Ленени палачинки с пълнеж

1.7K
БЕЗ
брашно

Ленени палачинки с вкусен топящ се пълнеж!

Използвайте този метод, за да приготвите вкусни сандвичи” на тиган за закуска с ниско съдържание на въглехидрати. Без хляб, без брашно, без глутен!
Основата за сандвичите са ленени палачинки. Приготвени от само три съставки – яйца, вода и златно ленено семе.

Към рецептата

Златно ленено семе за ленена палачинка

Златното ленено семе е разновидност на обикновените кафяви ленени семена. И двата вида имат почти идентичен хранителен профил. Удобно е заради това, че е по-светло на цвят и не се откроява при използване в различни рецепти. 

Лененото семе е изключително богато на омега-3 мастни киселини и фибри.
То е полиненаситена мастна киселина и заради това е силно уязвимо на окисляване и гранясване.
Готовите натрошени семена бързо се окисляват. Това означава, че ако се набави готово мляно, то вече може би е с компрометирано качество.
Добра идея е да се купуват цели семена и да се мелят преди консумация.
Най-добре е смилане в малки количества кратко време преди употреба. Това може да се случи лесно в блендер или мелачка за подправки.

Пълнеж

Хубав зрял кашкавал е чудесен пълнеж на тези сандвичи. Той ще се разтопи и ще осигури меката и топяща сърцевина.
Смело може да се използва биволски (който използвам в рецептата), козе, овчи или краве кашавал.

Продукти:

Качествените продукти, които подбрах внимателно за рецептата :
Биволски кашкавал
Био Златно ленено семе
Био яйца
Масло Гхи

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 

Ще харесате още:

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

Ленени палачинки с пълнеж

Ленени палачинки с топящ се пълнеж – бързи "сандвичи" на тиган без хляб. Рецепта без глутен, без брашно, кето и нисковъглехидратна.
Порции 5
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 10 минути
Общо Време 15 минути

Оборудване

  • Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
  • Ренде
  • Тиган Ø 17-18 см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 5 бр. яйца
  • 50 г златно ленено семе
  • 5 с. л. вода
  • 200 г биволски кашкавал или друг по избор
  • 10 г гхи за намазване на тигана или друга мазнина по избор

Инструкции
 

  • В блендер смелете лененото семе до брашно.
    50 г златно ленено семе
    Златно ленено семе за ленени палачинки
  • 1. За всеки брой палачинка разбийте 1 яйце с 10 г с лененето семе и 1 с.л. вода.
    2. Изпечете палачинка едностранно на тиган в леко намаслен тиган с гхи.
    3. Равномерно поръсете около 40 г настърган кашкавал върху палачинката, както е в тигана.
    2. Прегънете на две. Запечете палачинката докато придобие леко хрупкава коричка и кашкавала се разтопи.
    5 бр. яйца, 50 г златно ленено семе, 5 с. л. вода, 200 г биволски кашкавал, 10 г гхи за намазване на тигана
    Ленени палачинки
  • След като палачинките изстинат леко и кашкавалът стегне разрежете на парчета.
    Ленени палачинки
Автор: No sugar
Тип ястие: закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен
Ключова дума: палачинки, сандвичи

Бележки

Хранителна стойност за 1 брой ленена палачинка с пълнеж:
Калории – 294/ Въглехидрати – 5г / Фибри – 3г / Мазнини- 23г / Протеин -17г
 

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!