Пасти

1.8K
БОМБА

Нисковъглехидратни и силно калорични, много ясно!

Спасяването на една торта

По традиция не пропускам за рожден дeн да направя разкошна торта. Тази година обаче, за моя Рожден ден се изложих много. Трябваше да бъде торта крем кафе маскарпоне и рожков. Планирах я отдавна… Всичко ми беше в главата стъпка по стъпка, вкусвах я наум и бях сигурна, че няма какво да се обърка. Но плановете се променят в движение… Ваканцията настъпи, но вместо да си отдъхна както си мислех, задълженията ми се удвоиха, че даже утроиха (разбирате ме, знам…Мамо какво да ям? Мамо,това не искам да го ям! Мамо,къде си? Мамо, какво да облека? Мамо,излизам; Мамо, прибирам се;…. Защо не вдигаш телефона? Защо на това дете му е изключен телефона? и подобни….). И точно тази седмица ме засипа лавина от работни проекти. Някак трябваше да вкарам и плана за тортата, да пазарувам от три различни места, да я приготвя на етапи, плюс да уцеля добро време, за да я снимам (това със снимането няма как да стане когато си искаш, примерно в 10 вечерта…). Започнах да правя блата още сряда привечер. Установих, че съм забравила да купя какаото. Както и да е, притекоха ми се на помощ, справих се, получи се брилянтен. Разрязах го на криво! Ужас! но реших, че не е болка за умиране и ще успея да го поправя при сглобяване. Започнах да правя крема в четвъртък късно, преко сили – половин килограм маскарпоне и още толкова сметана се пресече брутално. Ядосах се. Изхвърлих го. Реших – торта няма да има!
Преспах с лошото си настроение от загубата на тортата, но се събудих с увереност, че все пак от цялата работа може да излезе и нещо добро – пасти примерно! Нисковъглехидратни и силно калорични, много ясно!

5 от 1 глас

Пасти

Порции 8 пасти
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 30 мин
подготовка 15 мин
Общо Време 55 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Фурна
  • Съд за печене 15/15см или подобно
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 4 бр. яйца стайна тепература
  • 100 г орехови ядки
  • 50 мл горещо еспресо
  • 80 г фурми натурални
  • 50 г бадемово брашно фино
  • 100 мл млечна сметана 35% масленост
  • 20 г какао
  • 1 ч.л. нес кафе гранули
  • 1 щипка сол
  • 500 г маскарпоне
  • 10 бр. какаови зърна обелени натрошени

Инструкции

  • За блатовете: Накиснете фурмите в горещо еспресо за 15 минути. Вкарайте всички продукти в блендер, заедно с кафето и миксирайте – яйцата, ореховите ядки, фурмите, бадемовото брашно, сметаната, какаото, нес кафето, щипката сол . Нека останат и едри парченца орехи. Печете върху хартия за печене 30 минути на 175° с обдухване. След охлаждане разделете хоризонтално на две.
  • За крема: Разбийте енергично с телена бъркалка маскарпонето за кратко. Само леко до пухкавост. Объркайте с обелените и натрошени какови зърна за крънч ефект.
  • Сглобяване: Слепете двата блата с крем и приберете във фризер за 10 минути, преди да разрежете.
Автор: No sugar

Бележки

Ако ги подържите малко по-дълго във фризера ще се получат досущ сладоледени сандвичи.
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!