Масленки, соленки, солени безглутенови бисквити или основа за нисковъглехидратни сандвичи?


Нисковъглехидратни масленки – нищо по-лесно от това!
Нисковъглехидратно тесто без глутен, без мая и без млечни продукти.
Вкусни, засищащи, универсални и за всеки вкус. Определено нещо, което може след по-малко от половин час да е в готов вид на масата ви.
Експресна домашна рецепта с много приложения. Простотата и съвършенството на вкуса се крие в малкото на брой продукти.

Да прочетете ще отнеме: 4 minutes

Към рецептата

Резултатът

Нисковъглехидратното печене е предизвикателство и изисква нестандартни методи. Въпреки разликата от теста с глутен и зърнени брашна тези нисковъглехидратни масленки са много вкусни и засищащи. Отлична замяна на готови крекери и готови солени бисквити.

Съхранение
Съхранявайте в хладилник, поради наличието на яйца в рецептата. За да не изсъхват приберете в хладилник в кутия с капак.

Замразяване
След пълно охлаждане тези Солени маслени бисквити могат успешно да се замразят. Запазете ги по този начин и осигурете закуска или леко похапване за заетите сутрини. Съхранявайте готовото изпечено тесто в плик във фризера и извадете точно толкова броя основи за сандвичи например, колкото ви трябват.
Преди консумация, просто извадете готовото изпечено тесто и оставете на стайна температура за час или от предната вечер. Размразяват се бързо.

Едно тесто за масленки – много приложения

Ще се влюбите в това безглутеново нисковъглехидратно тесто, защото тя е мултифункционална.
Точно както хляба може да се използва за основа, така и нисковъглехидратното тесто може да се превърне във всякакви закуски.

Масленки - основа за сандвичи
Масленки – основа за сандвичи

Основа за сандвичи

Предварително изпечено блатче може да се използва като безглутенова основа за сандвичи. Гарнирайте с авокадо, краставици, сварени яйца и микрорастения. Отлична нисковъглехидратна закуска.

Масленки Нисковъглехидратно тесто
Филийки с мармалад

Филийки с мармалад

Намалете леко солта в рецептата и гарнирайте с бърз домашен мармалад. Пригответе мармалада като намачкате с вилица 100г горски плодове и прибавите към тях 20г семена чиа. Разбъркайте и очаквайте за 10-15 мин чиата да набъбне и попие соковете от плодовете. Гарнирайте готовите изпечени маслени основи с домашния мармалад. Нисковъглехидратни филийки с мармалад!

Това нисковъглехидратно тесто е мултифункционално и може да направите с него още няколко неща :
Обикновени маслени бисквити – топчета. Лесен вариант за бързо приготвяне.
Масленки с разрязване, изпечени като тънък блат.
Потопете в яйце и изпържете – пържени филийки.
Пица – оформете тестото за печене. Запечете според инструкциите в рецептата. Гарнирайте с избрани продукти и запечете още веднъж топинга до готовност.

Масленки Нисковъглехидратно тесто
Масленки-соленки
Съставките за нисковъглехидратни масленки

Патешка мас
Отличен избор за нисковъглехидратни печива. Стабилна, вкусна мазнина, мой фаворит в кухнята. Патешката мас се отличава с особена деликатност и чест заместител на така популярната свинска мас. В рецептата въпреки това двете са взаимозаменяеми и няма проблем да се сменят.

Кокосово брашно за нисковъглехидратно тесто
Може да изглежда леко екзотично използването на кокосово брашно при солени рецепти. Пробвайте, дори да сте предубени. Вкусът ще ви хареса.

Псилиум хуск
Точно като пшеничен глутен хускът се превръща в свързващо звено, когато влезе в контакт с мокрите съставки от рецептата. Следователно действа като лепило, свързващо изпеченото изделие, като не му позволява да се разпадне.

Добавки
Към соленките може да добавите семена – сусам, тиквени или слънчогледови семена.
Също може да добавите и твърди сирена за наситен вкус.
И най-универсалното – подправки според вкуса ви.

Може да харесате още:

5 от 1 глас

Масленки

Маслени соленки или основа за сандвичи с ниски въглехидрати. Без глутен, без мая и без млечни продукти. Вкусни, засищащи и универсални. Определено нещо, което може след по-малко от половин час да е в готов вид на масата ви. Експресна домашна рецепта с много приложения.
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите тези Масленки не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата, като споделите как се е получило. 
Порции 4 порции
Време за подготовка 5 мин
Време за готвене 12 мин
почивка на сместа 5 мин
Общо Време 22 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 3 бр. яйца
  • 50 г патешка мас
  • 30 г кокосово брашно
  • 10 г псилиум хуск
  • 1 ч.л. сол

Инструкции

  • Разбийте яйцата с вилица. Добавете отмерената мас и обединете сместа.
  • Прибавете отмерените хуск и кокосово брашно. Объркайте като внимавате за бучици. Оставете сместа да почине и поеме влагата за 4-5 минути.
    Безглутеновото тесто ще изглежда така:
    Масленки
  • Застелете широка тавичка с хартия за печене. С помощта на лъжица разпределете на тънък блат 0,5см. Подравнете и оформене квадратна или правоъгълна форма.
    Масленки Нисковъглехидратно тесто
  • Изпечете безглутеновата основа в загрята фурна на 175° с обдухване за 15 минути.

Разрязване

  • За Масленки – соленки: Разрежете на малки форми по желание.
    За Масленки – Основа за сандвичи: Разрежете готовия изпечен блат на 4.
Автор: No sugar
Цена: 2-3 лв.
Тип ястие: закуска, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без ядки, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: маслени бисквити, масленки, соленки

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 50g | Калории: 198kcal | Въглехидрати: 5g | Белтъчини: 6g | Мазнини: 16g | Фибри: 5g | Захари: 1g

Бележки

От посочените продукти се получава 200г готово изпечено маслено тесто – достатъчно за 4 броя основа за сандвичи.
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Масленки или кликнете на линка.
За 50г от общо 200г (порция 1 от общо 4):
Калории 198
Въглехидрати 5 г
Мазнини 16 г
Протеин 6 г
Фибри 5 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!