СЕМПЛА
, но съвършена рецепта

Нисковъглехидратен и без глутен

Тази рецепта за киш със сирене и безглутенова основа ще ви удиви с простотата си.
Ще я повтаряте отново и отново!
Нужни са само четири продукта за това великолепно печиво.
Тази изпипана до съвършенство рецепта за безглутенов киш може да ползвате както за закуска или междинно хранене, така и за основно ястие. В този смисъл този киш е мултифункционален. Лесен за пренасяне в кутия, хранене в офис, навън или при пътуване.

Към рецептата

Продукти за киш (основна рецепта)

Това е основна рецепта за киш с яйца и сирене с безглутенова коричка.
Основа: Тя е безглутенова, нежна и проста за приготвяне – състои се от смлени бадеми и кисело мляко. Съвършена в простотата си! Може да добавите малко сол или да пропуснете заради солеността на плънката.
Пълнеж: Смесени хубави яйца и качествено овче сирене са сърцето на този киш. Семпло, но удивително вкусно.

Следвайки основната рецепта за киш, винаги може да допълните още продукти в пълнежа, за да добавите собствен почерк.
Яйца: Винаги за предпочитане от свободни кокошки.
Сирене: Качественото сирене е в основата на тази рецепта. Избирам зряло овче сирене за по-малко захари. Овчето сирене притежава неповторим вкус, но в рецептата може да се замени с всяко добро сирене по избор (краве, козе, биволско, безлактозно с добавен ензим лактаза).
Кисело мляко: Може да се използва всяко кисело мляко (овче, козе, краве, биволско или безлактозно с добавен ензим лактаза), но с масленост не по-ниска от 3,6%.
Бадеми: Прясно смелени бланширани бадеми. Винаги може да се заменят с готово бадемово брашно, което по същество е едно и също.

Киш със сирене и безглутенова коричка - продукти

Продукти за Киш със сирене

яйца
качествено овче сирене
кисело мляко
бланширани бадеми

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Ще харесате още:

Солен галет
Рецепта
хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Солен галет
Нисковъглехидратна бъркана баница
Рецепта
хранителен режим: без глутен, без ядки, нисковъглехидратен, опция без лактоза, карнивор
Бъркана нисковъглехидратна баница
Солен кекс за закуска (нисковъглехидратен и без глутен)
Рецепта
хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Солен кекс за закуска

Насладете се на тази рецепта за Киш със сирене и безглутенова основа и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 4 гласове

Киш с овче сирене и безглутенова основа

Нисковъглехидратен киш със сирене и безглутенова основа. Лесна рецепта само с четири продукта и невероятен резултат.
Порции 6
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
Общо Време 30 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Форма за тарт Ø18 см
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

За безглутеновата основа:

  • 100 г кисело мляко 3,7% масленост
  • 100 г бланширани бадеми
  • 1/2 к. л. сол по желание

За пълнеж:

  • 4 бр. яйца
  • 150 г овче сирене

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 180℃ с обдухване и подгответе продуктите.
    Намаслете обилно форма за тарт Ø18 см, като подложите и хартия за печене по дъното и стените и намаслете отново за лесно отлепване.
    Киш със сирене и безглутенова коричка - продукти

За основата:

  • 1. Смелете бадемите за няколко секунди в блендер до брашно.
    2. В купа обединете киселото мляко, смлените бадеми и солта. Нека сместа престои 5 минути.
    3. От получената гъста паста разпределете с лъжица на тънък пласт в подготвената формата за печене.
    4. Печете основата в загрятата фурна за 10 минути.
    100 г кисело мляко, 100 г бланширани бадеми, 1/2 к. л. сол
    Киш със сирене и безглутенова коричка

За пълнежа:

  • Блендирайте яйцата и сиренето до гладкост. Излейте сместа върху изпечената коричка до ръба на съда..
    4 бр. яйца, 150 г овче сирене
    Киш със сирене и лбезглутенова коричка
  • Върнете във фурната и печете още 10 минути.
    Киш със сирене и безглутенова коричка
  • Отделете киша внимателно от съда за печене и отстранете хартията. Нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте киша топъл или студен.
    Киш с овче сирене и безглутенова коричка
Автор: No sugar
Тип ястие: предястие, закуска, основно ястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: закуска, киш, сирене

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 6 по рецепта.):
Калории 259/ Фибри 2 г/ Въглехидрати 8 г/ Мазнини 20 г/ Протеин 13 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Анонимен каза:

    5 ستاره ها
    Рецептата е лесна-ще пробвам!

  2. Симона каза:

    5 ستاره ها
    Много лесно и вкусно! Определено ще направя пак. Благодаря за рецептите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне