Бял кокосов хрупкав “шоколад”!
Рецепта за кокосов “шоколад” – естествено сладък – чисто съвършенство!
Бял кокосов шоколад – съставките
1.) Кокосов крем
Това което ни трябва за рецептата е кокосов крем (кокосова паста). Той се получава от сърцевината на кокосовия орех, която се изсушава и пресова до фин крем. Или обобщено – дехидратиран кокос, смлян на паста. Формата под която се продава – в бурканчета или в пликове в картонени кутии. Creamed coconut – това е названието на повечето такива продукти.
Кокосов крем (паста)
Вземете Кокосова паста с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код nosugar10
Както при повечето тахани, мазнината може да се отдели на повърхността, а по-твърдите частици да паднат на дъното. Това е естествен процес и говори добре за качеството на продукта. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Ако кокосовият крем е твърде стегнат и твърд – разтопете леко на водна баня и обединете разслояването.
С кокосов крем изпробвайте още да направите Кокосови бонбони.
2.) Подсладител – по желание
Кокосовият крем е естествено сладък и аз смятам, че няма нужда от допълнително подслаждане. Въпреки това, ако искате по-сладък ефект добавете Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.
3.) Добавки – по желание
Плечен прашец
Счукани какаови зърна
Сушени черници – моя любима версия
Може да харесате също:
Кокосови бонбони
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони
Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели
⭐⭐⭐⭐⭐
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея!
Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите като оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря❤️
Кокосов “шоколад”
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Силиконова форма за шоколад
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 100 г кокосов крем
За подслаждане по желание
- пудра еритритол
Добавки по желание
- плечен прашец
- счукани какаови зърна
- сушени черници
Инструкции
- Отмерете количеството кокосов крем и поставете в купа. Разтопете на водна баня, като поддържате ниска температура.
- Посипете дъното на силиконова форма за шоколад с избраните добавки. Излейте отгоре разтопената кокосова маса.
- Охлатеде за час, докато шоколадът стегне добре
- Консумирайте директно охладен. На топлина "шоколадът" сравнително бързо се топи.
Бележки
- Калории 700
- Мазнини 68г
- Въглехидрати 10г
- Протеин 11г
Различна рецепта, но много интересна. Определено неочакван вкус и резултат. Беше ми малко трудно да открия кокосов крем в нашия град.
В различни био магазини или такива за здравословни храни има кокосов крем. Ако това не е опция – онлайн се намира лесно.
Моля, споделете какъв кокосов крем използвате за рецептите.
Марияна, много харесвам като марка – Amaizin и Cecil. Те са в хартиени опаковки.
Страхотно рецепта! Дали ще стане добре ако добавя нискомаслено какао, ще се получи ли ‘шоколадов’ шоколад?
Добавете какао, или рожково брашно. Ще се получи чудесно.
Здравейте, бихте ли споделили ориентировъчното количество еритритол, с който сте подсладили ?
Здравейте! За мен кокосовия крем е с достатъчна сладост, но ако решите да подслаждате с еритритол, имайте
предвид следното съотношение: ако индекса на захарта е 100%, то на еритритола е 65%.