Торта с мармалад, но не каква да е!
Нито блатовете са стандартни, нито мармалада е мармалад!
Тази напълно различна нисковъглехидратна безглутенова торта ще преобърне представите ви!
Тя е изключително различна! Блатове от магическо безглутеново тесто и мармалад от плодове с чиа без захар.
Ако звучи сложно – не е.
Изпълнението на тази торта е много лесно – печене и сглобяване.
Когато видите съставките съм сигурна, че ще се захванете бързо с приготвянето на тази торта. Рецептата е толкова лесна, че и дете може да се справи с нея.
Освен за вкусен десерт поднесете тортата със следобедното кафе или пък за закуска.
Мултифункционална рецепта
Основата за тортата е приложима за всяко домашно печиво – безглутенова магическа смес за печене, която е мека и пухкава също като стандартно печиво.
Пригответе основата за торта с Домашно фъстъчено масло за наистина дълбок вкус.
А от сместа изпечете още – Мадлени, Мъфини без брашно , Кекс без брашно.
Торта с мармалад
Продукти за пазаруване:
яйца
ягоди
✔ чиа семена
✔ фъстъчено масло (тахан)
✔ псилиум хуск
✔ еритритол
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Торта с мармалад
Мармалад с чиа е класика – без варене и без печене зрънцата чиа набъбват и абсорбират плодовия сок като го сгъстяват и правят истински нежна консистенция.
Защо чиа мармалад?
Не изисква консервиране, а една партида отнема около 20-30 минути.
Може да се приготви в малко количество и да използвате пресни плодове през лятото или замразени плодове през зимата. Всъщност рецептата работи с всички сочни плодове – ягоди, малини, боровинки, къпини, праскови….
Използвайте замразени летни плодове за направата на чиа мармалад.
За подслаждане използвайте пчелен мед или Пудра еритритол за ниски въглехидрати.
Опитайте рецептата за Печен маслен мармалад.
Торта с мармалад
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Форма за торта Ø16см или друг съд за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 400 г чиа мармалад
за блата:
- 4 бр. яйца
- 200 г фъстъчено масло
- 8 г псилиум хуск
- 8 г бакпулвер
- 40 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
- ванилия
Инструкции
- Подгответе чиа мармалад.
- Загрейте фурната 200 °C .Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
- Смесете сухите съставки.Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
- Разпределете сместа в форма за торта с Ø 16 см. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма.Печете 20-25 минути в загрятата фурна 200 °C
сглобяване
- Изчакайте основата да изстине.Разрежете хоризонтално и напълнете с чиа мармалад. Посипете с пудра еритритол през цедка за снежен ефект.
Всичките Ви рецепти са уникални!Следя ги с интерес!Бъдете здрави и продължавайте да творите вкусотийки!❤️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Благодаря от сърце! Гответе със здраве:)
Здравейте! Има ли вкус на фъстъци след изпичане? На вид никой не би предположил, че не приготвен без брашно и захар. На мен лично ми изгледа сякаш е меден блат с канела 🙂 Смятам да го пробвам. И без друго имам замразени череши, които ми заемат място. Ще добавя пласт сметана за разкош. Благодаря за идеята!
Здравейте! Няма натрапчив фъстъчен вкус ако това питате.
Това е магическо “тесто” с невероятен резултат. Мисля, че ще Ви хареса.
Ще се радвам да споделите как се е получило.
Мина време, но ще споделя. По-силен ми дойде вкусът, но в никакъв случай лош или прекалено натрапчив. Приготвих с готов продукт, ако това е от значение. Стана най-вкусно след 2 дни, като всички торти. Единствено бих променила пълнежа. Ще помисля как. Преди малко търсейки друго, срещнах рецепта за сладки с фъстъчен тахан и ми светна да ви пиша, а и да пробвам пак.
Благодаря, че споделихте! Да, ако престои става още по-добре. Но както казахте,
това е проблема на всички торти (и че трудно се чакат толкова). Ако вкусът на фъстъци
Ви идва силен и натрапчив, пробвайте да замените с тахан от лешници. А ако искате да смените пълнежа
препоръчвам Печен мармалад от сини сливи, тъкмо са в сезон. Ето тук рецептата https://nosugar.bg/pechen-maslen-marmalad/.
Поздрави!
И масленият мармалад много харесвам. Тази година още не съм правила, за кага ли чакам? Правих проба сини сливи с люти чушки. но не сетих да цопна и масло. Не е късно 🙂