карфиол, карфиолен мус, есенна рецепта

Бележки

Хранителна стойност за 100г Карфиолен мус :
Калории 145/ Въглехидрати 5г/ Мазнини 13г/ Протеин 3г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Карфиолен мус
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне