Фалшива паста от яйца с две основни съставки
Избягвате глутена или се храните нисковъглехидратно?
Изпробвайте тази Фалшива паста, която няма общо с пастата на вкус, но на вид е чудесно атрактивно ястие.
Подходящо нисковъглехидратно ястие за тези, които избягват глутена, съобразена рецепта за хранене без лактоза.

Фалшива паста – резултатът
Разбира се, вкусът не е същия като на традиционните тестени изделия направени с пшенично брашно. Резултатът са тънки, нежни и еластични палачинки на тиган. Когато се нарежат, приличат на юфка и попиват всеки сос, с който се гарнират.
С какво се комбинира фалшива паста?
Тази нисковъглехидратна паста върви добре с класически сос Болонезе или сметанов сос със сирена. Всъщност с всичко, с което бихте гарнирали вашата традиционна паста.
Ето някои семпли предложения – Сос Песто, маслинова паста и зехтин, сос от печени чери доматки.
Финално добавете хранителна мая за ефект пармезан ако избягвате млечни продукти, тя ще обогати и текстурата. За още по-модерна визия- поръсете с микрорастения.
Всички тези прости храни са идеални за добавяне към това лесно и ефектно ястие, подходящо за обяд или бърза вечеря. Никой няма да остане безразличен към атрактивния му вид.
В цифри
Това ястие е отлично за нисковъглехидратно хранене. Последвайте картата с рецепти за да получите директен линк с изчисление за порция .

Тънки зелени палачинки на тиган = Фалшива паста
Още зеленчуци винаги са добра идея.
Спанак, магданоз, манголд или кейл… Оцветете вашата паста в свеж зелен цвят като добавите всякакви зелении в нея.
Освен много атрактивна с външния си вид тя ще бъде и богата на нутриенти. Просто блендирайте зеленолстните с яйцата и воала – получават се зелени палачинки.
Може да харесате също:
Фалшива паста
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
вариан Спанак
- 4 бр. яйца
- 50 г спанак пресен или замразен
- 1 щипка сол
вариант Магданоз и чесън
- 4 бр. яйца
- 1 връзка магданоз
- 2-3 скилидки чесън
- 1 щипка сол
за соса
- 100 г чери домати
- 4-5 бр. скилидки чесън
- 20 мл зехтин + още за поднасяне
- сол на вкус
Инструкции
за соса
- Нарежете чери доматки на половинки. Разпределете в съд за печене. Добавете обелените скилидки чесън и полейте с 3-4 с.л. вода и зехтина, поръсете със сол. Печете 20 мин. до омекване.100 г чери домати, 20 мл зехтин, 4-5 бр. скилидки чесън
за палачинките
- Сложете в блендер целите яйца и продуктите за варианта, който сте избрали. Блендирайте на висока степен до еднородно зелена смес.4 бр. яйца, сол на вкус, 50 г спанак
- Загрейте тиган намазнен със зехтин. Излейте от яйчната смес на тънък слой и разпределете. Изпечете 4 тънки палачинки двустранно – за по минута от страна.
- Навийте палачинките на ролце и нарежете с нож на ивици с дебелина 0,5см. Фалшивата паста е готова.
- Сервирайте пастата върху канапе от изпечени доматки. За финал полейте със струйка зехтин и поръсете с хранителна мая.
Бележки
Калории 481/ Въглехидрати 11 г/ Мазнини 39 г/ Протеин 26 г/ Фибри 3 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – вид или сорт на продукта, степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Нисковъглехидратно по време на пости (онлайн рецепти)
10 Сухи смеси за домашно готвене 







Много оригинална рецепта! Идеята, обясненията стъпка по стъпка, допълнителната информация – всичко е изпипано до най-малкия детайл! Благодаря за споделянето, усилията и отделеното време! Следя с интерес всичко, което публикувате и винаги успявате да споделите нови и интересни неща!