Луксозни домашни шоколадови бонбони – трюфели
Екстремно шоколадов вкус, благодарение на вложените съставки.
Крънч ефект – мозъка обича хрупането!
Без рафинирана захар.
Бързо засищат желанието за сладко и шоколад (кето, веган, вегетариански, нисковъглехидратни).

Лешници или бадеми за шоколадови трюфели
Еднакво вкусно!
Изберете ядките, които обичате. За контрастна между солено и шоколад, заложете на любимите си печени солени ядки. Което и да изберете, няма да сгрешите.
Тахан
Изберете това, с което разполагате.
Дали ще вложите Домашно фъстъчено масло или лешников тахан, за консистенцията няма да има никакво значение. Изпробвайте с : фъстъчен тахан, тахан от кашу, тахан от бадеми, тахан от слънчогледови семки…
Рецептата е изпълнена с фъстъчен тахан.
Какаова маса
Винаги мой избор за дълбок наситен шоколадов вкус – най-чистата форма на шоколад!
Ако не разполагате с какаова маса – заменете я със шоколад с висок процент какао. В този случай не добавяйте или преценете количеството подсладител.
Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
Продукти за пазаруване:
✔ какаова маса
✔ еритритол
✔ фъстъчен тахан
✔ сурови какаови зърна
✔ солени печени белени лешници
Вземете всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Еритритол
За фин резултат предварително смелете еритритол на пудра. Вижте как.
Какаови зърна
За още по-дълбок какаов вкус и много хрупащ елемент използвам начупени какаови зърна. Ако използвате цели зърна за рецептата – избройте 10 броя. Натрошете ги и ги обелете. Не изхвърляйте обелките от какаовите зърна – запазете ги и пригответе от тях какаов чай.
Ако използвате трошени и белени какаови зърна – отмерете 12 грама от тях.

Лесен вариант
Ако не искате да правите топчета (и да се изцапате) направете рецептата в мързелив вариант. Разпределете готовата смес от стъпка 3 в рецептата за Нисковъглехидратни шоколадови трюфели в хартиени капсули за бонбони. Чашки за мъфини в по-голям размер също ще свършат работа.
Охладете и се насладете на същия великолепен вкус шоколадови трюфели!

Още по-лесен вариант
Пригответе продуктите и сместа за рецептата като ги удвоите и пропуснете стъпка 4 и 5. Излейте шоколадовата маса в съд с високи стени облицован с прозрачно фолио и охладете. След това може да нарежете на хубави резени.

Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 65 г какаова маса
- 100 г фъстъчен тахан (масло) или друг тахан
- 50 г солени печени лешници
- 10 бр. какаови зърна
- 40 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
за овалване:
- смлени печени лешници
Инструкции
- Разтопете на водна баня какаовата маса и тахана.65 г какаова маса, 100 г фъстъчен тахан (масло)
- Нарежете ядките на дребни парчета. Натрошете какаовите зърна, ако използвате цели. Ако използвате начупени – отмерете еквивалента на 12 грама.50 г солени печени лешници, 10 бр. какаови зърна
- Прибавете към разтопената шоколадова маса подсладителя, щипка сол и начупените ядки и зърна. Объркайте масата, все още ще бъде мека.40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
- Преместете в хладилник. Оставете масата там за да се охлади за 60 минути. Така масата ще стегне и ще стане удобна за моделиране с ръце. Оформете 20 броя топчета.
- Оваляйте в смлени лешници.смлени печени лешници
Нисковъглехидратно меню Без лактоза (е-меню)
Нисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактоза 







Уникално вкусни!
Благодаря, че споделихте!
Много ми допада хрупкавия елемент
Много вкусни бонбони се получиха. Повтарям рецептата за пореден път.
Чудесни бонбони!
Първият път ги направих само с фъстъчено масло. Вторият път с 60 гр тахан от кашу и 40 гр фъстъчено масло. Уау, мога само да кажа! Вкуса стана по-лек, фин и деликатен! Препоръчвам!
И тук минавам да оставя 5 ⭐️ Много вкусни станаха, но няма кой да си играе да ги прави на топчета. Направо докато сместа беше топла “разлях” по малко върху хартия за печене и като стегнаха в хладилника си бяха суупер. Благодаря, Веси! ????
Това за мен е кралицата на рецептите за трюфели! Благодаря:)
Благодаря за високата оценка <3
Любимите ми бонбони! Уникални са 😊