Пасти

2.7K
БОМБА

Нисковъглехидратни и силно калорични, много ясно!

5 от 1 глас

Пасти

Рецепта за нисковъглехидратни пасти
Порции 8 пасти
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 30 мин
подготовка 15 мин
Общо Време 55 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Фурна
  • Съд за печене 15/15см или подобно
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 4 бр. яйца стайна тепература
  • 100 г орехови ядки
  • 50 мл горещо еспресо
  • 80 г фурми натурални
  • 50 г бадемово брашно фино
  • 100 мл млечна сметана 35% масленост
  • 20 г какао
  • 1 ч.л. нес кафе гранули
  • 1 щипка сол
  • 500 г маскарпоне
  • 10 бр. какаови зърна обелени натрошени

Инструкции

  • За блатовете: Накиснете фурмите в горещо еспресо за 15 минути. Вкарайте всички продукти в блендер, заедно с кафето и миксирайте – яйцата, ореховите ядки, фурмите, бадемовото брашно, сметаната, какаото, нес кафето, щипката сол . Нека останат и едри парченца орехи. Печете върху хартия за печене 30 минути на 175° с обдухване. След охлаждане разделете хоризонтално на две.
  • За крема: Разбийте енергично с телена бъркалка маскарпонето за кратко. Само леко до пухкавост. Объркайте с обелените и натрошени какови зърна за крънч ефект.
  • Сглобяване: Слепете двата блата с крем и приберете във фризер за 10 минути, преди да разрежете.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, зекуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашни пасти, пасти, рецепта, рецепта за пасти

Бележки

Ако ги подържите малко по-дълго във фризера ще се получат досущ сладоледени сандвичи.
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!