Най-любимите Домашни шоколадови бонбони – вкусни и лесни
Какво ви трябва за да ги направите?
Четири продукта и силиконова форма за бонбони, минути за подготовка и малко време в хладилника за стягане.
Как се правят?
Просто разтопете на водна баня и много ниска температура всички продукти. Хомогенизирайте сместа. Излейте във формички и приберете в хладилник за час, докато стегнат. Ако нямате търпение – охладете скоростно във фризера.
А какви са вариациите за промяна на рецептата? Безкрайни!
Да прочетете ще отнеме: 3 minutes
Домашни шоколадови бонбони
Продукти за пазаруване:
✔ фъстъчен тахан
✔ какаово масло
✔ какао
✔ еритритол
Вземете всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Продуктите – подробности и варианти за замяна
Фъстъчено масло
В рецептата за Домашни шоколадови бонбони базата е фъстъчено масло. То прави обем и структура. Тествайте бонбоните с Домашно фъстъчено масло за неповторим вкус.
Успешно може да земените количеството с всяко масло от ядки и/или семена. Възможни варианти са лешников, бадемов, орехов тахан, тахан от слънчогледови семки или сусамов тахан. Така също може да миксирате различни видове.
Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в тази рецепта?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна температура. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.
Какао
Какво са шоколадови бонбони без какао?
И все пак ако решите бонбоните да нямат възбуждащия ефект на какаото – замете същото количество в рецептата с рожково брашно. То ще даде карамелен и топъл нюанс. Макар цветът му да е по-бед от какаото почти напълно ще го доближи.
Подсладител
Вместо мед използвайте тъмна меласа за още по-дълбок вкус. Ако целите много ниски въглехидрати подсладете с Пудра Еритритол.
Екстри
Освен натюр може да направите бонбоните с парченца ядки или цял лешник в центъра.
Ако това не стига – капка етерично масло хубав клас от мента или портокал подхожда чудесно на богатия натурален шоколад.
Може да харесате също:
Домашни шоколадови бонбони
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Силиконова форма за бонбони
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 50 г фъстъчено масло (тахан)
- 50 г какаово масло
- 30 г какао
- 20 г еритритол (тъмна меласа или пчелен мед)
- 1 щипка сол
Инструкции
- Отмерете всички продукти с кухненска везна и поставете в купа на водна баня. Разтопете на много ниска температура всички продукти и хомогенизирайте.50 г фъстъчено масло (тахан), 50 г какаово масло, 30 г какао, 20 г еритритол, 1 щипка сол
- Излейте в силиконова форма за бонбони. Приберете в хладилник за час, докато стегнат.
Бележки
Калории 63 /Въглехидрати 3г/ Мазнини 5г/Протеин -0г Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar –Домашни шоколадови бонбони или кликнете на линка. Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Уникални бонбони, още една прекрасна рецепта…мерси много
Най-добрите бонбони, които съм правила. Лесно, бързо и с невероятен вкус на истински шоколад.