Без машина за сладолед

Нямате машина за сладолед, но много искате да си направите домашен плодов сладолед? Няма проблем. Следвайте стъпките и се насладете на разкошен суров сладолед. Освен това той е с ниски въглехидрати, много полезни мазнини, без млечни и животински продукти, без захар и без глутен.

Скочи в рецептата
Плодов сладолед суров нисковъглехидратен
Нисковъглехидратен суров сладолед домашно приготвен с горски плодове и авокадо.
Основните продукти

Плодовете – използвайте замразени летни плодове по избор, за да направите Плодов сладолед. Може да ги миксирате наистина по много начини. Аз избирам дребни летни плодове – боровинки, къпини и малини. Вкусът им е наситен, а цветът – зашеметяващ. Когато влагате замразени плодове продуктът сладолед ще остане кремообразен и плътен. Ако използвате пресни такива първоначалната консистенция ще прилича на рядко пюре, ще замръзне много по-бавно и ще се вледени. Използването на предварително замразени плодове е най-доброто решение за този сладолед. Избирам “берита” за да намаля до минимум въглехидратната стойност (виж стойностите тук). На практика може да се вложат повече и разнообразни видове замразени плодове – нектарини, праскови, пъпеш, ягоди, череши… Направете своя микс според желанието си или сезонността.

Мазнините – кокосова сметана и авокадо. Добавянето на хубави мазнини в консистенцията на сладоледа го прави по-мек и кремообразен. Воднисти течности като нискомаслени млека например биха го направили твърд и на кристали. Кокосовата сметана е с масленост около и над 20-22%. Може да се замени с пълномаслено кокосово мляко – около 17-18 %.

Подсладители. Да или не?

Ако следвате нисковъглехидратно хранене вероятно ще се опитате да ограничите до минимум захарите в храната. В този случай за Плодов сладолед използвайте пудра еритритол . Ако обаче това не е на дневен ред при вас спокойно може да използвате например суров мед за подслаждане. Има и трети вариант – да заложите на напълно натуралната сладост на плодовете. Във всеки случай ще получите отличен резултат.

Трикчета за успех
За разкошен сладолед не подценявайте няколко стъпки:
Използвайте замразени плодове вместо пресни. Ако нямате готови замразени в момента, просто се подгответе като замразите плодчета по избор два часа преди да пристъпите към блендирането. Замразените плодове ще вкарат въздух в сместа и ще я направят лека и пухкава.
Не се изкушавайте да блендирате всички продукти заедно, защото кокосовата сметана ще се втърди на парчета от шоковото охлаждане при съприкосновение с плодовете. Ще остане на маслени парчета в сладоледа. Следвайте стъпките в рецептата и блендирайте като спазите последователността.
Не пропускайте водката – няма да усетите нейното присъствие в сладоледа, но тя ще помогне да се предотврати образуването на големи ледени кристали в сместа, което води и до по-нежна текстура на сладоледа. Маже да използвате и всеки друг твърд алкохол.

Може да харесате също:
5 от 1 глас

Плодов сладолед

Нямате машина за сладолед, но искате да си направите домашен плодов сладолед? Насладете се на разкошен суров сладолед без млечни и животински продукти.
Порции 900 грама
Време за готвене 10 мин
замразяване 2 часа
Общо Време 2 часа 10 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 г замразени плодове по избор
  • 200 г авокадо
  • 280 г кокосова сметана 20-22% масленост
  • 1 с.л. водка

подсладител по желание

  • 20 г пудра еритритол

Инструкции

  • Блендирайте авокадото, кокосовата сметана, подсладителя (ако използвате) и водката до гладка смес.
  • Добавете замразените плодове в авокадовото пюре. Блендирайте докато се превърнат в гъста ледена каша без парченца. Това ще отнеме няколко минути в зависимост от мощността на вашия блендер. На този етап може да консумирате сладоледа веднага. Той ще има консистенция на нежен замразен крем.
  • Ако не планирате да консумирате веднага прехвърлете сладоледа в контейнер, покрийте с прозрачно фолио и охладете за минимум два часа. Извадете от фризера 10 минути преди да консумирате.
Автор: No sugar
Цена: 6-9 лв. за цялото количество
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: суров

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 100г | Калории: 98kcal | Въглехидрати: 7g | Белтъчини: 1g | Мазнини: 8g | Фибри: 4g

Бележки

От посочените продукти в рецептата се получава 900г готов Плодов сладолед.
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Плодов сладолед.
Хранителната информация е основана на приблизителна оценка в база данни на Мyfitnesspal. Включени са само нетни въглехидрати от продукт еритритол. За по-точни изчисления може да направите свое проучване. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!