КАТО
никоя друга

Торта с мармалад, но не каква да е!

Нито блатовете са стандартни, нито мармалада е мармалад!
Тази напълно различна нисковъглехидратна безглутенова торта ще преобърне представите ви!
Тя е изключително различна! Блатове от магическо безглутеново тесто и мармалад от плодове с чиа без захар.
Ако звучи сложно – не е.
Изпълнението на тази торта е много лесно – печене и сглобяване.
Когато видите съставките съм сигурна, че ще се захванете бързо с приготвянето на тази торта. Рецептата е толкова лесна, че и дете може да се справи с нея.
Освен за вкусен десерт поднесете тортата със следобедното кафе или пък за закуска.

Към рецептата

Мултифункционална рецепта

Основата за тортата е приложима за всяко домашно печиво – безглутенова магическа смес за печене, която е мека и пухкава също като стандартно печиво.
Пригответе основата за торта с Домашно фъстъчено масло за наистина дълбок вкус.
А от сместа изпечете още – Мадлени, Мъфини без брашно , Кекс без брашно.

Торта с мармалад

Мармалад с чиа е класика – без варене и без печене зрънцата чиа набъбват и абсорбират плодовия сок като го сгъстяват и правят истински нежна консистенция.
Защо чиа мармалад?
Не изисква консервиране, а една партида отнема около 20-30 минути.
Може да се приготви в малко количество и да използвате пресни плодове през лятото или замразени плодове през зимата. Всъщност рецептата работи с всички сочни плодове – ягоди, малини, боровинки, къпини, праскови….
Използвайте замразени летни плодове за направата на чиа мармалад.
За подслаждане използвайте пчелен мед или Пудра еритритол за ниски въглехидрати.
Опитайте рецептата за Печен маслен мармалад.

5 от 7 гласове

Торта с мармалад

Тя е изключителна! Блатове от магическо безглутеново тесто и мармалад от плодове с чиа без захар. Нисковъглехидратно и без глутен.
Порции 6
Време за подготовка 5 мин
Време за готвене 25 мин
мармалад 40 мин
Общо Време 40 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Форма за торта Ø16см или друг съд за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 г чиа мармалад

за блата:

  • 4 бр. яйца
  • 200 г фъстъчено масло
  • 8 г псилиум хуск
  • 8 г бакпулвер
  • 40 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол
  • ванилия

Инструкции
 

  • Подгответе чиа мармалад.
  • Загрейте фурната 200 °C .
    Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
    4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
  • Смесете сухите съставки.
    Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
    8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
    Торта с мармалад
  • Разпределете сместа в форма за торта с Ø 16 см. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма.
    Печете 20-25 минути в загрятата фурна 200 °C

сглобяване

  • Изчакайте основата да изстине.
    Разрежете хоризонтално и напълнете с чиа мармалад.
    Посипете с пудра еритритол през цедка за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 7-9 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашна торта, мармалад, торта, торта с мармалад, ягоди

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 6) :
Калории 335/ Фибри 8г/ Въглехидрати 16г/ Мазнини 24г/ Протеин 15г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете “No sugar – Торта с мармалад” или кликнете на линка.

Присъединете се към разговора

  1. Анонимен каза:

    5 ستاره ها
    Всичките Ви рецепти са уникални!Следя ги с интерес!Бъдете здрави и продължавайте да творите вкусотийки!❤️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря от сърце! Гответе със здраве:)

  2. Росица каза:

    Здравейте! Има ли вкус на фъстъци след изпичане? На вид никой не би предположил, че не приготвен без брашно и захар. На мен лично ми изгледа сякаш е меден блат с канела 🙂 Смятам да го пробвам. И без друго имам замразени череши, които ми заемат място. Ще добавя пласт сметана за разкош. Благодаря за идеята!

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Здравейте! Няма натрапчив фъстъчен вкус ако това питате.
      Това е магическо “тесто” с невероятен резултат. Мисля, че ще Ви хареса.
      Ще се радвам да споделите как се е получило.

      1. Росица каза:

        5 ستاره ها
        Мина време, но ще споделя. По-силен ми дойде вкусът, но в никакъв случай лош или прекалено натрапчив. Приготвих с готов продукт, ако това е от значение. Стана най-вкусно след 2 дни, като всички торти. Единствено бих променила пълнежа. Ще помисля как. Преди малко търсейки друго, срещнах рецепта за сладки с фъстъчен тахан и ми светна да ви пиша, а и да пробвам пак.

        1. vesela.savova Автор каза:

          5 ستاره ها
          Благодаря, че споделихте! Да, ако престои става още по-добре. Но както казахте,
          това е проблема на всички торти (и че трудно се чакат толкова). Ако вкусът на фъстъци
          Ви идва силен и натрапчив, пробвайте да замените с тахан от лешници. А ако искате да смените пълнежа
          препоръчвам Печен мармалад от сини сливи, тъкмо са в сезон. Ето тук рецептата https://nosugar.bg/pechen-maslen-marmalad/.
          Поздрави!

          1. Росица каза:

            И масленият мармалад много харесвам. Тази година още не съм правила, за кага ли чакам? Правих проба сини сливи с люти чушки. но не сетих да цопна и масло. Не е късно 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!