Мента и шоколад – разкошна комбинация!
Плътни, само с лек нюанс на сладост и хладна свежест ментови шоколадови бонбони.
Истински богат шоколад подсилен с капка аромат – капката, която издига всичко на нови висини – капката етерично масло.

Продуктите за ментови шоколадови бонбони- подробности и варианти за замяна
Какаова паста (маса)
Най-чистата форма на шоколад. Без примеси, подсладители и пълнители. Наситен, дълбок шоколадов и натурален вкус на шоколад.
Потърсете насипна какаова паста от био и здравословни магазини. Обикновено се предлага на груби неоформени парчета. Също може да се намери и под формата на дебел блок шоколад.
Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в трецептата за Ментови шоколадови бонбони?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна темература. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.
Подсладител
Подсладете с Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.
Етерично масло
Капка етерично масло хубав клас от мента подхожда чудесно на богатия натурален шоколад, точно целта на Ментови бонбони.
Винаги проверявайте дали вашето етерично масло е подходящо за кулинарна употреба и добавяйте в края на кулинарната употреба. Добре е шоколадовата смес да бъде вече леко охладена, когато добавите етеричното масло.
Спазвайте стриктно дозировката и не превишавайте количествата.
Може да харесате също:
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони
Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели
10 рецепти с шоколад
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете Ментови шоколадови бонбони или кликнете на линка.
-
Закуски21.00лв.
-
Нисковъглехидратни рецепти60.00лв.
-
Солена книга20.50лв.
-
Десерти без захар18.50лв.
Ментови шоколадови бонбони
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Силиконова форма за бонбони
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 50 г какаова маса
- 30 г какаово масло
- 20 г пудра еритритол
- 1 капка етерично масло мента
Инструкции
- Отмерете всички продукти с кухненска везна без етеричното масло.50 г какаова маса, 30 г какаово масло, 20 г пудра еритритол
- Поставете на водна баня на много ниска температура и разтопете. Добавете подсладителя и хомогенизирайте.50 г какаова маса, 30 г какаово масло
- Охладете леко и добавете етеричното масло. Разбъркайте, като сте сигурни, че разтваряте добре.1 капка етерично масло мента
- Излейте в силиконови форми за бонбони. Охладете в хладилник за час преди консумация.