шоколад
Мента и шоколад – разкошна комбинация!
Плътни, само с лек нюанс на сладост и хладна свежест ментови шоколадови бонбони.
Истински богат шоколад подсилен с капка аромат – капката, която издига всичко на нови висини – капката етерично масло.

Продуктите за ментови шоколадови бонбони- подробности и варианти за замяна
Какаова паста (маса)
Най-чистата форма на шоколад. Без примеси, подсладители и пълнители. Наситен, дълбок шоколадов и натурален вкус на шоколад.
Потърсете насипна какаова паста от био и здравословни магазини. Обикновено се предлага на груби неоформени парчета. Също може да се намери и под формата на дебел блок шоколад.
Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в трецептата за Ментови шоколадови бонбони?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна темература. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.
Подсладител
Подсладете с Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.
Етерично масло
Капка етерично масло хубав клас от мента подхожда чудесно на богатия натурален шоколад, точно целта на Ментови бонбони.
Винаги проверявайте дали вашето етерично масло е подходящо за кулинарна употреба и добавяйте в края на кулинарната употреба. Добре е шоколадовата смес да бъде вече леко охладена, когато добавите етеричното масло.
Спазвайте стриктно дозировката и не превишавайте количествата.
Може да харесате също:
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони
Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели
10 рецепти с шоколад
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете Ментови шоколадови бонбони или кликнете на линка.
-
Закуски21.00лв.
-
Нисковъглехидратни рецептиПродукт с намаление55.00лв.
-
Солена книга20.50лв.
-
Десерти без захар18.50лв.
Ментови шоколадови бонбони
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Силиконова форма за бонбони
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 50 г какаова паста (маса)
- 30 г какаово масло
- 20 г пудра еритритол
- 1 капка етерично масло мента
Инструкции
- Отмерете всички продукти с кухненска везна без етеричното масло. Хомогенизирайте.50 г какаова паста (маса), 30 г какаово масло, 20 г пудра еритритол
- Поставете на водна баня на много ниска температура и разтопете.
- Охладете леко и добавете етеричното масло. Разбъркайте, като сте сигурни, че разтваряте добре.1 капка етерично масло мента
- Излейте в силиконови форми за бонбони. Охладете в хладилник за час преди консумация.
Great delivery. Great arguments. Keep up the good spirit. Fred Dainack
Good answers in return of this issue with solid arguments and telling the whole thing about that. Blake Stammler
I need to to thank you for this good read!! I certainly loved every little bit of it. Mark Marchi
Say, you got a nice article. Really thank you! Really Great. Ernest Muninger