Фалшива паста от яйца с две основни съставки
Избягвате глутена или се храните нисковъглехидратно?
Изпробвайте тази Фалшива паста, която няма общо с пастата на вкус, но на вид е чудесно атрактивно ястие.
Подходящо нисковъглехидратно ястие за тези, които избягват глутена, съобразена рецепта за хранене без лактоза.
Фалшива паста – резултатът
Разбира се, вкусът не е същия като на традиционните тестени изделия направени с пшенично брашно. Резултатът са тънки, нежни и еластични палачинки на тиган. Когато се нарежат, приличат на юфка и попиват всеки сос, с който се гарнират.
С какво се комбинира фалшива паста?
Тази нисковъглехидратна паста върви добре с класически сос Болонезе или сметанов сос със сирена. Всъщност с всичко, с което бихте гарнирали вашата традиционна паста.
Ето някои семпли предложения – Сос Песто, маслинова паста и зехтин, сос от печени чери доматки.
Финално добавете хранителна мая за ефект пармезан ако избягвате млечни продукти, тя ще обогати и текстурата. За още по-модерна визия- поръсете с микрорастения.
Всички тези прости храни са идеални за добавяне към това лесно и ефектно ястие, подходящо за обяд или бърза вечеря. Никой няма да остане безразличен към атрактивния му вид.
В цифри
Това ястие е отлично за нисковъглехидратно хранене. Последвайте картата с рецепти за да получите директен линк с изчисление за порция .
Тънки зелени палачинки на тиган = Фалшива паста
Още зеленчуци винаги са добра идея.
Спанак, магданоз, манголд или кейл… Оцветете вашата паста в свеж зелен цвят като добавите всякакви зелении в нея.
Освен много атрактивна с външния си вид тя ще бъде и богата на нутриенти. Просто блендирайте зеленолстните с яйцата и воала – получават се зелени палачинки.
Може да харесате също:
Фалшива паста
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
вариан Спанак
- 4 бр. яйца
- 50 г спанак пресен или замразен
- 1 щипка сол
вариант Магданоз и чесън
- 4 бр. яйца
- 1 връзка магданоз
- 2-3 скилидки чесън
- 1 щипка сол
за соса
- 100 г чери домати
- 4-5 бр. скилидки чесън
- 20 мл зехтин + още за поднасяне
- сол на вкус
Инструкции
за соса
- Нарежете чери доматки на половинки. Разпределете в съд за печене. Добавете обелените скилидки чесън и полейте с 3-4 с.л. вода и зехтина, поръсете със сол. Печете 20 мин. до омекване.100 г чери домати, 20 мл зехтин, 4-5 бр. скилидки чесън
за палачинките
- Сложете в блендер целите яйца и продуктите за варианта, който сте избрали. Блендирайте на висока степен до еднородно зелена смес.4 бр. яйца, сол на вкус, 50 г спанак
- Загрейте тиган намазнен със зехтин. Излейте от яйчната смес на тънък слой и разпределете. Изпечете 4 тънки палачинки двустранно – за по минута от страна.
- Навийте палачинките на ролце и нарежете с нож на ивици с дебелина 0,5см. Фалшивата паста е готова.
- Сервирайте пастата върху канапе от изпечени доматки. За финал полейте със струйка зехтин и поръсете с хранителна мая.
Бележки
Калории 481/ Въглехидрати 11 г/ Мазнини 39 г/ Протеин 26 г/ Фибри 3 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – вид или сорт на продукта, степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Много оригинална рецепта! Идеята, обясненията стъпка по стъпка, допълнителната информация – всичко е изпипано до най-малкия детайл! Благодаря за споделянето, усилията и отделеното време! Следя с интерес всичко, което публикувате и винаги успявате да споделите нови и интересни неща!