Нисковъглехидратен чеснов хляб
Този хляб е без глутен и без млечни продукти, но с много вкус.
Използваната комбинация е от сухи смлени семена и добавки и добавен вкус на сушени и пресни подправки. Без месене и втасване.
Типично за нисковъглехидратен хляб.
Приготвя се лесно – просто смилате заедно претеглените продукти – и сухата смес е готова! След това смесвате с мократа смес и печете. Това е! Наистина просто и лесно.

Печен чесън за нисковъглехидратен чеснов хляб
Изпечете цяла глава чесън заедно с обвивките докато приготвяте друго ястие.
С този чесън може да овкусявате най-различни ястия. Тук ще го използваме в хляб.
Как се прави?
В хартия за печене завийте глава (или повече) чесън, полейте с малко зехтин и посипете със сол.
Изпечете във фурна за 20 минути, докато печете друго ястие.
Използвайте чесъна, като отстраните люспите и оползотворите само сърцевините – блендирайте с другите съставки за хляба.
Използвайте печен чесън в Карфиолен мус за неповторим вкус.

Сушен лук
Не пропускайте сушения лук в рецептата.
Освен невероятния аромат, който ще донесе сушения лук той е и важна съставка. Неговото количество ще помогне за дехидратиране на хляба и ще добринесе за добро изпичане и „хлебен“ резултат.
Създайте различен вкус на вашия Нисковъглехидратен хляб с лъжица Домашна Вегета.
Хранителна мая
✔ Вземете Биониа Хранителна мая Engevita® с високо ниво на био усвояемост
с -10% отстъпка с промо код nosugar10
Продукти
Ако се храните отдавна нисковъхлехидратно като мен, вероятно имате целия набор набор от продукти вкъщи. Те са стандартни продукти за нисковъглехидратно готвене – псилиум хуск, ленено семе, бадемово брашно, хранителна мая…
На пръв поглед продуктите може да ви се сторят много, но смесени заедно в домашната лаборатория произвеждат забележителен резултат. Не се колебайте да пробвате!
Ако тепърва навлизате в нисковъглехидратната кухня е възможно част от продуктите да са ви непознати и да ви липсват. Навлизайки обаче в дебрите на нисковъглехидратното готвене ще разполагате с все по-богат набор от продукти.
Ако искате да съхраните за по-дълго вече приготвения хляб:
1. Изчакайте пълното му охлаждане;
2. Нарежете на филии;
3. Опаковайте в пергаментова хартия и отново в стреч фолио;
4. Замразете за до 3 месеца;
5. Когато искате да използвате извадете брой филийки, колкото ще ползвате. Размразете за 1 час на стайна температура.
Още подобни рецепти:
Нисковъглехидратен чеснов хляб
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
- Фурна
- Форма за печене на хляб 10/15см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
Мокри съставки:
- 5 бр. яйца
- 1 с. л. ябълков оцет
- 80 г патешка мас
- 2 глави печен чесън само сърцевината
Сухи съставки:
- 100 г пълномаслено бадемово брашно
- 50 г златно ленено семе
- 40 г сусамови семена
- 20 г сушен лук
- 1/2 ч. л. сол
- 10 г хранителна мая
- 1 ч. л. бакпулвер
- 10 г псилиум хуск
семена за поръсване по желание
Инструкции
Сухи съставки:
- В блендер за сухо смилане или мелничка смелете лененото семе, сушения лук, сусамовите семена и хранителната мая. Към получения прах добавете бадемовото брашно, отмереното количество псилиум хуск, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре и елиминирайте бучици.100 г пълномаслено бадемово брашно, 50 г златно ленено семе, 40 г сусамови семена, 20 г сушен лук, 1/2 ч. л. сол, 10 г хранителна мая, 10 г псилиум хуск, 1 ч. л. бакпулвер
Мокри съставки:
- Почистете сърцевините от печения чесън, отделете люспите. Блендирайте чесъна заедно с яйцата, патешка мас и оцета.5 бр. яйца, 80 г патешка мас, 2 глави печен чесън, 1 с. л. ябълков оцет
Смесване:
- Смесете заедно мокрите и сухите съставки. Ще се получи подобна на кексова смес. Излейте и подравнете във форма за хляб, застлана с хартия за печене.
Печене:
- Печете в загрята фурна на 180 градуса с обдухване за 45 минути. Отстранете хартията за печене и оставете да изстине поне за час. Разрежете на правилни парчета.
Бележки
Калории 465 /Фибри 6г/Въглехидрати 15г/Мазнини 39г/Протеин 15г Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни „No sugar – Нисковъглехидратен чеснов хляб“ Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.