НАТУРАЛЕН
сладолед

Без мляко, без захар и без яйца (веган и нисковъглехидратен)

Домашен сладолед без мляко в четири + различни вкуса, в сладоледена машина за съвършен резултат!
Вкусове: мента, праскови и канела, какао, горски плод.
Няма да повярвате колко лесно е да приготвите тези вкусни сладоледени рецепти.

Ключовата част от този лесен домашен сладолед е кокосово мляко с висок процент мазнини
от 17 до 22%
Високия процент мазнини прави кремообразна сладоледена консистенция и е съставка, която не препоръчвам да се заменя.
Пудра Еритритол – замества захарта в рецептите и намалява въглехидратите до минимум.
Използвам еритритол в повечето рецепти за ниски въглехидрати, но ако предпочитате стевия, монк фрут или ксилитол, използвайте тях.
Ако не държите на ниските въглехидрати, подсладете с кокосова захар.
Ксантанова гума – непреодолима съставка в рецептите за сладолед, където течността трябва да се превърне в кремообразна смес. Ако искате богата, кремообразна и гладка сладоледена консистенция без кристали, не пропускайте тази съставка. Тя е това, което прави сладоледа изключителен (в рецептата за Ментов сладолед НЕ се добавя ксантанова гума).

Към рецептите
Домашен сладолед Праскови и канела
Сладолед Праскови и канела

Сладоледена машина

Дълго време минималиста в мен се съпротивляваше срещу покупка на сладоледена машина, но се много радвам, че го направих! 
Машината прави консистенцията наистина кремообразна.
Ако имате сладоледена машина, тя ще свърши цялата работа, а вие ще се наслаждавате на здравословен кремообразен домашен сладолед с хубави съставки.
Просто прехвърлете сладоледената смес в нея и я оставете да се разбие, докато придобие мека консистенция.
Обикновено работата на машината отнема 15 до 30 минути, но всяка е различна, така че следвайте инструкциите на производителя.
След замразяване в машината сладоледената смес може да се консумира веднага или да се съхрани във фризер.

Като цяло всички предложения на пазара за домашна непрофесионална сладоледена машина действат по абсолютно идентичен начин – замразяваща купа с перка за разбиване. Моята купа, която е най-обемната част от машината всъщност държа винаги в готовност във фризера, така че почти не заема място в кухнята.
Също така при избор съобразете това дали сладоледената купа ще се вмести във вашия фризер.
Разлика ще има в обема на замразяващата купа, обема за съхранение на самата машина, както и цената, разбира се, която варира според марката.

Следвайте стъпките:
1.) Уверете се, че купата на сладоледената машина е била замразена поне 20 часа преди използването
(следвайте инструкциите от производител)
2.) Подгответе сладоледената смес в блендер / кухненски робот
3.) Изсипете сместа в замразената купа. Затворете капака и нека машината работи с въртеливи движения около 15 до 30 минути. Сместа ще се сгъсти и увеличи обема си.
4.) След до 30 минути може да консумирате готовата сладоледена смес, във вида в който е
или
Прехвърлете в купички или друг подходящ съд за замразяване. Покрийте с прозрачно фолио. Замразете във фризер докато решите да консумирате.
Важна стъпка: пред консумация на замразения сладолед извадете го на кухненския плот, за да се отпусне за 20 минути. Може би ще искате да го ядете веднага, но доверете ми се и изчакайте тези минути за абсолютно съвършен сладолед.

Към рецептите

Нямате сладоледена машина?

Ключът за направа на кремообразна сладоледена консистенция е да замразите във фризер сместа, като изваждате и разбърквате на всеки 30-60 минути през първите 2 часа. Продължете да разбърквате на всеки 60-90 минути за няколко часа след това. Това по същество върши работата на машината за сладолед, ако нямате такава. 
Не пропускайте тази стъпка. Ако замразите сместа без периодично разбъркване тя ще се превърне в твърд леден блок. Разбъркването разбива ледените кристали и прави сладоледа да бъде кремообразен.
Може да харесате също за Плодов сладолед и Кашу сладолед за които рецепти не е необходима машина.

Сладолед Солен карамел с кафяво масло
Рецепта
хранителен режим: без глутен, без рафинирана захар, без ядки, нисковъглехидратен
Сладолед солен карамел с кафяво масло

⭐⭐⭐⭐⭐
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! 
Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите като оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря❤️

5 от 3 гласове

Сладолед с праскови и канела

Домашен Ментов сладолед без мляко и без захар (веган и нисковъглехидратен) в сладоледена машина за съвършен резултат!
Порции 300 г
Време за подготовка 5 мин
замразяване в машина за сладолед 20 мин
Общо Време 25 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Машина за домашен сладолед
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 100 г зрели праскови или нектарини
  • 200 мл кокосово мляко 17% масленост
  • 20 г пудра еритритол
  • 1 к. л. канела
  • 1 г ксантанова гума (1 равна к. л.)

Инструкции
 

  • Уверете се, че купата на машината за сладолед е била замразена поне 20 часа преди използването.
  • Блендирайте всички продукти до гладка смес за минута.
    100 г зрели праскови, 200 мл кокосово мляко, 20 г пудра еритритол, 1 г ксантанова гума
  • Поставете готовия крем в замразената купа на сладоледената машина и нека работи за 20 минути.

повторно замразяване:

  • Прехвърлете в купички или подходящ съд за замразяване и покрийте с прозрачно фолио. Замразете във фризер докато решите да консумирате. Извадете за 20 минути на стайна температура преди консумация.
Автор: No sugar
Цена: 2,50 – 3,00 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен
Ключова дума: праскови, сладолед

Бележки

Хранителна стойност за 100 г Сладолед с праскови (от общо 300 г):
Калории 109/ Фибри 1г/ Въглехидрати 5г/ Мазнини 10г/ Протеин 1г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Сладолед с праскови и канела или кликнете на линка.
5 от 3 гласове

Сладолед горски плод

Домашен сладолед с горски плодове без мляко и без захар (веган и нисковъглехидратен) в сладоледена машина за съвършен резултат!
Порции 300 г
Време за подготовка 5 мин
замразяване в машина за сладолед 30 мин
Общо Време 35 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Машина за сладолед
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 мл кокосово мляко 17% масленост
  • 100 г микс горски плод касис, черни боровинки, червени боровинки, ягоди, малини
  • 20 г пудра еритритол
  • 1 г ксантанова гума (1 равна к.л.)

Инструкции
 

  • Уверете се, че купата на машината за сладолед е била замразена поне 20 часа преди използването.
  • Блендирайте всички продукти до гладък копринен мус за минута.
    200 мл кокосово мляко, 100 г микс горски плод, 20 г пудра еритритол, 1 г ксантанова гума
  • Поставете готовия мус в замразената купа на сладоледената машина и нека работи за 30 минути.

повторно замразяване:

  • Прехвърлете в купички или подходящ съд за замразяване и покрийте с прозрачно фолио. Замразете във фризер докато решите да консумирате. Извадете за 20 минути на стайна температура преди консумация.
Автор: No sugar
Цена: 4,50 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен
Ключова дума: плодов сладолед, сладолед

Бележки

Хранителна стойност за 100 г Сладолед горски плод (от общо 300 г):
Калории 129/ Фибри 6г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 11г/ Протеин 1г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Сладолед Горски плод или кликнете на линка.
5 от 3 гласове

Ментов сладолед

Домашен Ментов сладолед без мляко и без захар (веган и нисковъглехидратен) в сладоледена машина за съвършен резултат!
Порции 300 г
Време за подготовка 5 мин
замразяване в машина за сладолед 20 мин
Общо Време 25 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Машина за сладолед
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 100 г зряло авокадо
  • 200 мл кокосово мляко 17% масленост
  • 20 г пудра еритритол
  • 5 стръка прясна мента само листата

Инструкции
 

  • Уверете се, че купата на машината за сладолед е била замразена поне 20 часа преди използването.
  • Блендирайте всички продукти до гладък копринен мус за минута.
    100 г зряло авокадо, 200 мл кокосово мляко, 20 г пудра еритритол, 5 стръка прясна мента
  • Поставете готовия мус в замразената купа на сладоледената машина и нека работи за 20 минути.
  • Може да консумирате готовия сладолед веднага.

повторно замразяване:

  • Прехвърлете в купички или подходящ съд за замразяване и покрийте с прозрачно фолио. Замразете във фризер докато решите да консумирате. Извадете за 20 минути на стайна температура преди консумация.
Автор: No sugar
Цена: 4 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: авокадо, ментов сладолед, сладолед

Бележки

Хранителна стойност за 100 г Ментов сладолед (от общо 300 г):
Калории 110/ Фибри 2г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 10г/ Протеин 1г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Ментов сладолед или кликнете на линка.
5 от 3 гласове

Сладолед какао и кокос

Домашен какаово-кокосов сладолед без мляко и без захар (веган и нисковъглехидратен) в сладоледена машина за съвършен резултат!
Порции 200 г
Време за подготовка 5 мин
замразяване в машина за сладолед 30 мин
Общо Време 35 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Машина за сладолед
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 мл кокосово мляко 17% масленост
  • 20 г пудра еритритол
  • 10 г какао
  • 1 г ксантанова гума (1 равна к.л.)
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Уверете се, че купата на машината за сладолед е била замразена поне 30 часа преди използването.
  • Блендирайте всички продукти до гладка смес за минута.
    200 мл кокосово мляко, 20 г пудра еритритол, 10 г какао, 1 щипка сол, 1 г ксантанова гума
  • Поставете готовия мус в замразената купа на сладоледената машина и нека работи за 20 минути.

повторно замразяване:

  • Прехвърлете в купички или подходящ съд за замразяване и покрийте с прозрачно фолио. Замразете във фризер докато решите да консумирате. Извадете за 20 минути на стайна температура преди консумация.
Автор: No sugar
Цена: 2,50 – 3,00 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен
Ключова дума: сладолед, сладолед без млечни, шоколадов сладолед

Бележки

Хранителна стойност за 100 г Сладолед какао и кокос (от общо 200 г):
Калории 187/ Фибри 1г/ Въглехидрати 3г/ Мазнини 18г/ Протеин 1г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Сладолед какао и кокос или кликнете на линка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!