Пасти
Рецепта за нисковъглехидратни пасти
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Фурна
- Съд за печене 15/15см или подобно
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 4 бр. яйца стайна тепература
- 100 г орехови ядки
- 50 мл горещо еспресо
- 80 г фурми натурални
- 50 г бадемово брашно фино
- 100 мл млечна сметана 35% масленост
- 20 г какао
- 1 ч.л. нес кафе гранули
- 1 щипка сол
- 500 г маскарпоне
- 10 бр. какаови зърна обелени натрошени
Инструкции
- За блатовете: Накиснете фурмите в горещо еспресо за 15 минути. Вкарайте всички продукти в блендер, заедно с кафето и миксирайте – яйцата, ореховите ядки, фурмите, бадемовото брашно, сметаната, какаото, нес кафето, щипката сол . Нека останат и едри парченца орехи. Печете върху хартия за печене 30 минути на 175° с обдухване. След охлаждане разделете хоризонтално на две.
- За крема: Разбийте енергично с телена бъркалка маскарпонето за кратко. Само леко до пухкавост. Объркайте с обелените и натрошени какови зърна за крънч ефект.
- Сглобяване: Слепете двата блата с крем и приберете във фризер за 10 минути, преди да разрежете.
Бележки
Ако ги подържите малко по-дълго във фризера ще се получат досущ сладоледени сандвичи.