КАТО

никоя друга

Торта с мармалад, но не каква да е!

Нито блатовете са стандартни, нито мармалада е мармалад!
Тази напълно различна нисковъглехидратна безглутенова торта ще преобърне представите ви!
Тя е изключително различна! Блатове от магическо безглутеново тесто и мармалад от плодове с чиа без захар.
Ако звучи сложно – не е.
Изпълнението на тази торта е много лесно – печене и сглобяване.
Когато видите съставките съм сигурна, че ще се захванете бързо с приготвянето на тази торта. Рецептата е толкова лесна, че и дете може да се справи с нея.
Освен за вкусен десерт поднесете тортата със следобедното кафе или пък за закуска.

Мултифункционална рецепта

Основата за тортата е приложима за всяко домашно печиво – безглутенова магическа смес за печене, която е мека и пухкава също като стандартно печиво.
Пригответе основата за торта с Домашно фъстъчено масло за наистина дълбок вкус.
А от сместа изпечете още – Мадлени, мъфини без брашно , Кекс без брашно.

Торта с мармалад

Мармалад с чиа е класика – без варене и без печене зрънцата чиа набъбват и абсорбират плодовия сок като го сгъстяват и правят истински нежна консистенция.
Защо чиа мармалад?
Не изисква консервиране, а една партида отнема около 20-30 минути.
Може да се приготви в малко количество и да използвате пресни плодове през лятото или замразени плодове през зимата. Всъщност рецептата работи с всички сочни плодове – ягоди, малини, боровинки, къпини, праскови….
Използвайте замразени летни плодове за направата на чиа мармалад.
За подслаждане използвайте пчелен мед или Пудра еритритол за ниски въглехидратни
Ето затова този лесен чиа мармалад влиза в рецептата за Торта с мармалад.
Опитайте рецептата за Печен маслен мармалад.

Към рецептата
5 от 2 гласове

Торта с мармалад

Порции 6
Време за подготовка 5 мин
Време за готвене 25 мин
мармалад 40 мин
Общо Време 40 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Форма за торта Ø16см или друг съд за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за блата:

  • 4 бр. яйца
  • 200 г фъстъчено масло
  • 8 г псилиум хуск
  • 8 г бакпулвер
  • 40 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол
  • ванилия

за чиа мармалад:

  • 80 г чиа
  • 400 г ягоди ягоди, боровинки, къпини, микс
  • 20 мл лимонов сок
  • еритритол по желание

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване.
    Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
    4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
  • Смесете сухите съставки.
    Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
    8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
    Торта с мармалад
  • Разпределете сместа в форма за торта с Ø 16 см. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма.
    Печете 20-25 минути в загрятата фурна.

за чиа мармалад:

  • Почистете плодовете. Пасирайте ги или намачкайте, докато се превърнат в пюре и пуснат соковете си. Прибавете лимоновия сок. Добавете отмерените семена чиа. Разбърквайте в продължение на 5 минути. Семената чиа ще започнат да абсорбират плодовия сок и ще набъбнат, като образуват гел. Подсладете по желание с пудра еритритол.
    Охладете мармалада в хладилник за 30 минути, за да се желира допълнително.
    80 г чиа, 400 г ягоди, 20 мл лимонов сок
    Торта с мармалад

сглобяване

  • Изчакайте основата да изстине.
    Разрежете хоризонтално и напълнете с мармалад.
    Посипете с пудра еритритол през цедка за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 7-9 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашна торта, мармалад, торта, торта с мармалад, ягоди

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 6) :
Калории 335/ Фибри 8г/ Въглехидрати 16г/ Мазнини 24г/ Протеин 15г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете “No sugar – Торта с мармалад” или кликнете на линка.

Присъединете се към разговора

  1. Анонимен каза:

    5 ستاره ها
    Всичките Ви рецепти са уникални!Следя ги с интерес!Бъдете здрави и продължавайте да творите вкусотийки!❤️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря от сърце! Гответе със здраве:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!