Обърнат сладкиш с дюли (нисковъглехидратен и без глутен)

8.4K
БЕЗ
глутен

Най-добрата маслена и влажна сърцевина! 

Всичко, от което се нуждаете, за да направите този маслен обърнат сладкиш с дюли без глутен са няколко прости съставки, разделени в лесни стъпки.
За закуска, за компания на кафето, следобедна закуска, лесен за пренасяне в кутия.
Това е абсолютно семпла рецепта за нисковъглехидратно печене. Просто смесете и изпечете. Ще се изненадате и много хора няма да познаят, че това не е тесто с класическо брашно и рафинирана захар.
Това е най-простия сладкиш за печене в блога. Макар да може да се съревновава с някои като Кекс без брашно като брой съставки и леснота, този обърнат сладкиш е сред първите по бързо и лисно приготвяне. Другата по-лесна рецепта от тази е Печени дюли.

Към рецептата
Посипете с кристален еритритол да снежен завършек
Обърнат сладкиш с дюли

Основни съставки за безглутенов обърнат сладкиш с дюли

Вижте възможности за замяна:
Дюли
Запазете безглутеновата смес от рецептата, но експериментирайте с плодовете. Изпечете обърнат сладкиш с различни плодове. Есента е богата на дюли, круши и ябълки. Но ако е лято – експериментирайте със сочни праскови, сливи или нектарини.
Яйца
Яйцата са важна съставка от рецептата и не може да се заменят.
Масло
Рецептата е разкошна с кафяво масло, продуктите се допълват идеално и подчертават вкусовете си. Но може да се приготви просто с разтопено масло – краве, биволско, козе или гхи. Всичко е подходящо за този обърнат сладкиш.
Може ли да се направи обърнат сладкиш без млечни продукти?
Да! Заменете количеството масло в рецептата с кокосово масло.
Кокосово и бадемово брашно
И двете работят в синергия. Използвайте електронна кухненска везна за да отмерите точно брашната. На същия принцип може да използвате млени бадеми, вместо готово брашно.
Подсладител
Използвам кристален еритритол в тази рецепта за ниски въглехидрати. Ако не целите това, може да заместите с например кокосова захар.
Подправки
Не използвам подправки за тази рецепта за да задържа вкуса изчистен и да надделее ароматната дюля. Но наистина много и подхождат топли подправки като карамфил, кардамон, канела и мляно индийско орехче. 

Обърнат сладкиш с дюли

Списък за пазаруване:
✔ дюли
✔ яйца
✔ масло
кокосово брашно
пълномаслено бадемово брашно 
еритритол

Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️

4.88 от 8 гласове

Обърнат сладкиш с дюли (нисковъглехидратен и без глутен)

Лесен Обърнат сладкиш с дюли – нисковъглехидратен и без глутен, опция без лактоза. Семпла есенна рецепта.
Порции 8
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 30 минути
Общо Време 35 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 г дюли
  • 6 бр. яйца
  • 20 г еритритол + още за поръсване
  • 80 г масло

сухи продукти

  • 20 г кокосово брашно
  • 40 г пълномаслено бадемово брашно или млени бадеми
  • 50 г еритритол
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 180° С с обдухване. Ако вашата фурна няма тази функция увеличете температурата с 15°. Стопете маслото докато стене течно.
    80 г масло
  • Намажете керамичен съд за печене с масло. Нарежете плодовете /дюли в случая на тънки полумесеци. Наредете ги плътно на дъното на съда. Това ще бъде лицето на сладкиша след като се обърне. Полейте плодовете щедро с лъжица от разтопеното масло и поръсете с лъжица кристален еритритол.
    Печете дюлите за 15 минути в загрятата фурна и те ще добият златен цвят.
    20 г еритритол, 200 г дюли
    Обърнат сладкиш с дюли
  • Смесете сухите съставки.
    20 г кокосово брашно, 40 г пълномаслено бадемово брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 1 щипка сол, 50 г еритритол
  • В купа разбийте (на ръка) яйцата и останалото топено маслото. Прибавете сухите съставки и обединете с бъркане сухата смес с яйчената.
    6 бр. яйца, 80 г масло
  • Когато дюлите са готови ги извадете от фурната. Залейте с готовата кексова смес и върнете за печене за още 15 минути.
    Обърнат сладкиш с дюли
  • Обърнете сладкиша с дъното нагоре. По желание поръсете с още еритритол за снежен завършек.
    Обърнат сладкиш с дюли
Автор: No sugar
Цена: 7,50 – 8,50 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: дюли, круши, есенна рецепта, ябълки

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче (от общо 8 бр.):
Калории 189/ Въглехидрати 5,6г/ Мазнини 14,4г/ Протеин 8,5г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Обърнат сладкиш с дюли или кликнете на линка.

Присъединете се към разговора

  1. Илияна каза:

    5 ستاره ها
    Страхотен!Мек и сочен сладкиш ..въобще не можеш да разбереш, че не е с бяло брашно и захар.Благодаря за хубавата рецепта ????

    1. vesela.savova Автор каза:

      Благодаря, че опитахте! Ще Ви хареса още с круши или ябълки.

  2. 5 ستاره ها
    Разкошен! Ароматът на печени дюли с кафяво масло е пристрастяващ. Наистина не са необходими други подправки.
    Евтина, лесна и бърза рецепта за топъл уют в късните есенни вечери.
    Нямам търпение да го пробвам с праскови и сини сливи.

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря за разкошния коментар към рецептата! Също пробвайте с круши и ябълки 🙂

  3. Стани каза:

    4 ستاره ها
    Сладкишът е много приятен, но следващият път ще сложа 1 яйце по-малко и повече дюли. Леко яйчен ми е на вкус.

    1. Светлана каза:

      Здравейте, мога ли да използвам кокосова захар, вместо еритритол и изцяло бадемово брашно? Благодаря.

      1. vesela.savova Автор каза:

        Здравейте! Като подсладител може да използвате каквото предпочитате, включително кокосова захар, като регулирате сладостта според Вашите предпочитания.
        Не препоръчвам заместването на кокосово брашно изцяло с бадемово, защото няма да получите нужната консистенция на печиво. Няма да се получи с такава замяна. Поздрави!

  4. Semra Yusein каза:

    Здравейте, Весела. Диаметърът на тавичката тук 20см ли е ?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Привет!
      18 см

  5. Венцислава Цветанова каза:

    5 ستاره ها
    Направих десерта и стана изключително вкусен. По-вкусен десерт не бях правила. Изпълних всичко описано в рецептата. Благодаря за предоставената рецепта.

  6. G.Y. каза:

    5 ستاره ها
    Правила съм го със сини сливи, ябълки, дюли и дори със зрели джанки 🙂 Винаги много вкусен, сочен и мек. Благодаря 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне