БЕЗ
глутен

Нисковъглехидратен чеснов хляб

Този хляб е без глутен и без млечни продукти, но с много вкус.
Използваната комбинация е от сухи смлени семена и добавки и добавен вкус на сушени и пресни подправки. Без месене и втасване.
Типично за нисковъглехидратен хляб.
Приготвя се лесно – просто смилате заедно претеглените продукти – и сухата смес е готова! След това смесвате с мократа смес и печете. Това е! Наистина просто и лесно.

Към рецептата
Нисковъглехидратен чеснов хляб
Нисковъглехидратен чеснов хляб

Печен чесън за нисковъглехидратен чеснов хляб

Изпечете цяла глава чесън заедно с обвивките докато приготвяте друго ястие.
С този чесън може да овкусявате най-различни ястия. Тук ще го използваме в хляб.
Как се прави?
В хартия за печене завийте глава (или повече) чесън, полейте с малко зехтин и посипете със сол.
Изпечете във фурна за 20 минути, докато печете друго ястие.
Използвайте чесъна, като отстраните люспите и оползотворите само сърцевините – блендирайте с другите съставки за хляба.
Използвайте печен чесън в Карфиолен мус за неповторим вкус.

Печен чесън за нисковъглехидратен чеснов хляб

Сушен лук

Не пропускайте сушения лук в рецептата.
Освен невероятния аромат, който ще донесе сушения лук той е и важна съставка. Неговото количество ще помогне за дехидратиране на хляба и ще добринесе за добро изпичане и “хлебен” резултат.
Създайте различен вкус на вашия Нисковъглехидратен хляб с лъжица Домашна Вегета.

Хранителна мая

 Вземете Биониа Хранителна мая Engevita® с високо ниво на био усвояемост
с -10% отстъпка с промо код nosugar10

Продукти

Ако се храните отдавна нисковъхлехидратно като мен, вероятно имате целия набор набор от продукти вкъщи. Те са стандартни продукти за нисковъглехидратно готвене – псилиум хуск, ленено семе, бадемово брашно, хранителна мая
На пръв поглед продуктите може да ви се сторят много, но смесени заедно в домашната лаборатория произвеждат забележителен резултат. Не се колебайте да пробвате!
Ако тепърва навлизате в нисковъглехидратната кухня е възможно част от продуктите да са ви непознати и да ви липсват. Навлизайки обаче в дебрите на нисковъглехидратното готвене ще разполагате с все по-богат набор от продукти.

Ако искате да съхраните за по-дълго вече приготвения хляб:
1. Изчакайте пълното му охлаждане;
2. Нарежете на филии;
3. Опаковайте в пергаментова хартия и отново в стреч фолио;
4. Замразете за до 3 месеца;
5. Когато искате да използвате извадете брой филийки, колкото ще ползвате. Размразете за 1 час на стайна температура.

Още подобни рецепти:

5 от 1 глас

Нисковъглехидратен чеснов хляб

Нисковъглехидратен хляб без глутен и без млечни продукти, но с много вкус. Без месене и втасване.
Порции 400 г
Време за подготовка 20 минути
Време за готвене 45 минути
Общо Време 1 час 5 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
  • Фурна
  • Форма за печене на хляб 10/15см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

Мокри съставки:

  • 5 бр. яйца
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 80 г патешка мас
  • 2 глави печен чесън само сърцевината

Сухи съставки:

  • 100 г пълномаслено бадемово брашно
  • 50 г златно ленено семе
  • 40 г сусамови семена
  • 20 г сушен лук
  • 1/2 ч. л. сол
  • 10 г хранителна мая
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 10 г псилиум хуск

семена за поръсване по желание

    Инструкции
     

    Сухи съставки:

    • В блендер за сухо смилане или мелничка смелете лененото семе, сушения лук, сусамовите семена и хранителната мая. Към получения прах добавете бадемовото брашно, отмереното количество псилиум хуск, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре и елиминирайте бучици.
      100 г пълномаслено бадемово брашно, 50 г златно ленено семе, 40 г сусамови семена, 20 г сушен лук, 1/2 ч. л. сол, 10 г хранителна мая, 10 г псилиум хуск, 1 ч. л. бакпулвер
      Нисковъглехидратен хляб

    Мокри съставки:

    • Почистете сърцевините от печения чесън, отделете люспите. Блендирайте чесъна заедно с яйцата, патешка мас и оцета.
      5 бр. яйца, 80 г патешка мас, 2 глави печен чесън, 1 с. л. ябълков оцет
      Нисковъглехидратен чеснов хляб

    Смесване:

    • Смесете заедно мокрите и сухите съставки. Ще се получи подобна на кексова смес. Излейте  и подравнете във форма за хляб, застлана с хартия за печене.

    Печене:

    • Печете в загрята фурна на 180 градуса с обдухване за 45 минути. Отстранете хартията за печене и оставете да изстине поне за час. Разрежете на правилни парчета.
    Автор: No sugar
    Тип ястие: закуска, снак
    Хранителен режим: палео, без лактоза, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
    Ключова дума: нисковъглехидратен хляб, хляб

    Бележки

    От посочените продукти се получава 500г изпечен хляб.
    Хранителна стойност (за 100 г) 
    Калории 465 /Фибри 6г/Въглехидрати 15г/Мазнини 39г/Протеин 15г
    Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратен чеснов хляб
    Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

    ???? Не пропускайте нови рецепти!

    Присъединете се към разговора

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Оцени рецептата




    Затваряне
    Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
    Затваряне
    error: Внимание: Защитено съдържание!