Нисковъглехидратен и без глутен
Тази рецепта за киш със сирене и безглутенова основа ще ви удиви с простотата си.
Ще я повтаряте отново и отново!
Нужни са само четири продукта за това великолепно печиво.
Тази изпипана до съвършенство рецепта за безглутенов киш може да ползвате както за закуска или междинно хранене, така и за основно ястие. В този смисъл този киш е мултифункционален. Лесен за пренасяне в кутия, хранене в офис, навън или при пътуване.
Продукти за киш (основна рецепта)
Това е основна рецепта за киш с яйца и сирене с безглутенова коричка.
Основа: Тя е безглутенова, нежна и проста за приготвяне – състои се от смлени бадеми и кисело мляко. Съвършена в простотата си! Може да добавите малко сол или да пропуснете заради солеността на плънката.
Пълнеж: Смесени хубави яйца и качествено овче сирене са сърцето на този киш. Семпло, но удивително вкусно.
Следвайки основната рецепта за киш, винаги може да допълните още продукти в пълнежа, за да добавите собствен почерк.
Яйца: Винаги за предпочитане от свободни кокошки.
Сирене: Качественото сирене е в основата на тази рецепта. Избирам зряло овче сирене за по-малко захари. Овчето сирене притежава неповторим вкус, но в рецептата може да се замени с всяко добро сирене по избор (краве, козе, биволско, безлактозно с добавен ензим лактаза).
Кисело мляко: Може да се използва всяко кисело мляко (овче, козе, краве, биволско или безлактозно с добавен ензим лактаза), но с масленост не по-ниска от 3,6%.
Бадеми: Прясно смелени бланширани бадеми. Винаги може да се заменят с готово бадемово брашно, което по същество е едно и също.
Продукти за Киш със сирене
✔ яйца
✔ качествено овче сирене
✔ кисело мляко
✔ бланширани бадеми
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта за Киш със сирене и безглутенова основа и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Киш с овче сирене и безглутенова основа
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Хартия за печене
- Форма за тарт Ø18 см
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
За безглутеновата основа:
- 100 г кисело мляко 3,7% масленост
- 100 г бланширани бадеми
- 1/2 к. л. сол по желание
За пълнеж:
- 4 бр. яйца
- 150 г овче сирене
Инструкции
- Загрейте фурната на 180℃ с обдухване и подгответе продуктите.Намаслете обилно форма за тарт Ø18 см, като подложите и хартия за печене по дъното и стените и намаслете отново за лесно отлепване.
За основата:
- 1. Смелете бадемите за няколко секунди в блендер до брашно.2. В купа обединете киселото мляко, смлените бадеми и солта. Нека сместа престои 5 минути.3. От получената гъста паста разпределете с лъжица на тънък пласт в подготвената формата за печене.4. Печете основата в загрятата фурна за 10 минути.100 г кисело мляко, 100 г бланширани бадеми, 1/2 к. л. сол
За пълнежа:
- Блендирайте яйцата и сиренето до гладкост. Излейте сместа върху изпечената коричка до ръба на съда..4 бр. яйца, 150 г овче сирене
- Върнете във фурната и печете още 10 минути.
- Отделете киша внимателно от съда за печене и отстранете хартията. Нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте киша топъл или студен.
Рецептата е лесна-ще пробвам!
Много лесно и вкусно! Определено ще направя пак. Благодаря за рецептите!