Към рецептата

Луксозни домашни шоколадови бонбони – трюфели

Екстремно шоколадов вкус, благодарение на вложените съставки.
Крънч ефект – мозъка обича хрупането!
Без рафинирана захар.
Бързо засищат желанието за сладко и шоколад (кето, веган, вегетариански, нисковъглехидратни).

Нисковъглехидратни шоколадови трюфели

Лешници или бадеми за шоколадови трюфели

Еднакво вкусно!
Изберете ядките, които обичате. За контрастна между солено и шоколад, заложете на любимите си печени солени ядки. Което и да изберете, няма да сгрешите.

Тахан

Изберете това, с което разполагате.
Дали ще вложите Домашно фъстъчено масло или лешников тахан, за консистенцията няма да има никакво значение. Изпробвайте с : фъстъчен тахан, тахан от кашу, тахан от бадеми, тахан от слънчогледови семки…
Рецептата е изпълнена с фъстъчен тахан.

Какаова маса

Винаги мой избор за дълбок наситен шоколадов вкус – най-чистата форма на шоколад!
Ако не разполагате с какаова маса – заменете я със шоколад с висок процент какао. В този случай не добавяйте или преценете количеството подсладител.

Нисковъглехидратни шоколадови трюфели

Продукти за пазаруване:
какаова маса
еритритол
фъстъчен тахан
сурови какаови зърна
солени печени белени лешници


Вземете всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код  nosugar5

Еритритол

За фин резултат предварително смелете еритритол на пудра. Вижте как.

Какаови зърна

За още по-дълбок какаов вкус и много хрупащ елемент използвам начупени какаови зърна. Ако използвате цели зърна за рецептата – избройте 10 броя. Натрошете ги и ги обелете. Не изхвърляйте обелките от какаовите зърна – запазете ги и пригответе от тях какаов чай.
Ако използвате трошени и белени какаови зърна – отмерете 12 грама от тях.

Към рецептата
Нисковъглехидратни шоколадови трюфели

Лесен вариант

Ако не искате да правите топчета (и да се изцапате) направете рецептата в мързелив вариант. Разпределете готовата смес от стъпка 3 в рецептата за Нисковъглехидратни шоколадови трюфели в хартиени капсули за бонбони. Чашки за мъфини в по-голям размер също ще свършат работа.
Охладете и се насладете на същия великолепен вкус шоколадови трюфели!

Още по-лесен вариант

Пригответе продуктите и сместа за рецептата като ги удвоите и пропуснете стъпка 4 и 5. Излейте шоколадовата маса в съд с високи стени облицован с прозрачно фолио и охладете. След това може да нарежете на хубави резени.

Шоколадов десерт

Ще харесате още:

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 9 гласове

Нисковъглехидратни шоколадови трюфели

Нисковъглехидратни шоколадови трюфели – без глутен и без лактоза. Вкусен хрупащ елемент. Много шоколадови и нисковъглехидратни.
Порции 20 бр.
Време за подготовка 15 минути
Време за готвене 10 минути
охлаждане 1 час

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 65 г какаова маса
  • 100 г фъстъчен тахан (масло) или друг тахан
  • 50 г солени печени лешници
  • 10 бр. какаови зърна
  • 40 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол

за овалване:

  • смлени печени лешници

Инструкции
 

  • Разтопете на водна баня какаовата маса и тахана.
    65 г какаова маса, 100 г фъстъчен тахан (масло)
    Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
  • Нарежете ядките на дребни парчета. Натрошете какаовите зърна, ако използвате цели. Ако използвате начупени – отмерете еквивалента на 12 грама.
    50 г солени печени лешници, 10 бр. какаови зърна
    Нисковъглехидратни шоколадови трюфели - подготовка
  • Прибавете към разтопената шоколадова маса подсладителя, щипка сол и начупените ядки и зърна. Объркайте масата, все още ще бъде мека.
    40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
    Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
  • Преместете в хладилник. Оставете масата там за да се охлади за 60 минути. Така масата ще стегне и ще стане удобна за моделиране с ръце. Оформете 20 броя топчета.
  • Оваляйте в смлени лешници.
    смлени печени лешници
    Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
Автор: No sugar
Цена: 6,50 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: бонбони, трюфели, шоколад

Присъединете се към разговора

  1. Анонимен каза:

    5 ستاره ها
    Уникално вкусни!

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря, че споделихте!

  2. Марина Щерева каза:

    5 ستاره ها
    Много ми допада хрупкавия елемент

  3. Гери каза:

    5 ستاره ها
    Много вкусни бонбони се получиха. Повтарям рецептата за пореден път.

  4. Иванка Петкова каза:

    5 ستاره ها
    Чудесни бонбони!
    Първият път ги направих само с фъстъчено масло. Вторият път с 60 гр тахан от кашу и 40 гр фъстъчено масло. Уау, мога само да кажа! Вкуса стана по-лек, фин и деликатен! Препоръчвам!

  5. Даниела каза:

    5 ستاره ها
    И тук минавам да оставя 5 ⭐️ Много вкусни станаха, но няма кой да си играе да ги прави на топчета. Направо докато сместа беше топла “разлях” по малко върху хартия за печене и като стегнаха в хладилника си бяха суупер. Благодаря, Веси! ????

  6. Semra Yusein каза:

    5 ستاره ها
    Това за мен е кралицата на рецептите за трюфели! Благодаря:)

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря за високата оценка <3

  7. Ивелина Упинова каза:

    5 ستاره ها
    Любимите ми бонбони! Уникални са 😊

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне