МЕНТОВ

шоколад

Мента и шоколад – разкошна комбинация!


Плътни, само с лек нюанс на сладост и хладна свежест ментови шоколадови бонбони.
Истински богат шоколад подсилен с капка аромат – капката, която издига всичко на нови висини – капката етерично масло.

Към рецептата
Ментови шоколадови бонбони

Продуктите за ментови шоколадови бонбони- подробности и варианти за замяна

Какаова паста (маса)
Най-чистата форма на шоколад. Без примеси, подсладители и пълнители. Наситен, дълбок шоколадов и натурален вкус на шоколад.
Потърсете насипна какаова паста от био и здравословни магазини. Обикновено се предлага на груби неоформени парчета. Също може да се намери и под формата на дебел блок шоколад.

Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в трецептата за Ментови шоколадови бонбони?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна темература. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.

Подсладител
Подсладете с Пудра Еритритол. Не използвайте гранулирана версия, защото кристалите няма да се разтворят и ще има хрускащ ефект. Ако не целите много ниски въглехидрати използвайте мед или тъмна меласа за още по-дълбок вкус.

Етерично масло
Капка етерично масло хубав клас от мента подхожда чудесно на богатия натурален шоколад, точно целта на Ментови бонбони.
Винаги проверявайте дали вашето етерично масло е подходящо за кулинарна употреба и добавяйте в края на кулиналната употреба. Добре е шоколадовата смес да бъде вече леко охладена, когато добавите етеричното масло.
Спазвайте стриктно дозировката и не превишавайте количствата.

Може да харесате също:
Домашни шоколадови бонбони
Чиа сурови бонбони

Фъстъчени бонбони
Шоколадови трюфели

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Ментови шоколадови бонбони, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете Ментови шоколадови бонбони или кликнете на линка.

Ментови шоколадови бонбони

Порции 10 бонбона
Време за готвене 10 мин
охлаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 10 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Силиконова форма за бонбони
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти

  • 50 г какаова паста (маса)
  • 30 г какаово масло
  • 20 г пудра еритритол
  • 1 капка етерично масло мента

Инструкции

  • Отмерете всички продукти с кухненска везна без етеричното масло. Хомогенизирайте.
  • Поставете на водна баня на много ниска температура и разтопете.
  • Охладете леко и добавете етеричното масло. Разбъркайте, като сте сигурни, че разтваряте добре.
  • Излейте в силиконови форми за бонбони. Охладете в хладилник за час преди консумация.

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете Ментови шоколадови бонбони или кликнете на линка.
За бонбон (от общо 10 броя)
Калории 56
Въглехидрати общи 1г
Мазнини 5г
Протеин 1г
Фибри 1г
Хранителната информация е основана на приблизителна оценка в база данни на myfitnesspal. Включени са само нетни въглехидрати от продукт еритритол. За по-точни изчисления може да направите свое проучване. 
 
Автор: No sugar
Калории: 56kcal
Цена: 4-5 лв.
Тип ястие: десерт
Вид Кухня: веган, нисковъглехидратна, палео
Ключова дума: шоколад, шоколадови бонбони
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!